2024.04.24. - György

Kacsahúsos penne

Hozzávalók: kb 20 dkg kacsacomb (zsírjában sült), 30 dkg erdei gomba (vegyesen), 4 gyöngyhagyma, fél dl száraz fehérbor, 40 dkg penne (tollhegy) tészta, kacsazsír, 2 evõkanál petrezselyem (apróra vágott), só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A gombákat felszeleteljük, a gyöngyhagymákat karikákra vágjuk. A húsról a bõrt levesszük, a húst vékony szeletekre vágjuk. 2 evõkanál kacsazsírban a hagymát 5 percig pároljuk, majd beleöntjük a bort, és 2 percig forraljuk. Hozzáadjuk a gombát és a húst. Sóval, borssal megszórjuk, és gyakran kevergetve 15 percig fõzzük.

A tésztát sós vízben kifõzzük (de ne áztassuk el!). Lecsöpögtetjük, majd a gombás húshoz adjuk. Ha szükséges, utánfûszerezzük, majd az egészet mély tálba öntjük, petrezselyemmel megszórjuk, és rögtön tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!