Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
24 óra után a tökkockákat leszûrjük, lecsöpögtetjük.
A tökkompót fõzéséhez a következõ levet használjuk:
4 kg kockákra vágott tök
1,6 kg cukor
1,4 l víz
4 szelet citrom
Ebben az oldatban fõzzük a lecsurgatott tökkockákat addig míg üveges, átlátszó színt nem kapnak. A megfõtt tököt üvegekbe rakjuk. Minden literes vagy 0,7 literes üvegre teszünk egy szelet megfõtt citromot, 1 kis stampedli rumot, 1 dcl ananász dzsúszt és a fõzõlébõl annyit, hogy ellepje. Az üvegeket lezárjuk és 80 °C mellett 15 percig dunsztoljuk.
Narancssárga húsú óriástökbõl készítettem és nem tudta senki megállapítani, hogy mi ez ha nem ananász.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!