2024.03.29. - Auguszta

Hamis ananászkompót (tökbõl készül)

A tököt kisebb darabokra szeleteljük, megtisztítjuk magjától és héjától majd diszítõ késsel szép, kb. 2 cm nagyságú kockákra vágjuk. A lekockázott tököt lemérjük (erre az adalékanyagok kiszámítása miatt van szükség), nagyobb edénybe tesszük és a következõ oldattal áztatjuk: 10 l vízhez 1/2 l ecetet adunk.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A töknek az odattal ellepve kell állni 24 órán át.

24 óra után a tökkockákat leszûrjük, lecsöpögtetjük.

A tökkompót fõzéséhez a következõ levet használjuk:
4 kg kockákra vágott tök
1,6 kg cukor
1,4 l víz
4 szelet citrom

Ebben az oldatban fõzzük a lecsurgatott tökkockákat addig míg üveges, átlátszó színt nem kapnak. A megfõtt tököt üvegekbe rakjuk. Minden literes vagy 0,7 literes üvegre teszünk egy szelet megfõtt citromot, 1 kis stampedli rumot, 1 dcl ananász dzsúszt és a fõzõlébõl annyit, hogy ellepje. Az üvegeket lezárjuk és 80 °C mellett 15 percig dunsztoljuk.

Narancssárga húsú óriástökbõl készítettem és nem tudta senki megállapítani, hogy mi ez ha nem ananász.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!