rss
  • Mangós-shake

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók 4 pohárhoz: 1 db érett mangó, 1 rózsaszín grépfrút, 3 dl almalé, 3 dl hideg író, 1 evõkanál méz, 2 evõkanál citromlé, 3-4 evõkanál szórócukor, néhány szelet mangó.

    A mangót meghámozzuk, magját eltávolítjuk, majd húsát kockákra vágjuk. A grépfrútot félbevágjuk, kinyomjuk, levét az almalével, a mangóval együtt összeturmixoljuk.

    Az írót és a mézet hozzáadva még egyszer összeturmixoljuk. A kehely formájú poharak száját citromlébe, majd cukorba mártjuk.

    A poharakat megtöltjük a kész itallal. Mangószeletekkel díszítve kínáljuk.

    Kellemes italozást!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Lencseleves kolbásszal

    Hozzávalók: 30-40 dkg lencse, 2-3 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 1 zeller szár, 1 fej hagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 2 babérlevél, só, bors, esetleg zöldségleveskocka, 1-2 pohár tejföl, kb. 1 szál kolbász (esetleg vastag szelet fõtt tarja).

  • Diós zabfánk recept

    Hozzávalók:
    A tésztához:
    15 dkg zabpehely, 5 tojás, 10 dkg margarin, 1 mokkáskanál só,
    A töltelékhez:
    20 dkg szilvalekvár, 10 dkg finomra darált dióbél, csipetnyi só;

  • Kijevi sütemény

    Hozzávalók:

    Tészta:

    - 25 dkg margarin
    - 20 dkg cukor
    - 4 tojás sárgája
    - 40 dkg liszt
    - 1 csomag sütõpor

    Lapok tetejére hab:

    - 4 tojás fehérje
    - 15 dkg cukor
    - durvára darabolt dió

    Krém:

    - 1 csomag vaníliás pudingpor
    - 2 dl tej
    - 3 evõkanál fõzött feketekávé
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 25 dkg cukor
    - 25 dkg margarin

  • Gombasaláta

    1 kg gombát (csiperke, vargánya, rizike stb.) megtisztítunk, megmosunk, és a nagyságától függõen félbe vagy szeletekbe vágunk. Tálba tesszük, gyengén ecetes, sós vízzel leforrázzuk, és lefödve egy óra hosszat állni hagyjuk.

  • Bécsi gyûrûfánk

    Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 4-4,5 dl tej, 3 dkg élesztõ, 4 tojássárga, 2 púpozott ek porcukor, 1 cs vaníliás cukor, csipetnyi só.

  • Borjúszelet sardella mártásban

    A borjú combjából veszünk 3/4 kilót, szeletekre vágva minden bõrétõl megtisztítjuk, megveregetjük és besózzuk. 5 drb sardella, néhány szem kapri, kevés zöld petrezselyem s egy kis fej hagyma, minden együtt nagyon finomra apríttatik s a szeletek mindkét oldalon ezen vagdalékkal bekenetnek.

  • Májleves

    MájlevesA sertésmájat megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk. Hideg vízben feltesszük főni, hozzáadjuk a fekete borsot, a babérlevelet. Megvárjuk, amíg felforr, majd lassú tűzön fél óráig tovább főzzük. Elkészítjük a rántást: felhevített olajon megdinszteljük a megtisztított és finomra metélt vöröshagymát, megszórjuk liszttel, tovább pirítjuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát. A máj főzőlevéből kiveszünk 2 merőkanállal, és felengedjük vele a rántást. Szűrőkanál segítségével a levesbe szűrjük, hogy a hagyma ne kerüljön bele.

  • Tepsis busa

    Hozzávalók: kb. 3 kg- os busa, 0,5 kg burgonya, 3 fej vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 2 dl tejföl, hal fûszerkeverék, 2 db. halászlé kocka, zöldpaprika, só, zsír.

  • Gombás jégsaláta

    Hozzávalók 4 személyre: 1 csõ csemege kukorica (vagy helyette konzerv kukorica), só, cukor, 200 g mélyhûtött zöldbab, 1 fej jégsaláta, 150 g gomba, 150g tejszínes joghurt, 1 limett leve, bors, 1-2 tk. juharszirup, durvára tört rózsabors 1 tk. balzsamecet.

  • Flekken

    Hozzávalók:

    - 8 szelet vastagabb sertéstarja
    - pirospaprika
    - bors
    - majoranna
    - õrölt kömény
    - fokhagyma reszelve vagy fokhagymakrém
    - olaj

  • Kapros cukkinileves

    Hozzávalók:

    40 dkg zsenge cukkini, 1 póréhagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 cs.kapor, 10 dkg gépsonka, 8 ek.olivaolaj, 2 zöldségleveskocka, 2 dl tejföl, 2 ek.citromlé

  • Ananászos hal

    Hozzávalók 4 személyre: 2 szál karcsú póréhagyma, só, friss ananász, 750 g lazacfilé, frissen õrölt fehér bors, 1 ek. liszt, 4 ek. olaj, 2-3 ek. szójamártás, 1 kisebb doboz paradicsom (425 ml), õrölt chili.

  • Almás lepény

    Almás lepényAz almákat nagy lyukú reszelőn lereszeljük, 5 percig állni hagyjuk és kinyomkodjuk a levét. Kis lángra rátesszük, hozzáadjuk a cukrot és megdinszteljük, majd hagyjuk kihűlni. A tésztához valókat jó alaposan összegyúrjuk, picit lágy lesz a tészta és 1 órára hűtőbe tesszük. A tésztát kettéosztom, kilisztezett tepsibe rakjuk, erre kevés zsemlemorzsa kerül (vagy van aki grízt szór rá, hogy az alma leves ne áztassa fel a tésztát), majd erre a kicsvart alma és erre rá a másik tészta. Megszurkálom villával, megkenem a tojásfehérjével és lassú tűznél 40 percig sütöm

  • Kókuszos szilvás

    Hozzávalók: 20 dkg liszt, 20 dkg kókuszreszelék, 15 dkg cukor (kevertem a barna és a fehér cukrot), 5 db kisebb alma, 2 tojás, 1 cs. sütõpor, 2 dl tejföl, 2dl joghurt.

  • Banánturmix

    Hozzávalók: 3 fõ részére: 2 db banán, 3 csésze tej, 2 evõkanál méz, 2 teáskanál fahéj, 1 db tojás, 1 evõkanál citromlé.

  • Sütõtökös tészta

    Hozzávalók:

    - 1,2 kg sütõtök
    - 15 dkg mogyoróhagyma (vagy vöröshagyma)
    - 5 dkg tökmag
    - 10 dkg vaj
    - 1 csomag metélõhagyma (snidling)
    - 40 dkg szélesmetélt
    - 7,5 dkg húsos szalonna
    - 1 teáskanál köménymag
    - 1 teáskanál paprika
    - 1,5 dl tejszín
    - 5 dkg frissen reszelt torma
    - só

  • Hortobágyi tarhonya

    Hozzávalók: fél kg krumpli, 20 dkg tarhonya, egy nagyobb hagyma, 20 dkg füstölt szalonna, piros paprika, só.

  • Sós csiga

    Hozzávalók: A tésztához: 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 2 tojás sárgája, 1 mokkáskanál sütõpor, 2 kanál só, tej a gyúráshoz.

  • Sajttal töltött húsgombóc

    Hozzávalók: 2 szikkadt zsemle, 2 kis fej vöröshagyma, 15 dkg juhsajt, 1 kávéskanál mustár, 50 dkg darált hús, 1 tojás, só, bors, 2 evõkanál olaj, 4 db ecetes uborka.

  • Körözöttel töltött zöldpaprika

    Hozzávalók: 4 db húsos zöldpaprika, 20 dkg juhtúró, 10 dkg vaj, 1 kis fej vöröshagyma, 1 evõkanál mus­tár, 1 evõkanál õrölt pirospaprika, só, õrölt bors, kömény­mag, 1 gerezd fokhagyma, 2-3-evõkanál sör. A tálaláshoz: 1 doboz ringli.