rss
  • Mangós-shake

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók 4 pohárhoz: 1 db érett mangó, 1 rózsaszín grépfrút, 3 dl almalé, 3 dl hideg író, 1 evõkanál méz, 2 evõkanál citromlé, 3-4 evõkanál szórócukor, néhány szelet mangó.

    A mangót meghámozzuk, magját eltávolítjuk, majd húsát kockákra vágjuk. A grépfrútot félbevágjuk, kinyomjuk, levét az almalével, a mangóval együtt összeturmixoljuk.

    Az írót és a mézet hozzáadva még egyszer összeturmixoljuk. A kehely formájú poharak száját citromlébe, majd cukorba mártjuk.

    A poharakat megtöltjük a kész itallal. Mangószeletekkel díszítve kínáljuk.

    Kellemes italozást!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Orsótészta illatos zöldségraguval

    Hozzávalók: 1 kisebb padlizsán, 30 dkg paradicsom, 30 dkg cukkini, 1 piros húsos paprika, 2 szál bazsalikom, 1 ágacska rozmaring, majoranna, 3 db hagyma, 6 evõkanál olívaolaj, 2 evõkanál paradicsompüré, 2 gerezd fokhagyma, 40 dkg parmezán sajt, 40 dkg orsótészta.

  • Grillage torta

    25 deka mandulát leforrázva, megtisztítunk, jól megmosva, leszárítjuk.

  • Kecskeméti ropogós barack

    Hozzávalók: 50 dkg félérett sárgabarack, fél dl barackpálinka (vagy 1 teáskanál barackpálinka-aroma és víz), 1 db egész tojás, 10 dkg szójaliszt, 2 evõkanál méz, csipet só, a tálaláshoz 1 evõkanál barackpálinka és ízlés szerint sárgabarackdzsem;

  • Pulykasaláta

    Hozzávalók: 1 fej jégsaláta, 1 fej vörös saláta, 1 fej zöldsaláta, 15 dkg csemege kukorica, 15 dkg uborka, 5 db paradicsom, 0,5 dl. 10 %-os ecet, 10 dkg. sárgarépa reszelék, 50 dkg pulykamell, só.

  • Nyuszi alakú aprókenyerek

    Hozzávalók:

    - 45 dkg fehér kenyérliszt
    - 2 dkg friss élesztõ
    - 320 ml langyos víz
    - 1 tk só
    - fél tk cukor
    - 2 ek olaj a tésztába
    - 1 tojás a tetejét megkenni
    - fekete bors szemnek, orrnak
    - 1 ek tejföl sütés után megkenni
    - 1 db 8 cm-es tojásformájú tészta-kiszúró forma

  • Svájci diós szelet

    Hozzávalók: 5 tojás, 25 dkg porcukorral, 1 kk. sütõpor, 1/2 citrom, 7 dkg liszt, 20 dkg dió, 30 dkg reszelt sárgarépa, kevés zsír.

  • Mustáros hagyma

    Hozzávalók: 5 nagy fej lila hagyma, só, 3 evõkanál mustár, 2 evõkanál porcukor, 2 kiskanál ecet.

  • Kínai sült banán

    Hozzávalók: 1 liter étolaj, 2 db közepes méretû banán, keményítõ, méz, 1 tojás sárgája, 10 ek víz, finomliszt, sütõpor.

  • Rizibizi

    Párolt rizst készítünk. A zöldborsót vajon puhára pároljuk, sóval ízesítjuk, törött borssal fûszerezzük, petrezselyemzöldet adunk hozzá. A párolt rizshez hozzákeverjük a zöldborsót és a reszelt sajtot. A párolt rizshez hasonlóan tálaljuk. Rántott libamájhoz, pázizsi körítéshez adhatjuk.

  • Bojtárleves

    Hozzávalók: 25 dkg sertés apró hús, egy fej hagyma, egy kanál zsír, késhegynyi pirospaprika, egy evõkanál liszt, 2 evõkanál tarhonya, egy deci tejföl, só.

  • Rozmaringos bárányfalatok

    Hozzávalók: 60 dkg báránylapocka, rozmaringágak, 1,5 dl marinád.

  • Kávészelet

    Hozzávalók: 45 dkg kristálycukor, 1,5 dl tej, 15 dkg kókuszreszelék, 3 dl lefõzött kávé.

  • Tavaszi raguleves

    Hozzávalók: 2 csirkeaprólék, vagy fél kg kockára vágott borjúhús, negyed kg fejtett borsó, 1 zsenge újkaralábé, negyed kg gomba vagy spárga, 1 csokor petrezselyem, 2 kanál liszt, 3 evõkanál liszt, só.

  • Fekete erdö kávé

    Hozzávalók: 2 szem cseresznye, 4 cl cseresznye pálinka, 1-2 kanál égetett cukor(karamell), 1,5 dl jó erös fekete kávé, tejszínhab és csoki forgács a díszítéshez.

  • Csipkedett (levesbetét)

    Egy egész tojásból és kb. 80-100 g lisztbõl (a tojás nagyságától függõen) egy kevés sóval (friss fogyasztáshoz készítve só nélkül csináljuk!) kemény tésztát gyúrunk.

  • Csokis kávé

    Hozzávalók: 5 dkg fõzõcsokoládé, 1 evõkanál víz, 5 dl nagyon erõs kávé, cukor.

  • Tonhalas ragu

    Vágjon apró darabokra 300 g tonhalat - akár mélyhûtött is lehet. Szeleteljen apróra 1 hagymát, 6 gombát és vágjon kockára 2 cukkinit.

  • Capri saláta

    Hozzávalók: 20 dkg mozzarella sajt, 25 dkg közepes paradicsom, 2 ágacska
    bazsalikom, olívaolaj, só, bors, tálaláshoz lollo rosso salátalevelek.

  • Tárkonyos csirkesaláta

    Hozzávalók:

    - 40 dkg fõtt csirkemellfilé
    - 2 db zellerszár
    - 1 evõkanál frissen aprított tárkony
    - 2 evõkanál citromlé
    - só, frissen õrölt bors
    - 0.5 db kígyóuborka
    - 1 gerezd fokhagyma
    - 1.5 dl tejföl
    - 4 levél római saláta
    - 1 evõkanál szezámmag

  • Tejszínes krumpli

    A krumplit meghámozzuk, vékonyra felszeleteljük, és forrásban lévõ vízben kb. 4 percig elõfõzzük, majd leszûrjük és papírtörlõvel felitatjuk a nedvességet. 3 dl fõzõtejszínt 0,5 dl tejjel összekeverünk.