2024.04.20. - Tivadar

Káposztasaláta

Hozzávalók: 1 kg káposzta, 1 nagy fej vöröshagyma, kevés só, 50-60 deka érett paradicsom, 5 deka cukor, 3 deci savanyú tejföl.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Új, vékonylevelû fejeskáposztából két félmaréknyit finomra metélünk. Egy fej nem erõs vöröshagymát összevágunk. A hagymát és káposztát rétegezve tányérra rakjuk, majd gyöngén sóval meghintegetjük. Húsos, keménymagú, szép piros paradicsomot kockára szeletelünk, kissé megsózzuk és megcukrozzuk, azután egy másik tálban ezt is rétegezve lerakjuk.

Néhány órán át mindkettõt állni hagyjuk, majd a salátástál közepén felhalmozzuk a káposztát és hagymát, a paradicsomszeleteket pedig csinosan köréje rakjuk. Ha a paradicsomból maradna, azt a gúla közepére, csúcsára helyezzük, a levét pedig ráöntözzük a káposztára. Jó savanyú tejföllel az egészet megöntözzük és egy órán át állni hagyjuk. Hideg-meleg sült, vagy paprikáshús mellé is feladhatjuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!