rss
  • Kanonok lepény

  • Share on Tumblr

    ½ kg lisztet 2 evõkanál fagyos margarinnal, 1 csomag sütoporral, 25 deka cukorral, 2 egész tojással, 1 citrom reszelt héjával és annyi tejjel, hogy könnyen dolgozható legyen, jól összegyúrunk.

    loading...

    A tészta egyik felét tepsibe téve, barackízzel vastagon megkenjük és õrölt mogyoróval beszórjuk. Másik felét ráhelyezve, tojással kenjük meg s szintén mogyoróval hintjük be. Közepes tûznél világosra sütjük.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tofus sajttorta

    Hozzávalók: 2 zacskó (2x300 g) natúr tofu, 3 evõkanál olíva olaj, 1 kávéskanál tengeri só, 1/2 citrom leve, 1 dl szójatej, 1 kis pohár szójajoghurt ( elhagyható, helyette növényi tejszín 200 ml is lehet), 1/2 kaliforniai paprika piros, 1/2 kaliforniai paprika zöld, 1/2 csomag magkoktél (napraforgó, tökmag), 1 szál újhagyma, 3 kávéskanál agar- agar (növényi zselésítõ anyag), 1 dl víz.

  • Vörösboros pulykacomb

    Hozzávalók:

    - 2 db pulyka alsócomb
    - 2-3 kk pulykafûszer
    - 5 dl vörösbor

  • Szarvas vagy õz gulyás

    Hozzávalók: 1200 g szarvas- vagy õzhús, 200 g vaj, 500 g vöröshagyma, 25 g pirospaprika, só, 60 g liszt, 3 dl tejföl;

  • Sonkás rakott zöldbab

    Hozzávalók: 1 kg zöldbab (lehetõleg sárga hüvelyû), 20 dkg fõtt sonkaféle, 2 tojás, 3 dkg margarin, 1 púpozott evõkanál teljes kiõrlésû liszt, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 2 dl tejföl, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál szárított csombor (borsikafû), 3 dl tej.

  • Tihanyi vaddisznóragu

    Hozzávalók: 1 nagyobb sárgarépa, 1 kisebb petrezselyemgyökér, 1 nagy lila hagyma, 3-4 evõkanál olaj, 80 dkg vaddisznólapocka, só, 1 teáskanál kakukkfû, 1 csipet bors, 1 csipet fokhagymás só, 8-10 szem borókabogyó, 1 narancs héja, 2 evõkanál paradicsompüré, 1
    evõkanál pritamin, 5-6 dl tihanyi kékfrankos;

  • Csokiszalámi

    Hozzávalók: 20-20 dkg margarin és porcukor, 5-5 dkg kakaó és mazsola, 1 dl tej, 30 dkg háztartási keksz, rumaroma, 4-5 szem apróra tört dió.

  • Ananászos szelet

    Ananászos szeletMelegítsük elő a sütőt 160°C-ra. A megmosott csirkemelleket nagyjából kiklopfoljuk, nem kell nagyon laposra őket. A húsokat lesózzuk, borsozzuk, majd tetszőleges fűszerrel bekenjük. Egy tepsit kikenünk olívaolajjal, majd belehelyezzük a csirkemelleket, majd mehetnek a sütőbe. Amikor már nagyjából megpirultak és megpuhultak, kivesszük a tepsit. Mindegyik csirkemell tetejére ráteszünk egy karika ananászt, arra jöhet a szelet sajt. Visszatoljuk a sütőbe és a sajt barnulásáig sütjük.Tálaljuk bármilyen körettel, leginkább a rizs illik hozzá.

  • Isztriai sertéskaraj

    Hozzávalók: 2 kg karaj, 2 dkg fokhagyma, 3 dkg só, 10 szem egész bors, 10 babérlevél.

  • Túrótorta citromosan

    Túrótorta citromosanA túrót áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot és a citromhéjat, majd a margarinnal habosra keverjük. A tejszínből kemény habot verünk. A tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a zselatint és habverővel kevergetve felfőzzük. A zselatinos langyos tejet a túrókrémmel összedolgozzuk, ezután lazán hozzákeverjük a felvert tejszínhabot. A kakaós piskótalapot kettévágjuk, az egyik lapot felaprítjuk és a krémhez keverjük. A másik lapot belehelyezzük egy kapcsos tortaformába, a lapra öntjük a túrókrémet, majd az egészet a hűtőszekrénybe tesszük.

  • Szezámmagos-mézes csirkecombok

    Szezámmagos-mézes csirkecombokKeverjük össze a mézet, a szójaszószt, a szezámolajat, a gyömbért és a fokhagymát egy lábasban. Melegítsük alacsony lángon, kevergetve, amíg a méz felolvad. Öntsük át egy mély, közepes méretű tálba és tegyük félre hűlni. Tegyük a csirke szárnyakat a pácba és forgassuk őket meg benne. Szórjuk meg őket a szezámmaggal. Fedjük le és tegyük a hűtőbe legalább 4 órára vagy egy éjszakára. Melegítsük fel a barbecue-t vagy a grillt közepes hőfokra. Grillezzük a csirke szárnyakat, amíg megpuhulnak és átsülnek, oldalanként 4-6 percig.

  • Aranka göngyölt csirkéje

    Elkészítése: 1 ek. margarint 2 percig 200 W-on felolvasztunk. 1 fej vöröshagymát apróra vágunk, és a margarinon 3 percig 500 W-on üvegesre pároljuk.

  • Túrós galuska

    Hozzávalók: 50 dkg túró, 50 dkg liszt, 3 db tojás, 2,5 dl tejföl, 20 dkg füstölt szalonna, 2 dkg só.

  • Fesztelen diéta - Fogyasztás akupunktúrával

    Statisztikai adatok szerint minden második felnõtt ember valós vagy vélt súlytöbblettel rendelkezik, melytõl szeretne megszabadulni. Ök tudják, a fogyókúra nem kevés áldozatot, lemondást és önfegyelmet igényel, s a keservesen leadott kilókat nagyon könnyû visszahízni. Az akupunktúra több ezer éves kínai gyógymód, mely jelentõs segítséget tud nyújtani a fogyókúrázóknak a siker eléréséhez. A kezelésnél pontos elõírások alapján - a páciens tüneteitõl függõen - vékony tûket vezetnek a bõrbe az energiapontok felett. Az akupunktúra több fajtája közül a fül-akupunktúra a legnépszerûbb. Ezzel a módszerrel dolgozik a mongóliai származású - 1991 óta hazánkban élõ és praktizáló - dr. Balogh Cicke orvosnõ, aki beavat minket az akupunktúrás fogyókúra rejtelmeibe.

  • Burgonyás töltött kacsa

    Hozzávalók: 1 pecsenyekacsa, 6 evõkanál burgonyapüré-pehely, 1 tojás, 2 evõkanál tejszín, 1 1/2 dl tej, 1 evõkanál tejföl, 1-1 mokkáskanál õrölt szerecsendió-virág, majoránna, törött bors, ízlés szerint só.

  • Sósperec (pékperec)

    Hozzávalók: 80 dkg liszt, 10 dkg rozsliszt, 2 kocka élesztõ, 1 tk méz, 3 tk só, liszt a lisztezéshez, 2 ek olivaolaj, ágacska rozmaring, 3 dkg frissen freszelt parmezán.

  • Sajtos spagetti

    Hozzávalók: fél kiló spagetti, 2 ek olaj, 1 pohár tejföl, 20 dkg reszelt sajt, só.

  • Boros pulykasült almával

    Hozzávalók 4 személyre: 600 g pulykamellfilé, 1 db vöröshagyma, 1 db sárgarépa, 150 g vaj, 400 ml almabor, 4 db alma, 2 ek. Calvados, snidling, 1 pohár tejszin, õröllt bors, só.

  • Borjúpárizsis brokkoli saláta, graham pirítós

    Hozzávalók: 5 dkg borjú párizsi, 5 dkg graham kenyér, 1 dl sovány joghurt, 15 dkg fõtt brokkoli, só - ízlés szerint.

  • Tejfölös-sajtos kelbimbó

    Hozzávalók: 60 dkg kelbimbó, 2 dl tejföl, 10 dkg sajt, 10 dkg füstölt sajt. 1 tojás, só, bors, vaj.

  • Rakott krumpli vega módra

    Hozzávalók: 1 kg krumpli, 1 fej vöröshagyma, rengeteg fokhagyma, 10 dkg füstölt sajt, 10 dkg trappista sajt, 10 dkg szárított paradicsom, 1 nagy doboz tejföl, 2 db tojás, olívaolaj, kevés só, bors, vegeta.

loading...