rss
  • Kanonok lepény

  • Share on Tumblr

    ½ kg lisztet 2 evõkanál fagyos margarinnal, 1 csomag sütoporral, 25 deka cukorral, 2 egész tojással, 1 citrom reszelt héjával és annyi tejjel, hogy könnyen dolgozható legyen, jól összegyúrunk.

    A tészta egyik felét tepsibe téve, barackízzel vastagon megkenjük és õrölt mogyoróval beszórjuk. Másik felét ráhelyezve, tojással kenjük meg s szintén mogyoróval hintjük be. Közepes tûznél világosra sütjük.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Bodzaturmix

    Hozzávalók: 25 dkg érett bodzabogyó, 5 dl tej, 10 dkg cukor, fél citrom leve.

  • Cukkini leves

    Cukkini levesAz olajat feltesszük melegedni, majd az apróra vágott hagymákat kicsit üvegesre pároljuk, a sárgarépát és a cukkinit apró kockákra vágjuk össze. A félig megpárolt hagymához hozzáadunk fél deci alaplevet, majd amikor jól megpárolódott hozzáadjuk a többi alaplevet a kakukk füvet és a bazsalikomot, sót és őrölt borsot. Amikor megpuhult a sárgarépa és a cukkini, az egészet összeturmixoljuk. A végén hozzáadjuk a főző tejszínt egyet forr és máris lehet tálalni. Pirított kenyér kockákkal lehet tálalni. A leves készíthető fagyasztott cukkiniból is, de természetesen friss cukkiniből sokkal ízletesebb.

  • Töltött csirkecombok

    Töltött csirkecombokA csirkecombokat megmossuk, lecsöpögtetjük, majd a szárnyas fűszerkeverékkel minden oldalát bedörzsöljük. Pár órára a hűtőbe tesszük, de jobb, ha egy éjszakára, hogy jól átjárja a fűszer a húst. A töltelékhez a csirkemájat tisztítás után késsel elkaparjuk, a zsemléket a tejben beáztatjuk, a fokhagymát szétzúzzuk. Egy tálban összekeverjük a májat, a kifacsart zsemléket, a nyers tojást, a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majorannával, petrezselyemmel ízesítjük, ha kell kis zsemlemorzsát adhatunk hozzá. A két főtt tojást, tojásszeletelőn felszeljük, és beleforgatjuk a töltelékbe.

  • Szárazbab leves

    Böjti levesnek nagyon alkalmas. Veszünk egy negyed liter jófajta fehérbabot, sósvízben puhára megfõzzük, Egy merõkanálnyit az egész szemekbõl félreteszünk, a többit a levével együtt megpasszírozzuk.

  • Karamella fagylalt

    Hozzávalók:

    2 dl tej, 3 dl tejszín, 0,5 dl víz, 15 dkg kristálycukor, 1 tojássárga, 3 dkg vaj, 1 zacskó vaníliás cukor, csipetnyi só

  • Petrezselymes túrós húsgombóc

    Hozzávalók: 50 dkg darált hús (fele marha, fele sertés), 25 dkg sovány túró, 2 fej vöröshagyma, 3 szelet kenyér, 3 csokor petrezselyem, 1 evõkanál mustár, 1 tojás, 2 evõkanál vaj, só, frissen õrölt fekete bors.

  • Házi cini minis

    Hozzávalók: 4 db extrudált kenyér, 2 kávéskanál méz, 2 kávéskanál fahéj, 2 dl 1,5-ös tej.

  • Kávés szelet

    Hozzávalók:

    3 db tojás, 100 dkg porcukor, 2 tasak vaníliacukor, 100 dkg liszt, 1 teáskanál sütõpor, 40 dkg zsemlemorzsa, 50 dkg darált mandula, 1/8 l erõs kávé, 1/8 l tejszínhab
    a mázhoz: 150 dkg porcukor és kb. fél adag kávé

  • Tepsis paradicsom

    Hozzávalók: 50 dkg makaróni, 50 dkg paradicsom, 1 cs. petrezselyemzöld, 2-3 gerezd fokhagyma, só, bors, olaj.

  • Lecsós malac tarhonyával

    Hozzávalók: 80 dkg sovány malaclapocka, (3 EK olaj), 25 dkg tarhonya, 3 dkg füstölt szalonna, 4-5 húsos zöldpaprika (az egyik lehet csípõs), 2 paradicsom, 1 fej hagyma, 1 dl zsírszegény tejföl, 1 csapott EK Vegeta, só, õrölt bors, paprika, fél MK grillfûszer.

  • Rántott ponty

    Hozzávalók: 1 kg-nyi pontyszelet, liszt, tojás, zsemlemorzsa, olaj, só.

  • Kertészné-köret

    A répákat kockázd fel, a kelt bontsd kis rózsákra, a babot és a spárgát vágd kisebb darabokra, majd a hozzávalókat külön-külön fõzd meg sós vízben (vagy párold gõzben puhára).

  • Kókuszdió

    Hozzávalók:

    a külsejéhez: 2 evõkanál rum; 5 dkg keserû kakaópor; 1 db tojás; 30 dkg darált dió; 20 dkg barna cukor; a belsejéhez: 10 dkg margarin; 10 dkg kókuszreszelék; 10 dkg porcukor; forgatáshoz: 6-8 dkg kókuszreszelék, a díszítéshez: 15 szem fél dióbél

  • Szalagtészta barna vajjal

    Hozzávalók: fél kiló szalagtészta, 10 dkg parmezán, 15 dkg vaj, só, 2 ek olaj.

  • Gesztenye krém

    Egy fél kiló gesztenyét megfõzünk, meghámozzuk és szitán áttörjük. 20 deka cukrot egynegyed liter vízzel sûrû szörpnek fõzünk, hozzá adjuk a gesztenyét...

  • Sárgadinnye ecetben

    A félérett sárgadinnye külsõ héját lehámozzuk, a magokat kikotorjuk, a dinnye húsát pedig ujjnyi darabokra vágjuk, és annyi borecetben, amennyi ellepi, néhány óra hosszat állni hagyjuk.

  • Tepsis krumpli

    A meghámozott burgonyát vékony hasábokra vágjuk, egy tepsibe töltjük az olajat, amit sütõben felforrósítunk, majd beletesszük a hasábburgonyát, sózzuk és 200c-on kb. 50 perc alatt aranysárgára sütjük. Végül ízlés szerint pirospaprikával megszórjuk.

  • Fügével töltött pite

    Hozzávalók 4 személyre:

    20 dkg liszt, 20 dkg friss, érett füge, 1 evõkanál száraz fehérbor, 1 evõkanál olaj, 2 dkg élesztõ, só

  • Különleges császármorzsa

    Hozzávalók: 7 db tojás, 2 dl tejszín, 1 csipet só, 20 dkg liszt, 10 dkg mazsola, 1 evõkanál vaníliás cukor, 5 dkg vaj, 5 dkg porcukor.

  • White lady

    Hozzávalók: 2 jégkocka, 2 cl fehér curacao, 2 cl gin, 2 cl citromlé.