2024.03.29. - Auguszta

Frankfurti leves

Hozzávalók: 21 deka zöldség, étolaj, 6 deka vöröshagyma, 30-40 deka marhacsont, 2 deka vaj, 3 deka liszt, zöldpetrezselyem, egy kávéskanálnyi paprika, törött bors, 1 deci tejföl és 1 pár virsli.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

20 deka zöldséget apróra vágunk és kevés olajon megpirítjuk, majd egy evõkanálnyi finomra vágott vöröshagymával tovább pirítva feleresztjük 1½ liter csontlével, de ha vízzel eresztjük fel, tegyünk a levesbe egy fél kiló marhacsontot. Fõzzük ki a levest jó ízesre. Egy kis vajas rántással, melybe egy evõkanálnyi zöldpetrezselymet tettünk, majd némi törött borssal ízesítjük. A zöldséget átpasszírozzuk, majd még egy kis tejfölt adunk hozzá. Tálalás elõtt apró karikákra vágott virslit tesztünk a levesbe, mellyel újból forraljuk egy kissé. Zsírban pirított zsemlyekockával adjuk fel.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!