2024.04.19. - Emma

Barnaleves baromfiból

Hozzávalók: 1 tyúk vagy kappan, 3 db sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 zeller, 1 vöröshagyma, 2 evõkanál cukor, 2 tojásos metélt tészta, kevés (liba- vagy tyúk-) zsír, pár szem bors, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A megtisztított, egészben hagyott tyúkot vagy kappant annyi vízzel, hogy ellepje, lassú tûzön fõni hagyjuk. Lábasban kevés zsíron a cukrot barnára pirítjuk, majd karikára vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert, vöröshagymát, szemes borsot megforgatunk benne, kevéske húslével felöntjük és lefedve, gyakran felkavarva pároljuk. Ha félig puha, a tyúkhoz adjuk. Mikor a tyúk megfõtt, a levest leszûrjük, egy kevés levesben metélt tésztát fõzünk. A tyúkot feldaraboljuk, és a levesben tálaljuk. Megjegyzés: a leves a barna színét (és speciális ízét) a megpörkölõdött cukortól kapja.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!