2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Tejfölös -gombás zöldborsófõzelék

Hozzávalók: 4 dkg vaj, 1 fej vöröshagyma, 20 dkg csiperke, 1 jó evõkanál liszt, zöldségléves, só, õrölt bors, 1 csokor petrezselyem, 1,5 dl tejföl.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az olvasztott vajon megfuttatjuk a finomra vágott vöröshagymát,majd hozzáadjuk a zöldborsót és a megtisztított darabolt csiperkét.Felmelegítjük,kevergetve,közepes tûzön 4-5 percig tovább pároljuk,majd megszórjuk liszttel,és jól elkeverjük hogy ne legyen csomós.Felönjük annyi zöldséglevessel,hogy jó kétujjnyira ellepje,felforraljuk,majd lassú tûzön fõzzük,amíg a borsó megpuhul.Közben sóval,borssal,aprított petrezselyemmel ízesítjük.Mielõtt a levennénk a tûzrõl,belekeverjü k az egy merõkanálnyi forró zöldséglevessel simára kevert tejfölt.Most már nem fõzzük tovább,forrón tálaljuk, és megszórjuk kevés aprított petrezslyemmel.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!