rss
  • Tejfölös -gombás zöldborsófõzelék

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 4 dkg vaj, 1 fej vöröshagyma, 20 dkg csiperke, 1 jó evõkanál liszt, zöldségléves, só, õrölt bors, 1 csokor petrezselyem, 1,5 dl tejföl.

    loading...

    Az olvasztott vajon megfuttatjuk a finomra vágott vöröshagymát,majd hozzáadjuk a zöldborsót és a megtisztított darabolt csiperkét.Felmelegítjük,kevergetve,közepes tûzön 4-5 percig tovább pároljuk,majd megszórjuk liszttel,és jól elkeverjük hogy ne legyen csomós.Felönjük annyi zöldséglevessel,hogy jó kétujjnyira ellepje,felforraljuk,majd lassú tûzön fõzzük,amíg a borsó megpuhul.Közben sóval,borssal,aprított petrezselyemmel ízesítjük.Mielõtt a levennénk a tûzrõl,belekeverjü k az egy merõkanálnyi forró zöldséglevessel simára kevert tejfölt.Most már nem fõzzük tovább,forrón tálaljuk, és megszórjuk kevés aprított petrezslyemmel.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Libamell fasírt

    Hozzávalók: 1 nagy libamell, 1 evõkanál libazsír, 1 áztatott, kifacsart zsemle, 1 kis fej reszelt hagyma, 1 tojás, só, bors, kevés víz.

  • Zsemlegombóc

    ZsemlegombócA szikkadt zsemléket apró kockákra kell vágni/tépni és jó alaposan meglocsolni a tejjel. A tojásokat habosra kell verni és hozzáönteni a masszához, majd meghintjük a liszttel. A hagymát kis olajon meg kell dinsztelni és ezt is a masszához adni. Megsózzuk, ízlés szerint megfűszerezzük és közepes gombócokat formázunk belőle. Forrásban lévő vízben addig főzzük, amíg fel nem jönnek a gombócok a víz felszínére. Amikor kiszedjük, hagyjuk külön megszikkadni őket, mert ha egymásra halmozzuk, akkor széttörik.

  • Áfonyasaláta

    Hozzávalók: 60 dkg érett áfonya, 10 dkg cukor, 1/2 dl édes vörös bor, és egy darabka citromhéj.

  • Mandulás palacsinta

    Hozzávalók (6 személyre): 50g liszt, 1 tojás, 1,5 dl tej, 2 evokanál olaj, só, 2 evokanál szeletelt mandula;
    A töltelékhez: 3 tojás, 25g cukor, 1 evokanál liszt, 2 evokanál orölt mandula, 3/4 dl tej, 1 teáskanál mandulaeszencia;
    Az öntethez: 250g málna, 6 evokanál porcukor, 2 evokanál pirított mandula;

  • Camembert sajt bajor módra

    Hozzávalók 4 személyre: 400 g camembert sajt, 100 g teavaj, 1 fej vöröshagyma, só, õrölt bors, 2 ek. paprikakrém, 1 csokor petrezselyemzöld.

  • Zöldborsós makaróni

    Hozzávalók: 25 dkg makaróni, 25 dkg kifejtett, zsenge zöldborsó, 5 dkg sonka, 5 dkg reszelt sajt, 2 dl tejszín, 8 dkg vaj, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 2 tyúkhúsleves-kocka, 1 mokkáskanál törött fekete bors;

  • Granola

    Hozzávalók:

    6 dl hántolt zab, 3 dl korpás liszt, 2 dl búzacsíra, 1 teáskanál sütõpor, 1/2 teáskanál só, 2 dl barna cukor (pörkölt süvegcukor), 2 dl lágy margarin vagy vaj, 1 dl méz, 1,5 teáskanál vanília, 2 db tojás, 1 dl mazsola, 1 dl durvára darált mandula, 1/2 dl szezámmag, 1/2 dl tisztított, pörkölt, durvára darált napraforgó

  • Milánói csirkeszárny

    Hozzávalók: 60 dkg csirkeszárny, 40 dkg paradicsom, 1 sárgarépa, 1 zeller, 1 vöröshagyma
    fokhagyma, paradicsomlé, só, bors, kakukkfû, Rama margarin.

  • Rizsbor

    Hozzávalók: 1 kg rizs, (törtrizs is megfelelõ), 1,5 kg cukor, 20 dkg mazsola, 3 db. citrom karikára vágva, 10 – 10 szem szegfûszeg, szegfûbors, 1 dkg élesztõ.

  • Tejes pite

    Hozzávalók kb. 25 nagy szelethez: 1 l tej, 25 dkg liszt, 10 dkg cukor, 1 dkg vaníliás cukor, 1 kk só, 3 tojás.

  • Túróval töltött párizsi szeletek

    Hozzávalók: 8 vastag szelet párizsi, 40 dkg túró, 4 db tojás, 10 dkg zsír, 1 dkg só, 1 csomó metélõhagyma, 2 dl tejföl.

  • Burgonyalepény

    Hozzávalók:

    25 dkg burgonya, hat tojás, 10 dkg vaj, egy fej vöröshagyma, só

  • Tárkonyos pulykaragu-leves

    Hozzávalók: 40 dkg pulyka felsõcomb (de készíthetjük csirke combból,csirke mellbõl is),1 kis fej v.hagyma,20 dkg vegyes zöldség,2 dkg zeller,10 dkg zöldborsó,10 dkg gomba, 5 dkg liszt,2 dl tejszín,1 db citrom,tárkony ízlés szerint.

  • Tejszínes fokhagymakrémleves

    Hozzávalók: 1 nagy fej fokhagyma, 3 fej hagyma, 3 dl tejföl, 1,5 dl tejszín, 3 dl húsleves, 1 ek. liszt, 1-2 ek. olaj.

  • Nyári töltött cukkíni

    Elkészítés: A sütõt bekapcsolom 200 fokra. Kevés olajon megfuttatom az apróra vágott hagymát, közben megtisztítom és feldarabolom a paprikát, és a paradicsomot. Az üveges hagymára ráreszelem a fokhagymát, majd hozzáadom a paprikát. Ízlés szerint fûszerezem (a currytõl különleges lesz), majd néhány percnyi párolás után hozzádobom a paradicsomot is, és úgy 5 percig rotyogtatom.

  • Csabai krokett

    Hozzávalók: 10 dkg csabai kolbász, 40 dkg burgonya (tisztán mérve), 2 db egész tojás, fél tubus kolbászkrém 1 mokkáskanál sütõpor, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 2 gerezd fokhagyma, 1 csapott teáskanál pirospaprika, ízlés szerint só, zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Húsgombócleves pikánsan

    Húsgombócleves pikánsanA húst 2 fej dinsztelt hagymával, borssal, sóval, tojással, fokhagymával összegyúrjuk, apró gombócokat készítünk belőle. A csíkokra vágott sonkát olajban lepirítjuk, majd a másik 2 fej hagymával és zöldségekkel, só, bors, fűszerpaprika, babérlevél hozzáadásával pároljuk tovább - esetleg kevés vizet adunk hozzá. Amikor már elég puha, felengedjük vízzel, hozzáadjuk a burgonyát és a mustárt. Forrás után beletesszük a húsgombócokat, és készre főzzük. A mustár pikáns ízt ad neki, de tálalás előtt sűríthetjük tejföllel, vagy ízléstől függően ki-ki magának tehet bele.

  • Hajdinával töltött hagyma

    Hozzávalók: 8 fej közepes vöröshagyma, só, bors, µ liter zöldségleves, 12,5 dkg hajdina, 25 dkg sárgarépa, 1 evõkanál vaj vagy margarin, 1 csokor petrezselyem, 1 tojás, 10 dkgsovány túró, 1 kávéskanál õrölt koriander.

  • Rizses paradicsomleves

    Rizses paradicsomlevesA rizses paradicsomleveshez először 1 evőkanál liszthez adjunk annyi olajat, amennyit felvesz, és hevítsük habzásig. Ezután vegyük le az edényt a tűzről, hagyjuk langyosra hűlni, majd tovább kevergetve engedjük fel 1,4 liter paradicsomlével. Adjunk hozzá fél mokkáskanál sót, és 8 dkg mézet. Tegyünk bele fél diónyi vöröshagymát, és egy szál előzőleg megmosott zellerzöldet. 5 percig forraljuk, hogy besűrűsödjön. 6 dkg megmosott rizst is tegyünk bele. Ebben az esetben addig kell főzni, amíg a rizs megpuhul, és időnként keverjük meg, nehogy a rántás leégjen.

  • Krémeslepény

    12 deka lisztet 2 deka vajjal, 1 késhegynyi sóval, 1 kávéskanálnyi ecettel és szükséges mennyiségû vízzel rétestésztává eldolgozunk. A tésztát bevagdosva, 10 percig félretesszük, azután kinyújtva 10 deka hideg vajat csomagolunk bele.

loading...