rss
  • Diós-majonézes halsaláta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: fél tengeri hal, 1 citrom, 1 közepes zeller, 6 evõkanál majonéz, 6 evõkanál tejföl, 1 teáskanál mustár, 10 dkg dióbél, 1 nagy alma, 2 csemegeuborka, néhány salátalevél, só, bors.

    A halszeleteket sóval, borssal megszórom. Egy lábosban ujjnyi vizet melegítek, kevés citromlével ízesítem, és a halat megpárolom benne. A leszûrt, kihûlt halat apró darabokra tördelem. A megtisztított, gyufaszálnyi darabokra vágott zellert enyhén citromos vízben puhára fõzöm, majd leszûröm. A majonézt tejföllel összekeverem, sóval, borssal, mustárral, citromlével ízesítem. Belekeverem a durvára vágott diót, majd a kihûlt halat, zellert. Egy kerek üvegtálat salátalevéllel kibélelek és abban tálalom.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Kapros gombás rákragu

    Hozzávalók: 1 csomag koktélrák (mirelit), 1 doboz kínai gombakonzerv, 1 csomó kapor, 10 dkg vaj, 8 dkg liszt, 1,5 dl tejszín, 1 dkg só.

  • Töltött gombafalatok

    Töltött gombafalatokA gombafejeket megtisztítjuk, szárát kitörjük, majd a belsejét is alaposan kimossuk és lecsöpögtetjük. Kevés olajon üvegesre pároljuk a felkockázott vöröshagymát, majd beletesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk, Piros Arannyal ízesítjük, és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor már majdnem puha, az összevágott gombaszárakat is hozzáadjuk, még 10 percig együtt pároljuk nyitott serpenyőben. Az így elkészített masszát kissé hűlni hagyjuk, majd belekeverünk egy felvert tojást, és megtöltjük vele a gombafejeket. Kivajazott jénai tálba, vagy tepsibe helyezzük, kevés bort öntünk alá.

  • Erdélyi kapros káposztafõzelék

    Hozzávalók: 80 dkg savanyú káposzta, 10 dkg vöröshagyma, 5 cl étolaj, 12 dkg kolozsvári szalonna, 1 csomó kapor, 5 dkg liszt, 2 dl tejföl, só.

  • Escalivada saláta

    Hozzávalók: 1 közepes padlizsán, 4 kemény paradicsom, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 húsos zöldpaprika, 2 evõkanál borecet, 4 evõkanál olaj, 3 gerezd fokhagyma, só (ízlés szerint).

  • Raguval töltött cukkini

    Hozzávalók:

    - 2 nagy tölteni való cukkini
    - 50 dkg darált sertéshús
    - 1 dl tejszín
    - 10 dkg pizzamozarella sajt
    - 1 nagy fej vöröshagyma
    - 1 ek bazsalikom
    - 2 ek olívaolaj
    - 1 kis darabka vaj
    - 3 dl paradicsompüré vagy paradicsomlé
    - 2 gerezd fokhagyma
    - só
    - bors

  • Sajtleves

    A sajtleves isteni, egyszerû étel! Futassunk meg egy kis olajon kevés fokhagymát, majd öntsük fel fél liter vízzel! Forraljuk fel, majd tegyünk bele egy leveskockát. Vegyük kis lángra a tûzhelyet, és szépen apránként keverjünk bele egy tubus folyékony sajtot (többféle ízesítésût is lehet).

  • Cseresznyebefõtt (Alkoholos)

    Hozzávalók:

    1 kg cseresznye, 1 darabka fahéj, 1 vaniliarúd, 2 szegfûszeg, 25 dkg cukor, 4 dl gyümölcspálinka

  • Zelleres-gombás melegszendvics

    Hozzávalók: kb. 40 dkg gomba, 1-2 dl tejszín, 2 fej vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, vaj, 1 nagy fej zeller, só, fehérbors, rozmaring, kevés liszt vagy keményítõ, reszelt sajt.

  • Cukkínikrémleves

    Hozzávalók: 1 db kisebb cukkíni, fél csokor petrezselyem, 1 pohár tejszín, 1 ek liszt, 1 ek vegeta, 4 szelet kenyér, 1 tk só, 1 kk olaj, késhegynyi vaj.

  • Tepsis karaj

    Hozzávalók:

    - 1 kg burgonya
    - 4 fej vöröshagyma
    - 8-10 szelet csontos karaj
    - 2 pohár tejföl
    - 1 pohár víz
    - 10 dkg füstölt szalonna

  • Aprósütemény Húsvétra

    Hozzávalók:

    - 20 dkg porcukor
    - 3 tojásfehérje
    - 20 dkg darált dió
    - 1 csapott kiskanál õrölt fahéj
    - 3 szem szegfûszeg megõrölve
    - 1 kiskanál kakaó
    - lekvár

    A díszítéshez:

    - apró szines cukorkák

  • Mandulás túrókrém

    Hozzávalók: 25 dkg tehéntúró, 10 dkg alma, 3 dkg õrölt mandula, 2-3 evõkanál tejföl, csipet szerecsendió.

  • Fûszeres tök

    Hozzávalók:

    1 db sütnivaló tök (1-1,5 kg-os), 2 tk koriander, 2 tk oregánó, 1/2 tk édeskömény, csipetnyi chilipehely (vagy ízlés szerint), 1 tk tengeri só, 1 tk õrölt fekete bors, 1 gerezd fokhagyma, 2 ek olívaolaj (vagy amennyitõl pasztaszerû lesz)

  • Gurulós tarhonya

    Hozzávalók: 25 dkg tarhonya, 20 dkg fõtt füstölt sonka, 25 dkg kifejtett zöldborsó, 1/2 doboz kukoricakonzerv, 1 fej vöröshagyma, 3 evõkanál olaj, 1 teáskanál piros fûszerpaprika, 1 tyúkhúsleveskocka, 1/2 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só.

  • Egyszerû tejnélküli gofri

    Hozzávalók: 2 egész tojás, 1/2 csomag sütõpor, 4 evõkanál cukor, ( + 1 csomag vaníliás cukor az édes gofrihoz), 2 dl olaj, 5 dl meleg víz, kb 50-60 dkg rétesliszt ! (lisztérzékenyeknek lehet helyettesíteni kukoricaliszttel, de óvatosan, mert több vizet vesz fel), csipet só.

  • Vegyes grill

    Hozzávalók: 1 csirkemell, 1 kisebb cukkini, 2 paradicsom, 2 kis endívia, 2 evõkanál olaj, 1 evõkanál citrom kifacsart leve, 2 szelet tonhal, 8 garnélarák, néhány szál bazsalikom, rozmaring, petrezselyem, só, bors.

  • Bundás bodza

    A következõ ínyencség, amely csak virágzó bodzából jó, egyszerûen és gyorsan elkészíthetõ.

  • Apró olajos gombafejek

    Hozzávalók: egy adaghoz: 50 dkg. megtisztított apró gombafej szár nélkül (csiperke, lila tönkû pereszke, szürke tölcsérgomba, stb.), 1 evõkanál sertészsír, só, 2 dl. étolaj.

  • Faszénen sült alma

    Hozzávalók: 4 alma, 4 evõkanál dióbél, 2 evõkanál mandula, 2 evõkanál cukor, 1 evõkanál triple sec, 2 evõkanál vaj, 8 gombóc karamellfagylalt, tejszínhab.

  • Zöldborsófõzelék diétásan

    Hozzávalók:
    olívaolaj,zöldborsó,petrezselyem,só,rizstej,étkezési keményítõ,édesítõszer