2024.04.24. - György

Kukoricalepény

Mérjünk ki 25 dg friss kukoricalisztet. Öntsünk rá 3 dl forró tejet, jól dolgozzuk össze, és hagyjuk állni néhány órán át, hogy megduzzadjon. Ezt követõen adjunk hozzá 1 tojássárgáját, 8 dg olvasztott mézet, 2 dg olvasztott vajat, 1 csapott kávéskanál szalalkálit, egy csipetnyi sót, 1 citrom reszelt héját, és keverjük simára.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Utána egy kisebb zománcozott tepsi alját vékonyan vajazzuk ki, és hintsük meg kukoricaliszttel. Gyújtsuk be a sütõt, és állítsuk 180 °C–ra (nyolc fokozatú skálán 3. fokozat). Végül a megmaradt tojásfehérjét verjük kemény habbá, és finoman keverjük a kukoricás péphez. Öntsük a masszát a kikent tepsibe, egyenletesen kenjük szét benne, és mérsékelt tûzön süssük kb. 25 percig, amíg a teteje világos pirosra pirul.

A sütõ ajtaját hurkapálcikával támasszuk ki, hogy a keletkezõ gõz eltávozhasson. Ha lehûlt, metéljük le a szélét, és a vékony lepényt vágjuk fel nagyobb kockákra. Vaníliarúddal átitatott szõlõcukorral jól megszórva tálaljuk. Még finomabb lesz, ha dzsemet is rakunk a tetejére. Hûtõszekrényben nem szabad tárolni.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!