2024.04.23. - Béla

Csirkés szendvics

Egy tûzálló tálat kiolajozunk, a húsokat a fûszerkeverékkel bedörzsöljük és 2 dkg vajjal bekenjük. 200 fokra elõmelegített sütõben megsütjük, de nem pirítjuk. A salátát megmossuk.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A húst összevagdaljuk, összekeverjük a majonézzel, reszelt zellerrel, összevágott dióval és sóval, borssal ízesítjük. A kenyeret felszeleteljük, héját levágjuk és megvajazzuk. A szeletek felére csirkesalátát teszünk és betakarjuk salátalevéllel. A maradék szeletekkel beborítjuk, kicsit összenyomjuk és folpackba csomagolva egy órát behûtjük.

Tálaláskor ujjnyi széles szeletekre vágjuk.

Hozzávalók:
25 dkg lebõrözött, kicsontozott csirkemell
50 dkg lebõrözött, kicsontozott csirkecomb
40 dkg majonéz
Grill fûszerkeverék
7 dkg zeller
5 dkg dió
15 dkg vaj
1 kenyér
1 kis fej saláta
olívaolaj

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!