rss
  • Csirkés szendvics

  • Share on Tumblr

    Egy tûzálló tálat kiolajozunk, a húsokat a fûszerkeverékkel bedörzsöljük és 2 dkg vajjal bekenjük. 200 fokra elõmelegített sütõben megsütjük, de nem pirítjuk. A salátát megmossuk.

    loading...

    A húst összevagdaljuk, összekeverjük a majonézzel, reszelt zellerrel, összevágott dióval és sóval, borssal ízesítjük. A kenyeret felszeleteljük, héját levágjuk és megvajazzuk. A szeletek felére csirkesalátát teszünk és betakarjuk salátalevéllel. A maradék szeletekkel beborítjuk, kicsit összenyomjuk és folpackba csomagolva egy órát behûtjük.

    Tálaláskor ujjnyi széles szeletekre vágjuk.

    Hozzávalók:
    25 dkg lebõrözött, kicsontozott csirkemell
    50 dkg lebõrözött, kicsontozott csirkecomb
    40 dkg majonéz
    Grill fûszerkeverék
    7 dkg zeller
    5 dkg dió
    15 dkg vaj
    1 kenyér
    1 kis fej saláta
    olívaolaj

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Citromos sült csirke

    Citromos sült csirkeA csirkét mossuk meg, papír kéztörlővel töröljük szárazra. A csirkét a mellénél vágjuk szárnyasollóval ketté, hajtsuk szét és lapítsuk le. Dörzsöljük be sóval és borssal. A citrom levét facsarjuk ki. A páchoz keverjük el az olajat a citrom kifacsart levével. A zsályát mossuk meg, vágjuk fel csíkokra és szintén adjuk az öntethez. A páccal alaposan dörzsöljük be a csirke mindkét felét (sőt a mellének bőre alá is juttassunk belőle). Tegyük a csirkét egy megfelelő méretű sütőtálba, fedjük le, és hagyjuk állni 1-2 órát.

  • Orosz hússaláta

    Hozzávalók:

    20 dkg hideg fõtt vagy sült marha- vagy sertéshús, 15 dkg alma, 20 dkg fõtt burgonya,10 dkg ecetes uborka, kb. 2 dl tartármártás, 1 kemény tojás, só, õrölt bors ízlés szerint

  • Eperleves

    A narancsokat megmossuk, megtörüljük, és hegyes késsel kettõt spirálban meghámozunk. A narancsokat darabokra vágjuk, a levüket kifacsarjuk. Egy lábasba 1 dl vizet öntünk, hozzáadjuk a mézet és a cukrot, felforraljuk, és beletesszük a narancshéjat.

  • Lecsóval töltött borda

    Hozzávalók:

    - 4 szelet kicsontozott sertésborda
    - liszt
    - zsiradék

    Töltelékhez:

    - 20 dkg lecsó
    - 5 tojás
    - 10 dkg füstölt szalonna

    Tálaláshoz:

    - paprikamártás

  • Brokkoli krémleves

    A zöldséglevesben puhára fõtt brokkolit összeturmixoljuk, majd a tejföllel és a fûszerekkel ízesítve összekeverjük, és a zöldséglevessel összefõzzük.

  • Bolognai spagetti

    Hozzávalók: 1-2 fej hagyma, 1/2 kg darált hús, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 liter paradicsomlé, 2 dl testesebb vörösbor, pirospaprika, só, bors, oregano, bazsalikom, 1 csomag spagetti tészta, 20 dkg sajt.

  • Paprikasaláta szõlõvel és juhsajttal

    A paprikát mossa meg, a csumáját vágja ki és szeletelje vékony csíkokra. Keverje össze a borecetet a mézzel és az olajjal, sózzal meg. Keverje hozzá a paprikát és kb fél órára tegye hûtõbe. Idõnként keverje meg. A szõlõt eközben mossa meg, szemezze le. A juhsajtot tördelje kis darabokra. Keverje össze a szõlõt a sajtot és a paprikát. Tegye tálba, szórja meg borssal és frissen tálalja.

  • Édes-savanyú chilis uborka

    Hozzávalók 4 személyre: 2 salátauborka, só, 1 csõ piros húsú chili, frissen õrölt fehér bors, kevés cukor, 2 ek. fehérborecet vagy rizsecet, 2 ek. olaj (pl. szójaolaj).

  • Joghurtos uborkasaláta

    A kígyóuborkát vékonyra felszeleteljük (lereszeljük), besózzuk, egy ideig állni hagyjuk.

  • Csalamádé

    A hozzávalókat összekeverjük, és a fûszerlét ráöntjük a felszeletelt csalamádéra. Ne lepõdjenek meg, kb. a harmadára esik össze. 24 órát állni hagyjuk, majd üvegekbe rakjuk és lezárjuk.

  • Fügegolyók

    Hozzávalók: 10 dkg porcukor, 20 dkg szárított füge, 10 dkg darált dió, 2 ek rum, csokireszelék a hempergetéshez.

  • Kókuszos-meggyes túrógolyócskák

    Hozzávalók: (KB. 6O darabhoz) 60 szem kimagozott meggybefõtt (fagyasztott gyümölcs is lehet) 60 dkg félzsíros tehéntúró, 0,5 dl tejszín, 6 evõkanál Natreen édesítõpor 1 citrom vagy narancs reszelt héja vagy 1 kiskanál õrölt fahéj is néhány szem darált diétás keksz a bevonáshoz: egy csomag kókuszreszelék, 4-5 evõkanál Natreen édesítõpor.

  • Cseh knédli: (Èeské knedlíky)

    Hozzávalók: 500 g rétesliszt, 20 g élesztõ, 1 db. tojás, 3 dl tej, 3 db. tojás, 1 db zsömle, só, olaj a kenéshez.

  • Almás csirkevagdalt

    Hozzávalók: 2 csirkemell (40-50 dkg), 1 dl tejszín, 1 nagy, savanykás alma, 2 tojássárga, 10 dkg ementáli sajt, 1 tk reszelt vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 tk só, ízlés szerint õrölt fehér bors, kevés zsemlemorzsa.

  • Bodzaturmix

    Hozzávalók: 25 dkg érett bodzabogyó, 5 dl tej, 10 dkg cukor, fél citrom leve.

  • Serpenyõs almás-csirkemáj

    Hozzávalók: 4 szép lilahagyma, 50dkg alma, 3-4 ek olaj, 1 csokor zsálya, 40dkg csirkemáj, só,õrölt bors és 1 dl almabor.

  • Sült gyöngyhagyma

    Hozzávalók: 50-60 dkg gyöngyhagyma (vagy dughagyma), késhegynyi õrölt szerecsendió-virág, törött bors, só ízlés szerint.

  • Vegyes majonézes saláta borsfûvel

    Hozzávalók: 30 dkg fehér káposzta, 4 db sárgarépa, 1/2 kisebb zeller, 1 alma, 4 kanál mazsola, citromos olaj vagy citromízû ecet, csipetnyi gyömbér, borsfüves olaj, 1 csésze majonéz, tengeri só és dió a díszítéshez.

  • Cukkinis mártás

    Cukkinis mártásAz összes zöldségfélét alaposan megmossuk, majd daraboljuk. A cukkinit kis kockákra vagy falatnyi darabokra vágjuk, a hagymát félbevágva, vékonyra szeleteljük, a fokhagymát és a snidlinget vékony karikákra vágjuk, a petrezselyemzöldet és a medvehagymát finomra metéljük. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd az összes zöldségfélét egyszerre beletesszük, és többször átkeverve puhára pároljuk. Eközben sóval, borssal, majorannával ízesítjük. Amikor a cukkini megpuhult, akkor felöntjük a főzőtejszínnel, és belekeverjük a mustárt és a majonézt.

  • Raguval töltött cukkini

    Hozzávalók:

    - 2 nagy tölteni való cukkini
    - 50 dkg darált sertéshús
    - 1 dl tejszín
    - 10 dkg pizzamozarella sajt
    - 1 nagy fej vöröshagyma
    - 1 ek bazsalikom
    - 2 ek olívaolaj
    - 1 kis darabka vaj
    - 3 dl paradicsompüré vagy paradicsomlé
    - 2 gerezd fokhagyma
    - só
    - bors

loading...