2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Halleves

Jó böjti leves a többféle halból készített halleves. Kecsege, harcsa, süllõbõl vágunk nem túl nagy darabokat. Egy lábasba egy kanál zsírba két fej vereshagymát, melyet apróra vágtunk, sárgára pirítunk, egy kávéskanál jó paprikát teszünk hozzá, felöntjük melegvízzel, gyengén megsózzuk és körülbelül, egy- egy és fél óráig fõzzük.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Akkor ezt a jól elfõtt hagymalét átszûrjük, ismét visszatehetjük a lábasba s most belerakjuk a haldarabokat és annyi ideig fõzzük, míg a hal puha lesz. Így készíthetjük a halpaprikást is, csak kevesebb lével és jól tejfelesen; ez a levesbe is szükséges. Ha szeretjük a levest savanykásan, ecetet tehetünk bele tetszés szerint s akkor zsirba pirított zsemlyekockát is adhatunk hozzá. A különbözõ hal csak javítja levest, azért ép úgy lehet azt csak egyféle halbol is csinálni, vagy csak fejek és farkakból, ha csak kisebb halak állnak rendelkezésünkre s a jobb darabokat felhasználhatjuk kirántva salátával.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!