2024.03.19. - József, Bánk

Görög rizses tyúkleves

A tyúklevest felforraljuk. Hozzáadjuk a megmosott rizst, és 12 percig fõzzük. Egy keverõtálban a keményítõt, a tejet a sót és a tojás sárgákat alaposan elkeverjük. Habverõvel állandóan keverve, apránként hozzáadjuk a leveshez. A levest még egyszer felhevítjük, de már nem forraljuk!
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Végül állandó keverés közben hozzáadjuk a petrezselymet és a citromlevet. Vigyázzunk nehogy összefusson.

TIPP: Görögországban hasonló recept szerint zsírtalanított bárányhúslevesbõl is nagyon jóízû levest készítenek.

Hozzávalók:
1,5 liter tyúkleves (leveskockából),
só,
10 dkg rizs,
1 evõkanál keményítõ,
1 dl tej,
3 tojássárgája,
1 teáskanál vágott petrezselyem,
1 citrom leve.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!