rss
  • Görög rizses tyúkleves

  • Share on Tumblr

    A tyúklevest felforraljuk. Hozzáadjuk a megmosott rizst, és 12 percig fõzzük. Egy keverõtálban a keményítõt, a tejet a sót és a tojás sárgákat alaposan elkeverjük. Habverõvel állandóan keverve, apránként hozzáadjuk a leveshez. A levest még egyszer felhevítjük, de már nem forraljuk!

    loading...

    Végül állandó keverés közben hozzáadjuk a petrezselymet és a citromlevet. Vigyázzunk nehogy összefusson.

    TIPP: Görögországban hasonló recept szerint zsírtalanított bárányhúslevesbõl is nagyon jóízû levest készítenek.

    Hozzávalók:
    1,5 liter tyúkleves (leveskockából),
    só,
    10 dkg rizs,
    1 evõkanál keményítõ,
    1 dl tej,
    3 tojássárgája,
    1 teáskanál vágott petrezselyem,
    1 citrom leve.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Halleves olaszosan

    Olvassz fel rézlábasban írós vajat, vess reá koczkásan vágott vöröshagymátm, petrezselymet, zellert, karalábét, sárgarépát, s egy csuka-, vagy pontyfejet, s párold szép barnára, hints reá két kanál lisztet, s törj keresztül szitán frissiben fõzött burgonyát, mely a többivel együtt borsólében fõhet meg.

  • Cukkinis lecsó

    Cukkinis lecsóAz apróra vágott vöröshagymát kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk. Hozzátesszük a felszeletelt zöldségeket, majd megfűszerezzük 1 teáskanál sóval, 1 késhegynyi borssal, 1 teáskanál cukorral és 1 mokkáskanál ételízesítővel, és jól megkeverjük. Kb. 15 percig fedő alatt puhára pároljuk, közben néhányszor megkeverjük. Amikor már minden puha, ráütjük a tojásokat, elkeverjük, és még kb. 2-3 percig főzzük. Ez a fajta lecsó, ízlés szerint készíthető tojással vagy tojás nélkül is, illetve akár kolbásszal is, attól függően, ki hogy szereti.

  • Csokis muffin

    Hozzávalók: 0,8 dl olaj, 1 csomag vaniliás cukor, 12 dkg cukor, 1 darab tojás, 1 teáskanál szódabikarbóna, 2,5 teáskanál sütõpor, 25 dkg liszt, 2,5 dl kefir, 15 dkg étcsokoládé.

  • Lencseleves

    Hozzávalók: 25 dkg lencse, 15 dkg gyökér, 15 dkg sárgarépa, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 ek zsír, 3 dkg liszt, jó késhegynyi pirospaprika, só, cukor, ecet, 1 babérlevél. A csipetkéhez: 10 deka liszt és egy tojás, valamint pici só.

  • Epres tejszíntorta

    Hozzávalók: 1 piskóta tortalap, 4 dl tejszín, 50 dkg eper, 1 citrom leve, fél dl rum, porcukor ízlés szerint, 1 evõkanál zselatinpor, 1 dl tej.

  • Bajor csirkecomb

    Hozzávalók: személyenként 1 db csirkecomb, 10 dkg füstölt szalonna, 1-2 dkg vaj, 1 fej vöröshagyma, 1 dl tejföl, 1 dl fehérbor, 1 evõkanál zsemlemorzsa, flekkenfûszer, késhegynyi õrölt bors.

  • Ananászos májragu

    Hozzávalók: 15 dkg sertésmáj, 4 karika ananász, 1 db narancs, 1 kávéskanál reszelt gyömbér, csipet morzsolt majoránna, 3 dkg vaj.

  • Meggyes saláta

    Hozzávalók: 30 dkg meggy, 3 karika ananászbefõtt, 1 kis fej saláta, 15 dkg császárhús, 15 dkg kemény sajt, 1 kis zeller, 10 szem dió, 2 dl joghurt, 4 evõkanál olaj, 1 kis citrom leve, só, fehér bors.

  • Tojások csészében

    Egy tepsibe melegvizet öntünk és beleállítjuk a csészéket. Minden csésze aljába egy evõkanál tejföl öntünk egy szelet libamájat teszünk bele, (lehet helyettesíteni csirkemájjal is), vagy egy kávéskanál darált sonkát, majd egy friss tojást ütünk rá.

  • Brokkoli boros bundában

    Hozzávalók: 80-90 dkg brokkoli, kb. 2 dl fehérbor, 8-10 dkg liszt, 3 dkg olaj, 2 tojásfehérje, csipetnyi só; a sütéshez: olaj.

  • Zöld szelet

    Hozzávalók:

    - 50 dkg darált háztartási keksz
    - 25 dkg porcukor
    - 25 dkg vaj
    - kevés tej
    - 1/2 rumaroma
    - 3 ek kakaópor
    - 1 mandulaaroma
    - 1 tortabevonó
    - 3 ek napraforgó olaj

  • Banános csokis süti

    Hozzávalók: 3/4 bögre tej, 1 bögre liszt, 1 banán, 1 tábla fehér csoki, 1 tojás, 1 diónyi vaj, 1 sütõpor.

  • Mákos torta

    Hozzávalók:

    Tészta:

    - 1 bögre cukor
    - 1 bögre liszt
    - 1 bögre tej
    - 1 egész tojás
    - 1 bögre darált mák
    - 1 csomag sütõpor

    Krém:

    - 1 liter tej
    - 2 csomag pudingpor
    - 1 kis kocka margarin
    - cukor

  • Brokkolis sonkatekercs

    Hozzávalók: 16 szelet gépsonka (kb. 30 dkg), 50 dkg brokkoli, 3 dkg vaj, 2 evõkanál liszt, 2 dl tej, só, õrölt bors és szerecsendió.

  • Rántotta

    Hozzávalók:

    nyolc tojás, 5 dkg vaj vagy két evõkanál olaj, só (egy kis kanál liszt, kevés tej vagy tejföl).

  • Libamáj római tálban

    Hozzávalók 4 személyre: Kb. 70 dkg hízott libamáj, 1 kg bõrös libaháj, 3 dl tej, só, vegeta.

  • Ananászos narancssaláta

    Hozzávalók 4 személyre: 1 db ananász, 4 db narancs, 40 g mandula, 300 ml Fanta, a díszítéshez tejszínhab.

  • Sonkás-gombás pizza (Pizza prosciutto e funghi)

    Hozzávalók: 15-20 deka finomra szelt fõtt sonka, 20 dkg szeletelt csiperkegomba, fél kiló pizzatészta, fél csésze paradicsommártás, 10 dkg szeletelt mozzarella.

  • Kacsás rizottó

    Hozzávalók: 25 dkg (barna) rizs, 1 egész kacsamell filé (70 dkg), 5 szál sárgarépa, 30 dkg, (mirelit) zöldborsó, 1 karalábé, 1 kisebb cukkini, 1 fej hagyma, só, rozmaring.

  • Borsópüré

    Hozzávalók: feles borsó,vagy száraz zöldborsó, vagy sárgaborsó, kicsi fej egész hagyma, fél fehérrépa, zeller, petrezselyem zöld, 1 kávéskanál margarin, tej, vagy tejszín, cukor, só.

loading...