rss
  • Virslis tészta

  • Share on Tumblr

    A hagymát apróra vágom és olajon megpirítom, majd ráteszem a karikára vágott virslit. Meghintem pirospaprikával és felöntöm egy kevés vízzel.

    loading...

    Megsózom,(de csk kicsit mert a virsli már sózva van!) és kb. 10 percig lefedve fõzöm. A tejfölt közben elkeverem a lisztel és amikor kész a virslire öntöm. A tésztát eközben sós vízben kifõzöm, majd leszûröm és tányérokra teszem. A tésztára merek a pörköltbõl és megszórom sajttal. Nagyon finom, és nagyon hamar elkészül.

    Hozzávalók:
    1/2 zacskó pörköltnek való tészta
    3 pár virsli
    egy közepes fej hagyma
    2 evõkanál olaj
    1 csapott evõkanál liszt
    2 dl tejföl
    kevés víz
    reszelt sajt
    só, pirospaprika

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Burgonyakrémleves sajtkrémesen

    Burgonyakrémleves sajtkrémesenFeltesszük főni a felkockázott burgonyát annyi vizel amennyi ellepi, az apróra vágott fokhagymát, a babérlevelet és a leves kockát hozzáadjuk. Ízlés szerint meghintjük borssal, sóval, szerecsendióval. Ha megpuhult a krumpli kivesszük a babérleveleket és összeturmixoljuk a levest. Felöntjük körülbelül 1 liter vízzel. Felforraljuk és besűrítjük a tejszínnel elkevert sajttal. Pirított kenyérkockával tálalhatjuk. Hozzávalók: 3-4 közepes burgonya, 3 gerezd fokhagyma, 20 dkg natúr,tömlős sajt, 2 dl főzőtejszín, 2 dl főzőtejszín.

  • Gyümölcsös szárnyassaláta

    Hozzávalók: 40 dkg fõtt szárnyas hús, 2 kivi, 20 dkg meggy, 1 rózsaszín húsú grépfrút; a pácléhez: 1 narancs leve, 1 citrom leve, 7 evõkanál tejföl, 3 teáskanál rum, csipet frissen õrölt fekete bors, 1 mentalevél.

  • Paradicsomsaláta

    Hozzávalók:

    - 1 kg paradicsom
    - 10-12 db félig aszalt paradicsom
    - 2 maréknyi bazsalikomlevél

    Az öntethez:

    - 3 evõkanál extraszûz olívaolaj
    - 2 evõkanál vörösborecet
    - 1 evõkanál mustár
    - kevés só

  • Levendulás eperlekvár

    Hozzávalók: 1.2 kg eper, fél kiló befõzõcukor, 1 db citrom, 8 ág levendula virág

  • Rakott mini palacsinta

    Hozzávalók: 8 palacsinta, lekvár, vaniliapuding (porból gyorsan elkészíthetõ), darált dió, csokiöntet (üveges, vagy porból készített is jó), vaj.

  • Velouté szósz recept

    Hozzávalók:
    10 g vaj, 10 g kockára vágott hagyma, 1 púpozott ek liszt, 375 ml húsleves, 125 ml tejszín, só, fehérbors;

  • Palacsintatészta

    Hozzávalók (2 adagra): 3 tojás, 1 evõkanál natúr szójatejpor, 1/2 kávéskanál sütõpor, 1 dl tejszín, kevés víz, só vagy édesítõ.

  • Barhesz

    Hozzávalók: Másfél kg liszt, 2 közepes fõtt burgonya, reszelve, 2 dkg élesztõ, 1 kanál só, kevés cukor, 3 kanál olaj, langyos víz szükség szerint;

  • Valentin napi nutellás csók

    Hozzávalók: 15 dkg puha vaj, 12 dkg (sütõ)cukor, 1 tojássárgája, 10 dkg darált mandula, 20 dkg liszt. A kenéshez: nutella.

  • Gombás, hagymás rakott hús

    Hozzávalók:

    - 8 -9 szelet sertés karaj
    - 5 fej vöröshagyma
    - 2 ü. szeletelt gomba
    - 12-13 szem burgonya
    - ízlés szerint só
    - ízlés szerint ételízesítõ
    - ízlés szerint majoranna
    - ízlés szerint bors
    - 2 nagy pohár tejföl
    - kevés disznózsír
    - 1/2-1 dl víz

  • Carbonara spagetti

    Hozzávalók: 1 csomag spagetti tészta, 25 dkg sonka, 1 db tojás, 1 dl fõzõtejszín, 1 ek vaj, 1 ek olaj, 1 csipet só, 1 csipet bors.

  • Zöldséges csirkecomb

    Hozzávalók: 8 db. csirkecomb, 1 leveskocka, 2 db. sárgarépa, 1/2 kg. cukorborsó, 1 kis karfiol, 4 kis karalábé. Ízlés szerint: petrezselyemzöld, paprika, bors, só.

  • Pingui szelet

    Hozzávalók:

    Piskóta:
    1 csomag sütõpor
    3 dkg kakaó
    16 dkg liszt
    3 evõkanál víz
    15 dkg cukor
    6 db tojás
    csipet só
    pár csepp citromlé

    Krém:
    1 csomag zselatin
    5 dl tejszín
    vanília aroma

    Máz:
    10 dkg margarin
    1,5 dl tej
    35 dkg étcsoki

  • Sörös kukoricafánk

    Hozzávalók: 1 doboz kukoricakonzerv, 1 db egész tojás, 2 gerezd fokhagyma, 2 púpozott evõkanál kukoricaliszt, 1 dl barna sör, 1 mokkáskanál õrölt gyömbér, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál sütõpor, kevés finomliszt;

  • Fügés golyóbis

    Hozzávalók: 25 dkg marcipánmassza, 2 cl rum, 8 db aszalt füge, 4 evõkanál narancslekvár, 10 dkg porcukor, 10 dkg kókuszreszelék.

  • Zöldségleves

    Hozzávalók: l kisebb fej káposzta, 2 liter csontleves, 3 szál sárgarépa, l karalábé, l zellergumó, 3-4 paradicsom.

  • Szardellás sült sertés

    Hozzávalók:

    4 sertésnyelv, 8 szelet sliced bacon (vagy vékony szelet füstölt házi szalonna), 5 dkg vaj, 4 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 szál sárgarépa (kb. 15 dkg), 1 szál gyökér (kb. 15 dkg), 1-2 szelet zeller (kb. 10 dkg), 1 dl enyhe ecet (5%), 1 evõkanál szardellapaszta, 2 babérlevél, szemes bors, só

  • Bíboros mártás

    Hozzávalók: 15 dkg vaj, 8 dkg rákvaj, 4 dkg liszt, 1 dl tejszín, 3 dl tej, 2 tojássárgája, só, bors, Cayenne bors, konyak, kevés pirospaprika.

  • Gombás tojás

    Vágjon össze 1 fej új fõzõhagymát, és párolja meg 2 teáskanálnyi olajon.

  • Kapros, juhtúrós galuska

    Nagymamáink kedvenc körete a galuska volt, de ebben a formában az ünnepi ebéd fényét is emelni tudja.

loading...