Burgonyafõzelék
Hozzávalók: 1 kg burgonya, I evõkanál olaj, I evõkanál reszelt vöröshagyma, 1 zöldpaprika, I paradicsom, 1-2 evõkanál liszt, 1 dl tejföl, só, 1 késhegynyi pirospaprika, 2 babérlevél, ecet.
Az olajban a hagymát megpirítjuk, a paprikával meghintjük, a meghámozott, feldarabolt burgonyát belevetjük, és a zöldpaprikával meg a paradicsommal együtt kevés vízzel puhára pároljuk. Végezetül a tejfölt a liszttel elhabarjuk (ha lisztes maga a burgonya, elég egy kanál, ha nem szétfõvõfajta, akkor kettõ kell), a fõzeléket besûrítjük vele, és azon frissen tálaljuk. Aki szereti, tehet bele fõzés közben 1-2 babérlevelet is, és savanyíthatja pár csepp ecettel.