rss
  • Vesepecsenye szalonnával

  • Share on Tumblr

    Jó feküdt és bõrétõl szépen megtisztított 1 kiló vesepecsenyét besózunk, kevés borssal és liszttel behintjük és sûrûn megtûzdeljük szalonnával.

    Két tetézett kanál zsírt felolvasztunk s ha jó forró, a már elkészített húsra öntjük s a sütõbe tesszük s körülbelül 1.1/2 órán át gyakori öntözés mellett szép barnára sütjük. Ha már puha, 2-3 deci tejfelt öntünk kanalanként rá s evvel is sûrûn öntözgetjük, míg a tejfel mind elfogyott s a mártás sûrûre beforrt és szép barna színt kapott.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Paradicsom csatni

    Hozzávalók:

    1 kg paradicsom, 1 teáskanál vöröscsili por (õrölt erõs paprika), 1 evõkanál friss gyömbér vagy reszelt száraz gyömbér, 2 fokhagymagerezd, 4 evõkanál mazsola, 2 teáskanál só, 1 hagyma, 1 púpozott csésze cukor, 1 teáskanál összetört nagy kardamom, 1 csésze házi ecet, 1 evõkanál hámozott mandula

  • Fokhagymás hal

    Hozzávalók: 1-1,5 kg sülõ vagy keszeg, 5 gerezd fokhagyma, 8-10 dkg liszt, 1 kk. pirospaprika, ízlés szerint só, õrölt bors, a sütéshez olaj.

  • Arab kávétorta

    Hozzávalók:

    40 dkg cukor, 8 tojás, 2 dl tej, 12 dkg vaj, 1 zacskó csokikukac, 1 dl fõtt kávé, 3 evõkanál liszt, 2-3 dkg csokoládé (2-3 kocka), 2 evõkanál darált kávé, 1 csomag vaníliás cukor, 1/2 sütõpor

  • Frankfurti leves

    Hozzávalók:

    - 30 dkg kelkáposzta
    - 2 db közepes krumpli
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 1 fej vöröshagyma
    - 1 tk ételízesítõ
    - 1 tk pirosarany
    - 1 tk só
    - 1 mk köménymag
    - 1 mk õrölt bors
    - 2 tk õrölt paprika
    - 1 fakanálnyi zsír vagy 2 ek olaj
    - 1 púpos ek liszt

  • Farsangi szelet

    25 deka vajat 30 deka liszttel, 1 csomag Váncza-sütõporral, 1 tojással és 2 evõkanál cukorral jól eldolgozunk.

  • Rántott karfiolos sonkás palacsinta

    Hozzávalók: 4-4 db üres, sós palacsinta, 25-30 dkg karfiol, 2 dkg vaj vagy maragarin, 2 dl tejszín, 20 dkg darált sonka, 1 púpozott evõkanál finomliszt, 1 tojás, 1 késhegynyi törött fehér bors, 1 csokor petrezselyemzöld, só, 2 tojás, liszt, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez.

  • Spenóttal töltött csirkemell

    Spenóttal töltött csirkemellA spenótot megtisztítjuk, alaposan, levelenként megmossuk, majd apróra vágjuk. A spenótot megpároljuk., majd párolás után kézi mixerrel kicsit összetörjük. A filézett csirkemellet az oldalán bevágjuk, mélyedést, úgynevezett kis zsebet alakítva ki rajta. Megreszeljük a sajtot majd az egyharmadát hozzákeverjük a spenóthoz. Megsózzuk, megborsozzuk, bármilyen fűszert adhatunk hozzá amit szeretünk, majd a húsba töltjük. A megtöltött csirkemelleket egy tepsibe egymás mellé tesszük, olajjal megkenjük a tetejét és megszórjuk a maradék reszelt sajttal.

  • Cibereleves

    Hozzávalók: 1 l búzakorpa, só, 1 vastag szelet kenyér, 1 kis fej vöröshagyma, 1 marék rizs vagy köleskása vagy metélt tészta.

  • Kelbimbó leves

    Kelbimbó levesA répát-zöldséget megtisztítjuk, felkarikázzuk, a hagymát apróra vágjuk, a kelbimbót alaposan megmossuk, megtisztítjuk, a petrezselyem zöldet felaprítjuk. Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, adunk hozzá 1 teáskanálőrölt pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk. Kb. 1 liter vízzel felengedjük. Hozzáadjuk a zöldségeket majd a kelbimbót is. Ha szükséges, adhatunk még hozzá vizet. Ha puhára főttek benne a zöldségek, a petrezselymet hozzáadjuk, és forralunk rajta egyet. A végén ízlés szerint tejszín is önthető hozzá.

  • Lekváros bukta

    Hozzávalók:

    a kovászhoz:1 evõkanál finomliszt,3 dkg friss élesztõ,1 evõkanál porcukor,1 dl tej
    a tésztához: 50 dkg finomliszt, 2 evõkanál porcukor, kevés tej, 4 dkg vaj vagy margarin, 3 tojás sárgája, csipetnyi só
    a töltelékhez: 30 dkg lekvár (minél keményebb vagy szárazabb, annál jobb);
    a tészta tetejére: 10 dkg zsír

  • Túrótorta - sütés nélkül

    Hozzávalók: 50 dkg túró, 4 tojás, 20 dkg cukor, 1/2 csomag margarin, 3 dl tej, 1 csomag zselatin, 3 dl szörp vagy gyümölcslé, tetszõleges gyümölcs.

  • Római zöldborsó (Piselli alla romana)

    Hozzávalók: 2 ek olivaolaj, 1 közepes fej hagyma finomra vágva, 1 cs (450 g) mélyhûtött zöldborsó, só, bors, 6 vékony szelet húsos szalonna vékony csíkokra vágva, csipetnyi cukor.

  • Bársonyos kávé

    Hozzávalók 4 személyre: 4 evõkanál/60 ml kakaókrém, 4 evõkanál/60 ml mogyoró, vagy diókrém, 1 csésze/225 ml hideg feketekávé, 2/3 csésze/175ml tejszín, a díszítéshez: 4 rövid szívószál.

  • Amerikai almatorta

    Az almákat beledaraboljuk a sütõpapírral kibélet vagy kivajazott sütõformába és megszórjuk a fahéjas cukorral. A hozzávalókat össszekeverjük és ráöntjük az almára. Elõmelegített sütõben 40-45 percig sütjük.

  • Túrós pogácsa

    0,5 kg lisztet, 25 dkg zsírral, 0,5 kg túróval, 1 cs. sütõporral, kevés sóval, 1 tojással, 2-3 ekanál tejföllel jól összegyúrunk.

  • Kantoni Fu-yung tojás

    Hozzávalók: 6 tojás, 1 kisebb gyömbér reszelve, 5-6 közepes gomba felszeletelve, 3 újhagyma.

  • Körtés túrótorta

    Hozzávalók a tésztához: 30 dkg liszt, 1 kiskanál sütõpor, 10 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, csipetnyi só, 1 tojás, 17 dkg margarin.

  • Bundás alma

    Hozzávalók: 1 kg alma, 240 gramm liszt, 1 db tojás, 350 ml tej, 1 csipet só, 1 ek méz, 1 ek olaj.

  • Mexikói bab darált hússal

    Hozzávalók: 30 dkg vörös bab, 3 fej hagyma, 2 evõkanál olaj, 40 dkg darált marha hús, 2 db kis csípõs paprika, 3 dl csirkeleves, (leveskockából) 1 doboz (40 dkg) mexikói zöldparadicsom, 1 pirospaprika, 2 gerezd fokhagyma, fél kanál oregánó, fél kávéskanál kurkuma, fél kávéskanál chilipor, só.

  • Villámkonyha

    Ízletes ételeket ajánló szakácskönyvünk mindenekelõtt az elfoglalt embereknek szól.