rss
  • Vesepecsenye szalonnával

  • Share on Tumblr

    Jó feküdt és bõrétõl szépen megtisztított 1 kiló vesepecsenyét besózunk, kevés borssal és liszttel behintjük és sûrûn megtûzdeljük szalonnával.

    loading...

    Két tetézett kanál zsírt felolvasztunk s ha jó forró, a már elkészített húsra öntjük s a sütõbe tesszük s körülbelül 1.1/2 órán át gyakori öntözés mellett szép barnára sütjük. Ha már puha, 2-3 deci tejfelt öntünk kanalanként rá s evvel is sûrûn öntözgetjük, míg a tejfel mind elfogyott s a mártás sûrûre beforrt és szép barna színt kapott.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Párizsi kosár

    Hozzávalók: 6 dkg (2 szelet) párizsi felvágott, 10 dkg cukorborsó, 2 ek tejszín, 1 mk apróravágott petrezselyemzöld, ízlés szerint só, a kisütéshez olaj.

  • Mandulatej tojáslikõrrel

    Hozzávalók: 25 dkg mandula, 20 dkg cukor, fél rúd vanilia, 8 dl tej, 1 dl tejszín, 1 dl tojáslikõr.

  • Gombafõzelék

    Hozzávalók: 60 dkg vargánya, 2 dl húsleves, 2 dl tejföl, 1 ek. liszt, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 ek. vaj, paprika, só, bors, 1-2 ek. citromlé.

  • Sajttal sonkával töltött kifli

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    - 50 dkg liszt
    - 5 dkg margarin vagy vaj
    - 1 teáskanál só
    - 1 teáskanál cukor
    - 3,5 dkg élesztõ
    - 1,5 dl víz
    - fél dl tej

    Töltelékhez:

    - 20 dkg natúr krémsajt
    - 30 dkg fõtt sonka
    - 2 evõkanál finomra vágott metélõhagyma

    Kenéshez:

    - tojássárgája

    Díszítéshez:

    - köménymag
    - szezámmag

  • Sólet füstölt tarjával

    Hozzávalók: 80 dkg füstölt sertéstarja, 1 kg fehér szárazbab, 10 dkg árpagyöngye (gersli), 15 dkg vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 4 db tojás, 5 dkg libazsír, 1 dkg édes-nemes fûszerpaprika, õrölt feketebors, só.

  • Sonkás gombás metélt

    Hozzávalók: 200g tömlõs sajt, 10 szelet fõtt sonka (darabolva), 200g gomba (szeletelve), 300g száraz szélesmetélt tészta, 2 evõkanál tej, 1 nagyobb darab margarin vagy vaj, 1 evõkanál, fokhagymakrém vagy 1 gerezd fokhagyma, frissen õrölt feketebors, friss vágott petrezselyem.

  • Fûszeres diós-mézes torta

    Hozzávalók:

    1 dl fõzõmargarin, 2,5 dl méz, 2 db tojás, 5 dl liszt, 2 teáskanál sütõpor, 1/4 teáskanál szódabikarbóna, 1/2 teáskanál só, 1/2 teáskanál fahéjpor, 1/2 teáskanál õrölt szegfûbors, 1,5 dl víz, 2 dl apróra vágott dió, a mézes krémhabhoz: 2 dl méz, 2 db tojásfehérje, 1/4 teáskanál só, 1 teáskanál vanília

  • Ananászos narancssaláta

    Hozzávalók 4 személyre: 1 db ananász, 4 db narancs, 40 g mandula, 300 ml Fanta, a díszítéshez tejszínhab.

  • Karalábé fõzelék

    Hozzávalók:

    2 kg karalábé
    4 dkg zsír vagy olaj
    6 dkg liszt
    1 dl tej

    cukor
    törött bors
    1 csomó zöldpetrezselyem

  • Gyümölcsturmix

    Hozzávalók: Kimagozott meggy, alma, körte, lekvár, kifacsart citrom (ha nincs, jó a citromlé is).

  • Gyömbéres muffin

    Hozzávalók: 30 dkg teljes kiõrlésû liszt, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1½ teáskanál sütõpor, 1 teáskanál õrölt fahéj, 1 teáskanál õrölt gyömbér, 1 felvert tojás, 2 dl natúr joghurt (élõflórás), 1 közepes répa finomra reszelve, 1 teáskanál finomra reszelt friss gyömbér, 3 evõkanál melasz, 1 marék tökmag.

  • Spárgasaláta

    Hozzávalók:

    400 gramm fehér spárga

    bors
    1 kiskanál vaj
    1 tojás
    2 evõkanál balzsamecet
    2 evõkanál olívaolaj
    4 szelet nyers sonka
    rukkola.

  • Baconös rakotthús

    Baconös rakotthúsEgy kerek jénait kimargarinozunk, majd a baconcsíkokkal kibéleljük. A sajtot lereszeljük. A pulykamellet felszeleteljük, sózzuk és kiklopfoljuk. A bacon szeletekre rakosgatjuk egy rétegben. Fűszerezzük ízlés szerint fűszervarázzsal. Rétegezzük a sonkát, a sajtszeleteket, majd ismét hús jön, míg betelik a tál. A főzőtejszínt elkeverjük egy kis reszelt sajttal, és leöntjük az egészet. Kicsit megemelgetjük a rétegeket, hogy bejusson a tejszín, a tetejét vastagon megszórjuk reszelt sajttal, és berakjuk a sütőbe. Alá tepsit teszünk, mert a tejszín és a zsiradék miatt kifolyhat a kisült lé.

  • Sajtos bundás kenyér reggelire

    Hozzávalók 4 személy részére : 8 szelet szikkadt kenyér héj nélkül, 3 db felvert tojás, 100 ml tej, só, bors, ételízesíto, 250 ml étolaj, 50 g reszelt sajt.

  • Ananászos édes-savanyú csirkemell

    Hozzávalók: 2 csirkemell, 2 evõkanál szójaszósz, 50 dkg konzerv ananász, 3 evõkanál borecet, 1 evõkanál méz, 1 evõkanál ketchup, gyömbér, 1 dl fehérbor, 1 evõkanál étkezési keményítõ, 4 evõkanál rizsliszt, 4 evõkanál olaj, petrezselyem szál.

  • Sárgarépa krémleves banánosan

    Sárgarépa krémleves banánosanA sárgarépákat alaposan megtisztítjuk, vékonyan felkarikázzuk. A hagymát darabokra felvágjuk. Egy serpenyőben a hagymával együtt megpirítjuk, karamellizáljuk az olajon.Közben sózzuk, borsozzuk. Ha szépen karamellizálódott a zöldség, átszedjük egy kis lábosba, felöntjük vízzel, és körülbelül tíz percet főzzük. Ha kész van, leturmixoljuk ezt követően a banánokkal, és a kókusztejjel együtt. Csak annyi időre tesszük vissza a tűzre, hogy éppen forraljunk rajta egyet. Ha kell, utólag még sózzuk, borsozzuk.

  • Tarkabab-gulyás

    Hozzávalók:

    25 dkg nagyszemû szárazbab, 40 dkg burgonya, 1 füstölt köröm, 1 ág zellerlevél, 1 babérlevél, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 nagy sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 közepes fej vöröshagyma, 8 dkg kolozsvári (húsos) szalonna, 1 púpozott kávéskanál pirospaprika, 2 evõkanál száraz csipetke, 1 késhegynyi fokhagymasó, só

  • Krumplitorta

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 60 dkg cukor, 25 dkg margarin, 30 dkg darált dió, 2 csomag vaníliás cukor, 15 dkg étcsokoládé, tejszínhab.

  • Gombaleves fokhagymásan

    Gombaleves fokhagymásanA gombát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk, majd a vöröshagymát is felvágjuk apró kockákra. Egy fazékban olajat hevítünk, majd beledobjuk az apróra vágott hagymát. Addig pároljuk, míg aranysárga nem lesz, beletesszük a gombát és pár perc után az átnyomott fokhagymagerezdeket is beletesszük. Megszórjuk a liszttel, kevés paprikával és egy-két keverés után felöntjük körülbelül 1,2 liter vízzel. Beletesszük a leveskockát és kis lángon körülbelül 20 percig főzzük. Sózzuk, borsozzuk és végül belekeverjük a tejfölt. Majd perceken belül tálalhatjuk is a levest.

  • Tejfölös bolognai tészta

    Tejfölös bolognai tésztaA penne tésztát sós olajos vízben kifőzzük. A hagymát apróra vágjuk, az olajat felhevítjük és megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Az olajon megfonnyasztott hagymához hozzáadjuk a húst, és folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk. Ezután 2,5 dl hideg vizet adunk hozzá, elkeverjük benne a bolognai alapot, folyamatosan kevergetve felforraljuk. Kb. 5 perc alatt kis lángon készre főzzük. Hozzáadjuk a lecsepegtetett főtt tésztát. Kivajazott jénaiba simítjuk, és felöntjük a tejfölös-sajtos-tojásos keverékkel. Előmelegített sütőben készre sütjük.

loading...