rss
  • Párolt marha szelet

  • Share on Tumblr

    Felsálszeletet jól megveregetünk (2-3 személyre elég 1/2 kiló), besózzuk, kevés törött borssal behintjük.

    Egy lábasba teszünk 1 kanál zsírt s ha forró, a felsál szeleteket mindkét oldalán megsütve, befödve pároljuk egy kissé víz nélkül, míg szép színt kapott s azután ráöntünk 1-2 merítõkanál vizet s lassan párolni hagyjuk. Egy fél óra múlva karikára vágott 1 fej hagymát, 1 sárgarépát, ha van kéznél egy kis érett paradicsomot még és aki szereti zöldpaprikát tehetünk bele s mindevvel pároljuk amíg egészen megpuhult. Idõnként megforgatva a szeleteket, hogy egyformán puhuljon és oda ne égjen. Egész zsírjára hagyjuk lepárolódni s azután felszeletelve a mártást reá szûrjük. A legtöbb fõzelékhez alkalmas és jó.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Székelykáposzta

    Hozzávalók: 15 dkg búzahús (seitám), kel- vagy fehér káposzta a vércsoportnak megfelelõen, nyers friss gyömbér vagy por alakú gyömbér (jobb ízt ad a friss gyömbér), 1 citrom leve, piros porpaprika, 1 db nyers piros paprika, 3 ek áztatott rizs, 1 db babérlevél, 2 mk köménymag, pici só, 4 ek florigó olaj, 1 db nagy vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma.

  • Pácolt marharagu babbal

    Hozzávalók: 1 kg marha hús (pörkölt apró), só, bors, 8 gerezd zúzott fokhagyma, 1 ek mustár, 1 kk majoránna, olaj, 2 dl vörösbor, 3 fej vöröshagyma, 50 dkg vörös bab (lehet konzerv).

  • Bazsalikomos cukkinikrémleves

    Hozzávalók 4 személyre: 2 cukkini, 2 fej vöröshagyma, 1 közepes fej burgonya, 3 gerezd fokhagyma, 1 csokor friss bazsalikom, 1 zöldségleveskocka, 3 evõkanál olívaolaj, só, frissen õrölt bors.

  • Grillen sült pisztráng

    Hozzávalók:

    - 2 pisztráng
    - olívaolaj
    - õrölt bors
    - só
    - kb. 18 gerezd fokhagyma
    - 2 szelet szalonna
    - 1 kis fej saláta
    - 2 nagy paradicsom
    - 1 paprika
    - 1 fej lilahagyma
    - 1 kis cukkini

    A salátaöntethez:

    - 4 evõkanál olívaolaj
    - 1 teáskanál mustár
    - pár csepp citromlé
    - pár csepp Worcestershire szósz
    - pár csepp ecet
    - kevés cukor
    - só
    - bors
    - 1 kis pohár tejföl

  • Ananászos csirkemell

    Hozzávalók:1 közepes nagyságú csirkemell, ¥ kg-os ananász konzerv, 2 dkg vaj, só, gyömbérpor.

  • Gombóc leves

    Gombóc levesA leveshez a zöldséget megtisztítjuk, kockára vágjuk, majd kevés zsiradékon kicsit megpároljuk. Párolás után vízzel felöntjük, ízlés szerint fűszerezzük. Közben a gombóchoz a burgonyát feltesszük főni, ha megpuhult, leszűrjük, és hagyjuk kihűlni. 10 perc múlva már lehet is a gombócot készíteni. Összetörjük villával, majd a tojással, kevés fűszerrel és annyi liszttel, amennyit felvesz összekeverni. Ha a levesben a zöldségek megfőttek, vizes kézzel kicsi gombócokat formálunk a krumplis tésztából, beletesszük a levesbe, és ha feljön a tetejére, kész is a levesünk.

  • Sajtos bundáskenyér

    A tojást sóval és - tojásonként egy evõkanál - tejjel keverd habosra. Az ujjnyi vastag (nem túl friss) kenyér- vagy zsemleszeleteket forgasd bele a tojásba, majd dobd bele - mintegy 1,5-2 ujjnyi - forró olajba. Ha az egyik oldala már megsült, - miután a kenyeret megfordítottad - szórj arra reszelt sajtot és a szeleteket így süsd készre.

  • Túrógolyó

    Hozzávalók: 50 dkg túró, 30 dkg porcukor, ízlés szerint vaníliás cukor, 30 dkg kókusz, mogyoró vagy mandula.

  • Túrós-meggyes sütemény

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 10 dkg sütőmargarin
    - 1 db tojás
    - csipet sütőpor
    - 20 dkg finomliszt
    - 8 dkg porcukor

    A töltelékhez:

    - 25 dkg magozott meggy
    - 2 pohár tejföl
    - 3 evőkanál cukor
    - 3 dl tej
    - 1 csomag vaníliás pudingpor
    - 25 dkg túró

    Az öntethez:

    - 2 csomag tortazselé
    - 5 dl meggylé vagy víz

  • Francia karalábé

    A meghámozott, laskára vágott karalábét a forró vajban megforgat­juk, majd egy kevés sóval a saját levében puhára pároljuk. Finomra vágott petrezselyemzölddel meghintjük, a tojássárgájával elkevert tejföllel leöntjük, és a sütõben megsütjük.

  • Grapefruit turmix

    Hozzávalók: 70 dkg grapefruit, 1 dl méz, 1,5 liter víz.

  • Füstölt pulykamellsaláta

    Hozzávalók 4 szemályre: 500 g fõtt,füstölt pulykamell, 800 g póréhagyma, 1 db citrom leve, só, bors, cukor, 50 ml citromos olívaolaj, pár csepp balzsamecet.

  • Francia karalábé

    Hozzávalók: 8 fej zsenge karalábé, 5 dkg vaj, 1 dl tejföl, 1 tojássárgája, só, 1 csokor petrezselyemzöld.

  • Anci sztrapacskája

    Hozzávalók: 1/2 kg liszt, 1/2 kg burgonya, 1/2 kg juhtúró + tejszines Campig sajt, kis tej, 1 tojás, 20 dkg füstölt csemegeszalonna, 10 dkg füstölt császárszalonna, 2 dl tejföl, só, bors;

  • Tintahalleves

    Hány személyre: 6 tintahal, megtisztítva, 1 citrom leve, 3 mogyoróhagyma, felaprózva, 2 erõs chilipaprika, felaprítva, 45 dkg érett paradicsom, felaprítva, 1,2 l halalaplé, 1 ek. paradicsompüré, fél kk. õrölt fahéj, csipetnyi lágy világos barna cukor, 1 ek. friss menta, só, õrölt fekete bors.

  • Peperonata

    Hozzávalók: 4 dkg vaj. 1 evõkanál olaj, 10 dkg húsos füstölt szalonna. 4 piros paradicsompaprika, 4 zöld paradicsompaprika, 2 fej reszelt vörös hagyma, 1 szál sárgarépa, 1 kis fej zeller. 2 gerezd fokhagyma, 1 nagyobb doboz paradicsompüré, 1 dl vörösbor, 1 kiskanál borecet (vagy néhány csepp rendes ecet), só, õrölt bors, kevés szárított bazsalikom (ha van, helyette oregano), 1 csokor petrezselyemzöld.

  • Hússal összerakott káposzta

    Tegyünk lábasba egy jó nagy tojásnyi zsírt és ha a zsír forró lesz, tegyünk bele minden személyre egy nagy marék savanyú káposztát számítva, annyit, a mennyire szükségünk van.

  • Rántott sajt

    Hozzávalók: Trapista, vagy Pannónia sajt 400 gr,liszt 50gr, tojás 2 db,zsemlemorzsa 120gr, olaj a sütéshez, só.

  • Kapros, joghurtos sárgaborsóleves

    Hozzávalók: 25 dkg sárgaborsó, 2 gerezd fokhagyma, 2 fej hagyma, 2 pohár joghurt, csipetnyi tárkony, 2 evõkanál liszt, fél csokor kapor, 1 teáskanál só, vegeta.

  • Sonkás kifli

    Tésztához: 500 g liszt, 100 ml tej, 1 tk cukor, 30 g élesztõ, 2 tojás (+1 a kenéshez), 5 ek olaj, 2 ek olvasztott vaj;

    Töltelékhez: 250 g fõtt sonka, 200 g trappista vagy edami sajt, 100 g ecetes uborka, 3 ek tejföl, 1 tk mustár, só, bors;

    Díszítéshez: szezámmag, köménymag;