rss
  • Macaróni leves

  • Share on Tumblr

    Egy pár szál macarónit sós vízben puhára fõzünk, leszûrjük s apró egyforma darabkákra vágjuk.

    loading...

    Vajból kevés liszttel vékony rántást készítünk, két kanál parmezán sajtot s egy kis paprikát teszünk még hozzá és csont, vagy húslevessel felöntve, megsózva jó ideig fõzzük. Mielõtt tálalnánk, keverünk bele egy kanál tejfelt, az összevagdalt macarónit s reszelt parmezánt kis tányérkán adunk még hozzá.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Szezámmagos csirkefalatok

    Szezámmagos csirkefalatokA csirkemell filét felkockázzuk, majd egy serpenyőben olajat melegítünk. A bunda hozzávalóit egy tálban csomómentesen összekeverjük. A víz mennyisége a tojás méretétől függően változhat. Elég sűrű legyen a tészta, a palacsintatésztánál jóval sűrűbb. A felkockázott húsból egy keveset belemártogatunk a bundába és gyorsan beletesszük az olajba a darabkákat. Ne tegyünk egyszerre sokat, mert megdagadnak és összeragadnak. Figyeljünk rá, hogy egyesével süljenek szép aranybarnára. Ha kisültek lecsepegtetjük.

  • Tavaszi gombaleves

    Hozzávalók:

    - 1 fej kelkáposzta
    - 10 dkg gomba
    - 1 db karalábé
    - 1 nagyobb szál sárgarépa
    - 1 evőkanál vaj
    - 1 kg csont
    - só
    - 1 mokkáskanál Piros Arany
    - 2 zsemle
    - 4 dkg vaj

  • Chop suey

    Hozzávalók: 35 dkg babcsíra, 1 tojás, 15 dkg bármilyen hús, 4 evõkanál olaj, 2 ek szójaszósz, 1 tk só, 1,5 tk cukor, 2 ek fehérbor, 1 ek paradicsompüré, 4 ek tyúkleves, 1 csipet bors, 2 ek disznózsír, 4 szál zöldhagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 szelet gyömbérgyökér, finomra vágva;

  • Töltött karalábélevél

    Hozzávalók: 12 zsenge karalábélevél, 25 dkg darált sovány sertés- vagy marhahús, 10 dkg rizs, 1 tojás, 4 zsenge karalábé, 4 dl tejföl, 2 dkg vaj, só, cukor, citromlé, õrölt fehér bors ízlés szerint, kevés ecet, 1 evõkanál liszt.

  • Karfiolos-szardellás metélt

    Hozzávalók: 40 dkg metélt tészta, 1 fej karfiol, 1 doboz olajos szardella, 2 ek. olaj, ételízesítõ, õrölt bors, só.

  • Vadpác vaddisznóhoz

    Hozzávalók: 5 dl vörösbor, 0.5 dl gin, vagy konyak, 2-3 ek chili szósz, vagy erõs paprika, 2-3 gerezd fokhagyma összetörve, vagy kaparva, 1-2 ek mustár, 1 ek szójaszósz, 1 húsleves kocka.

  • Csirkemáj fehérboros gombamártásban

    Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj, 4 evõkanál olaj, 20 dkg gomba, 1 vöröshagyma, 1 dl fehérbor, liszt, bors, 1 dl húsleves, babérlevél, 1 csomag petrezselyem, só.

  • Francia rakott burgonya

    Hozzávalók: 1 és fél kg burgonya, 8 db tojás, 30 dkg gomba, 10 dkg reszelt sajt, csipet delikát, só, bors, Besamel mártás kb. 1 liter.

  • Almás- mákos rétes

    Hozzávalók: 1 cs. réteslap, 800 g alma, 50 g mák, 2 ek. édesmorzsa, 50 g margarin, citromlé, fahéj, cukor, porcukor a szóráshoz.

  • Sajtos virslifalatok

    Hozzávalók: 4 pár virsli, 10 dkg reszelt sajt, 1 db egész tojás, 2 ek zsemlemorzsa, 1 púpozott ek liszt, 1 csapott mk törött bors, ízlés szerint só.

  • Avokádókrém

    Hozzávalók 4 személyre:

    3-4 érett avokádó, 1 citrom leve, 3-5 gerezd fokhagyma, 1 vöröshagyma, 2 paradicsom, erõspaprika, só, bors

  • Gombaleves

    Egynéhány nagyobb fajta csukott gombát megtisztítunk, megmossuk s vékony szeletekre vágva zsírban puhára pároljuk. Gombánál ajánlatos, ha párolás közben egy ezüst kanalat teszünk bele, és ha nem feketedik meg, akkor jó a gomba. Ellenkezõ esetben mérges gomba s akkor természetesen nem használhatjuk. (megjegyzés: valahol olvastam már, hogy ez csak egy régi hagyomány, és nem igaz!!!)

  • Majoránnás véres hurka

    Hozzávalók: 1 kg tokaszalonna, 6 zsemle, 1 kg fejhús, 30 dkg rizs, 5 dl tej, 2 dkg majoránna, 1 kávéskanálnyi szárított borsikafû, 1 dkg törött feketebors, 1 liter disznóvér, só;

  • Paella

    Hozzávalók: csirke, sertésoldalas, rizs, 1 kis csirke, 25 dkg sertésoldalas, 20 dkg cserkészkolbász, 1 kis fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 3 paradicsom, 2 zöldpaprika, 25 dkg rák, féltucat kagyló, 1 doboz konzerv articsókaszív, 1 dl kilejtett zöldborsó, 3 dl rizs, 3 evõkanál olaj, só, törött feketebors, 1 csapott evõkanál pirospaprika, sáfrány.

  • Római zöldborsó (Piselli alla romana)

    Hozzávalók: 2 ek olivaolaj, 1 közepes fej hagyma finomra vágva, 1 cs (450 g) mélyhûtött zöldborsó, só, bors, 6 vékony szelet húsos szalonna vékony csíkokra vágva, csipetnyi cukor.

  • Amerikai káposztasaláta

    Hozzávalók: 1 kg-os fejes káposzta, 1 nagy fej vöröshagyma, só, 1/2 üveg ecetes torma, 45 dkg majonéz, 1 nagy pohár tejföl, 1 teáskanál porcukor, 1 evõkanál mustár, 1 kicsi zeller, 1 szép nagy alma.

  • Svéd gombasaláta

    A gombát felszeleteljük,megmossuk. A hagymát vékony karikára vágjuk, olajban pároljuk. Hozzáadjuk a gombát, paradicsompürét, sót, borsot,babérlevelet, citromlevet. Puhára pároljuk. Kihûlés után kimerjük az olajból és tálaljuk.

  • Áfonyával töltött sertésszelet

    Hozzávalók:

    A tekercshez:

    - 1 kg sertésszûz
    - 8 szelet bacon
    - 250 g vörösáfonya
    - 1 kis fej lilahagyma
    - 1 dl száraz vörösbor
    - 5 ek cukor
    - 2 db szegfûszeg
    - só
    - durvára õrölt bors
    - fokhagymagranulátum

    Rókagomba-mártáshoz:

    - 300 g rókagomba
    - 1 dl száraz vörösbor
    - 2 dl fõzõtejszín
    - 1 kis fej vöröshagyma
    - 1 gerezd fokhagyma
    - só
    - bors

    Grillezett koktélparadicsomhoz:

    - 8 db koktélparadicsom
    - só
    - durvára õrölt bors

  • Töltött palacsinta

    Hozzávalók: 4 palacsinta, 25 dkg rizs, 1 l tej, 10 dkg mandula, 7 dkg vaj, 4 tojás, 12 dkg cukor, 1 citrom, 1 dkg kakaó, 3 kanál baracklekvár.

  • Répafõzelék

    Hozzávalók:

    - 1 kg sárgarépa
    - 1 fej vöröshagyma
    - 2 ek. tejföl
    - 1 ek. paradicsompüré
    - petrezselyemzöld
    - zsír, só

loading...