2024.04.19. - Emma

A szegedi paprikáshal

Ezt akármilyen fajta halból lehet készíteni, de legjobb kecsegébôl, harcsából vagy süllôbôl, mert ezeknek alig van csontjuk. Egy kiló halat gondosan tisztítsunk meg, kívül késsel megtisztítván, a belét szedjük ki, és daraboljuk fel, azután sózzuk meg, s egy lábasba tegyünk egytojásnyi zsírt.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A zsírba tegyünk egy nagy fej apróra vágott vöröshagymát és egy kávéskanál szép piros (szegedi) paprikát. Ezeket együtt kavarjuk össze, tegyük a halat a paprikás zsírba, és kavarjuk jól össze. Azután öntsünk reá két deci vizet és két deci jó tejfölt, ezzel is kavarjuk jól össze, és tegyük lángtûzre egy negyed órára, hogy gyorsan megfôjön. Ezután már többé nem szabad kavarni, mert szétomlana, s rút pép lenne belôle. Az asztalra jó forrón, hosszú tálban csinosan adjuk fel úgy, mintha egészben lennének a halak, s a levét öntsük alá.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!