2024.03.28. - Gedeon, Johanna

A burgonyarétes (Szepesi étel)

Egy kiló deszkára helyezett lisztbe tegyünk egy nagytányérnyi megfôtt és megreszelt burgonyát, két egész tojást és sót. Ezeket gyúrjuk össze jól, és formáljunk belôle kis, tojásnyi nagyságú cipócskákat, amelyeket lisztes deszkán jól nyújtsunk ki tányérnyi nagyságú lepényekké.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

E lepényeket öntözzük meg zsírral, majd sodorjuk össze, és újra nyújtsuk ki késfoknyi vékonyságúra. Kevés, de forrú zsírban süssük meg palacsintasütôn mind a két oldalát szép pirosra. Igen jó, gyorsan készíthetô, olcsó és könnyû tészta. Megjegyzendô, hogy csak forrón jó! Azonnal a kisütés után kell tehát asztalra adni.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!