2024.03.29. - Auguszta

Padlizsános kebap (Patlican kebap)

Hozzávalók: fél kg kockázott báránylapocka, 2 padlizsán, 2 paprika, 2 paradicsom, 1 nagy fej hagyma, 1 ek margarin, só, bors, olaj a kisütéshez.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A padlizsánokat hosszában négyfelé vágom, majd 3-4 cm centi széles szeletekre vágom és forró olajban kisütöm, a húsokat úgyszintén, majd mindet kiszedem az olajból. A paprikát lefeve enyhén megpárolom. A hagymát félkarikákra vágom és megpárolom. Hozzáadom a hámozott, apróra vágott paradicsomot és tovább párolom. Hozzáadom a húst, 2 deci vizet, sózom, borsozom és fél óráig fõzöm. Beleteszem a padlizsánt és a paprikát és további fél óráig fõzöm.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!