rss
  • Erõleves halgombócokkal

  • Share on Tumblr

    Elkészítés: A tengeri halfilét apróra vágjuk, hozzáreszelünk egy kis fej hagymát, hozzáadunk 2 gerezd zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd 1 kanál liszttel összegyúrjuk. Az erõlevest felforraljuk, a halas masszából gombócokat formázunk, majd a levesbe dobjuk. Tálaláskor petrezselyemmel vagy felaprított snidlinggel tálaljuk.

    Hozzávalók:

    - erõleves
    - néhány tengeri halfilé
    - 1 kis fej hagyma
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 1 evõkanál liszt


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sok vagyok

    Bíró Lajos a magyar gasztronómia vérbeli fenegyereke, nagyszájú, okos és szórakoztató. Igazi "szakma-narkós", a legtrendibb séfek izgága doyenje, és bár õ ezt kikéri magának - bevallja, hogy nagyon élvezi.

  • Kaliforniai gyümölcssaláta

    Ezt a gyümölcssalátát egész évben készítik Kaliforniában, a mártás hozzá ugyanaz, de a gyümölcsöt kedvük szerint váltogatják.

  • Tejfölös vagdalt pogácsák

    Hozzávalók: 80 dkg sertéshús, 2-3 zsemle, só, bors, 1 gerezd reszelt fokhagyma, 2 kanál reszelt vöröshagyma, 1 kanál vágott zöldpetrezselyem, 3 evõkanál zsemlemorzsa, 1 evõkanál citromlé, 2 dl tejföl.

  • Párolt sajtos paradicsom

    Hozzávalók: 20 dkg reszelt sajt, 1 kg paradicsom, 2,5 dl tejföl, 1 tojás, 7 dkg füstölt szalonna, 1 kanál fehérbors, szerecsendió, 1 kanál ételízesítõ, só, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 5 dkg margarin.

  • Áfonyás karajszelet

    Hozzávalók: 10 szelet karaj, 20 dkg Pannónia sajt, áfonyalekvár, só, olaj, morzsa, tojás, liszt.

  • Spenótos omlett

    Hozzávalók:

    4 db tojás, 1 újhagyma, 10 dkg spenót, 20 dkg paradicsom, 1 citrom, 1 dl joghurt, vaj, só, bors, pirospaprika, petrezselyem, ecetes gyöngyhagyma

  • Karalábéfõzelék

    Hozzávalók: 1 kg karalábé, 5 dkg vaj vagy 2-3 evõkanál olaj, 1 evõkanál liszt, 1 dl tejföl, só, 1-2 csokor petrezselyemzöld.

  • Omlós töpörtyûs pogácsa

    Hozzávalók: 30 dkg finomliszt, 1 dl tej, 1 dl víz, 1 ek cukor, 20 dkg tepertõkrém, 2 dkg élesztõ, 1 ek olaj, 1 kk só, fél mk bors.

  • Spanyol krumplisaláta

    Hozzávalók: fél kg salátaburgonya (pl. kiflikrumpli), 1 dl majonéz, 1 doboz olajos tonhal, fél üveg magozott olajbogyó, 2 keménytojás, 1 hagyma (közepes fej), 3 ek fagyasztott zöldborsó, egy grillezett pirospaprika (konzerv), só.

  • Cigánypecsenye roston

    A tarjaszeleteket kissé kiverjük sóval, õrölt borssal és zúzott fokhagymával vastagon bedörzsöljük. Ráöntjük az olajat meg a bort és hûvös helyen, néhány órán át érleljük.

  • Pulykamell rolád mandulás körtével

    Hozzávalók: 4 személyre: 4 vékony szelet pulykamell-filé, ételízesítõ, 1 mogyorónyi friss gyömbér, 4 kelkáposztalevél, 4 db közepes körte, 1 ek. citromlé, 4 szelet sonka, 4 szelet sajt, 5 dkg margarin, 5 dkg szeletelt, pirított mandula, 3 ek. méz, 1 ek. étkezési keményítõ, 1 dl félédes fehérbor.

  • Mandarinlekvár

    Hozzávalók: 2000 g mandarin, 1 csomag lekvárzselésítõ (2: 1), 500 g cukor, pár szem szegfûszeg, 2 db fahéjrúd, 1 vaníliarúd.

  • Burgonyás derelye csirkemájas zöldfûszerekkel

    Hozzávalók: 1 kg elõzõ nap fõtt lisztes burgonya, 1 tojás, 15 dkg liszt, frissen reszelt szerecsendió, õrölt bors; a töltelékhez: 20 dkg csirkemáj, 4-5 evõkanál vágott zöldfûszer (petrezselyem, snidling, turbolya), 3 dkg vaj, 5 dkg olvasztott vaj, 1 pohár tejföl.

  • Gombafejek sörtésztában

    Fél kg gombafej, 2 tojás, 2 dl sör, 10 dkg liszt, só, olaj.

  • Káposztasaláta babbal és tormával

    Hozzávalók: 1 fej káposzta, 1 fej hagyma, 20 dkg frissen fõtt bab, borsfüves olajjal, torma, só, bors, borecet, cukor.

  • Ananászos csirkemell

    Hozzávalók:1 közepes nagyságú csirkemell, ¥ kg-os ananász konzerv, 2 dkg vaj, só, gyömbérpor.

  • Szívecskés pirítós halkrémmel

    Ez tényleg megvan öt perc alatt, és isteni elõétel, fõleg egy üveg finom bor mellé. Mindössze egy fémbõl készült szív alakú sütiformára van szükségünk, mellyel a vékonyra vágott kenyérszeletekbõl szív alakú darabokat vágunk ki.

  • Hagymás kukoricapuffancs

    Hozzávalók: 30 dkg csemege morzsolt kukorica (mirelit vagy konzerv), 1 nagy fej vöröshagyma, 1 db egész tojás, 2 dl tej, 15-20 dkg liszt, 1 csokor petrezselyemzöld, teáskanálnyi porcukor, csapott teáskanálnyi só,1 mokkáskanál sütõpor.

  • Arab kávétorta

    Hozzávalók:

    40 dkg cukor, 8 tojás, 2 dl tej, 12 dkg vaj, 1 zacskó csokikukac, 1 dl fõtt kávé, 3 evõkanál liszt, 2-3 dkg csokoládé (2-3 kocka), 2 evõkanál darált kávé, 1 csomag vaníliás cukor, 1/2 sütõpor

  • Hamuzsák

    Hozzávalók:

    64 darabhoz: olaj vaníliás porcukor A tésztához: 35 dkg liszt 25 dkg vaj 8 tojássárgája 1 mokkáskanál só 1 sütõpor A töltelékhez: 30 dkg porcukor 30 dkg darált dió 8 tojásfehérje