rss
  • Epres frissítõ ital

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 0,5 l tej, 2 dl eperszörp, 2 kanál eperíz, 1 tojás.

    A turmixba beleöntjük a behûtött tejet, hozzáadjuk az eperszörpöt, az eperízt, a friss tojást, és 1 percig mixeljük. Poharakba töltjük.

    Kellemes italozást!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Túrós rétes (édes)

    Hozzávalók: 35 dkg sovány túró, 5 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 dkg mazsola, 1 dkg gríz, 1 citrom, 2 tojás, 1,5 dl tejföl.

  • Sajtos brokkolikrémleves

    Sajtos brokkolikrémlevesA brokkolirózsákat a vajon roppanósra pároljuk, hozzáadjuk az aprított fokhagymát, felöntjük az alaplével és összeforraljuk. A tejfölt a krémsajttal, néhány evőkanál forró leveslével összeturmixoljuk, majd a leveshez adjuk és botmixer segítségével az egészet pürésítjük (ezt megelőzően néhány rózsát ki lehet venni, amit félreteszünk a későbbi tálaláshoz). A kukorica keményítőt 0,2 dl hideg vízben feloldjuk és a leveshez adjuk, majd összeforraljuk és forrón tálaljuk. Tálaláskor a leves tetejére helyezzük a korábban kivett brokkolidarabokat.

  • Tiroli gombóc

    Hozzávalók: Liszt 0,25 kg, tojás 4 db, tejföl 4 db, só késhegynyi, vaj 3 dkg, tejföl 2 dl, sonka 10 dkg.

  • Csirkemell sajtszósszal

    Csirkemell sajtszósszalA hagymát megdinszteljük, majd hozzátesszük a vékony szeletekre vágott fokhagymát. Megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a csíkokra vágott csirkemellet, kicsit sózzuk, felöntjük a másfél deci tejjel, és annyi vízzel, hogy épp ellepje. Teszünk bele fehér borsot, lefedjük, és hagyjuk párolódni-főni. Amikor már a hús puha, és elfőtt a szaft fele, akkor összekeverjük a fél pohár tejfölt a két kanál liszttel és a krémsajttal, majd ezzel behabarjuk. Forraljuk, amíg besűrűsödik. Egy egész kevés szerecsendiót reszelünk a tetejére és belekeverjük.

  • Kapros túrós csusza

    Hozzávalók: 300 g csuszatészta, 50 g bacon szalonna, 250 g túró, 2 dl tejfel, ½ csomag friss kapor;

  • Apple Jack

    Hozzávalók: 6 cl brandy, 3 cl Calvados, 3 cl Poire William (körtelikõr), 3 cl Grenadine, 3 cl citromlé, jég.

  • Epershake

    Hozzávalók: 4 gombóc eperfagylalt, 2 dl tej, 3 ek eperízû Nesquick.

  • Sonkás gombás metélt

    Hozzávalók: 200g tömlõs sajt, 10 szelet fõtt sonka (darabolva), 200g gomba (szeletelve), 300g száraz szélesmetélt tészta, 2 evõkanál tej, 1 nagyobb darab margarin vagy vaj, 1 evõkanál, fokhagymakrém vagy 1 gerezd fokhagyma, frissen õrölt feketebors, friss vágott petrezselyem.

  • Hagymás káposztasaláta

    Hozzávalók: 1 káposzta, 1 nagy fej hagyma, só, 3-4 ek cukor, 3-4 ek ecet, 2 tk köménymag.

  • Szarvas vagy õzfilé roston

    Hozzávalók:

    600 g szarvas vagy õzfilé, 1 dl olaj (olíva), só, õrölt bors, kakukkfû, rozmaring, zúzott fokhagyma

  • Cafe de Paris-vaj

    12,5 dkg vajhoz veszünk 1/2 doboz darált szardellafilét (kb. 6-7 dkg-ot), 1 teáskanálnyi rozmaringot, kakukkfüvet, tárkonyt (továbbá ízlés szerint: majoránnát, kaprot, zsályát, oreganót (szürokfüvet), fûszerpaprikát), 1 evõkanálnyi dijoni mustárt, 1 evõkanálnyi darált kapribogyót, 1 teáskanálnyi sót, egy kis frissen õrölt feketeborsot és 1 csipetnyi Cayenne-i borsot.

  • Hájaspogácsa

    30 deka tiszta, hófehér hájat apró kockákra vagdalunk, és hideg vízzel jól kimossuk, majd nagyobb lyukú szitán áttörjük és 15 deka liszttel deszkán eldolgozva, hideg helyre tesszük, legalább fél órára. Idõközben 25 deka lisztet 1 csomag Váncza-sütõporral, egy tojással, ízlés szerinti mennyiségû sóval és kevés tejjel könnyen nyújtható tésztává gyúrunk

  • Almás puding

    Hozzávalók: 30 deka lisztet 13 deka zsírral vagy 17 deka vajjal, 7 deka porcukorral kevert fél csomag vaníliás cukorral és 1-2 evõkanál tejföllel gyúrótáblán eldolgozunk. Legvégül kevés liszttel kevert fél csomag sütõport gyúrunk hozzá.

  • Kajszibarack dzsem

    Elkészítése: 2 kg érett kajszibarackot mossunk meg, és csöpögtessük le. Forraljunk vizet, majd a gyümölcsöt apránként, egyszerre csak 8-10 szemet téve a szûrõbe, merítsük a lobogva forró vízbe. Könnyen hámozhatjuk meg a barackot, ha még forrón lehúzzuk a héját.

  • Egyszerû fürjpecsenye

    Hozzávalók: 8 fürj, 20 dkg angolszalonna, só, bors, 1 kk. borókabogyó, 2 dl olaj.

  • Zöldséges ragu

    Zöldséges raguA hagymát apró kockára vágjuk, és kevés zsiradékon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a csíkokra szelt húst, az apróra vágott sárgarépát és együtt pároljuk addig, míg a hús szépen kifehéredik. Utána lehintjük a liszttel, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen elfedje, belemorzsolunk fél leveskockát, sózzuk, borsozzuk, majorannával, petrezselyemzölddel ízesítjük, majd nem túl nagy lángon puhára főzzük. Ekkor a zöldborsót, és a felkockázott gombát adjuk hozzá, és pár perc alatt puhára főzzük. Tejszínnel felöntjük, egyet hagyjuk még forrni, és már tálalható is. Kifőtt tészta, vagy rizs illik mellé.

  • Ropogós szardellás lángos

    Hozzávalók: 40 dkg finomliszt, 1,5 dkg élesztõ, 1 csapott evõkanál szardellapaszta, kevés langyos víz, 1 mokkáskanál kristálycukor;

  • Aszalt szilvával töltött hústekercs

    Aszalt szilvával töltött hústekercsA karajszeleteket kicsit kiklopfoljuk, enyhén sózzuk, borsozzuk. A zacskó aszalt szilvát felöntjük annyi vörösborral, hogy ellepje, felforraljuk, főzzük pár percig, és hagyjuk a lében kihűlni. Következik a tekerés. A karajszeletekre 3-4 szem aszalt szilvát teszünk, feltekerjük, és bacon szalonnával is áttekerjük. Nem kell megtűzni! Pici olajat csurgatunk a sütőedény aljára, belepakoljuk a tekercseket, pici vizet öntünk alá, és alufóliával befedve jól megpuhítjuk (170 C). Kb. 1-1,5 óra sütés után az alufóliát levesszük, majd feltekerjük a sütőt 200 C-ra.

  • Sonkás camembertsaláta

    Hozzávalók: 20 dkg camembert, 20 dkg fõtt sonka, 20 dkg tartármártás, csipetnyi só, késhegynyi õrölt feketebors, 1 ek vágott petrezselyemzöld.

  • Sajtos rizsgombóc

    A rizst a paradicsompürével, sóval és annyi vízzel, amennyit felvesz, puhára fõzzük, levét elpárologtatjuk, majd a tûzrõl levéve belereszel­jük a sajtot.