Hozzávalók: 12 dkg kristálycukor, 3 dl víz, 1/4 l tej, 2 tojássárgája, 20 g finom keményítõliszt.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A cukrot egy edénybe karamellé pörköljük. Felöntjük forró vízzel, és addig forraljuk, míg a karamell teljesen felolvad. A tejben elhabarjuk a tojássárgáját, a keményítõlisztet, és állandó kevergetés közben a karamelles vízbe öntjük. Sûrûre fõzzük, és hûlni hagyjuk. A kihûlt krémet fagylaltgépben a megfagyásig keverjük. A mélyhûtõben is megfagyaszthatjuk, de közben idõnként keverjük meg.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!