2024.04.23. - Béla

Vegetáriánus fagylalt

1 érett banánt hámozzunk meg, és feldarabolva helyezzük turmixgépbe. Adjunk hozzá még fagyott állapotban 10 dg mirelit málnát, 2 dg (1 púpozott kávéskanál) ikrás mézet, és keverjük simára. Elõzõleg lehûtött kehelyszerû üvegpoharakba tálalva, azonnal fogyasszuk, mert hamar megolvad.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A mirelit málna ízlés szerint más gyümölcsökkel is helyettesíthetõ, pl. szamócával, szederrel, tüskenélküli szederrel, vagy ribizlivel. Ügyeljünk arra, hogy a mirelit gyümölcs szakszerûen kezelt (gurulós) legyen, mert ha egy tömbbe összefagyott, akkor tönkreteszi a turmixgépet. Nyáron a banánt néhány órára tegyük a hûtõszekrénybe, hogy ne olvassza fel a jeges masszát. Csak háromcsillagos mélyhûtõben tárolt mirelit gyümölcsbõl készíthetõ megfelelõ állagú fagylalt. Ennél is egyszerûbben készíthetünk magunknak fagylaltot, ha mirelit gyümölcsöt fagyott állapotban mûanyag házas húsdarálón áthajtunk. Szükség esetén a kásás massza kevés mézzel és õrölt szegfûszeggel, illetve fahéjjal ízesíthetõ. A nagyméretû gyümölcsöket lefagyasztás elõtt vagdaljuk max. diónyi méretû darabokra.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!