rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Majonézes sárgadinnye

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 középnagyságú cukordinnye, 15 dkg eidami sajt 1 cm-es kockákra vágva, 1 tcs. darabolt ananász (konzerv), 6 ek. majonéz, 1 ek. friss mentalevél.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Vágjuk 4 egyforma cikkre a sárgadinnyét, rakjuk 4 tányérra, keverjük össze a sajtkockákat az ananászdarabokkal. Osszuk négyfelé, és töltsük meg a dinnyeüregeket. Öntsük le majonézzel, és szórjuk be borsmentával. Azonnal tálaljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Almás-mazsolás muffin

    Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 csomag sütõpor, 15 dkg cukor, 2 tojás, 5 dkg vaj, 2 közepes alma, 7 dkg mazsola, 1 kávéskanál fahéj, 1 dl tej, 1 dl joghurt.

  • Krokett

    Hozzávalók: fél kg héjában fõtt burgonya, l tojás, 1 kanál zsír, fél csésze búzadara, kb. fél csésze liszt, só, olaj a sütéshez;

  • Egyszerû torta húsvétra

    Hozzávalók: 225 g finomliszt, csipetnyi só, 115 g mazsola, 50 g felaprított mandula, 50 g felaprított dió, 40 g kandírozott gyümölcshéj, fél citrom lereszelt héja, 75 g kristályosított gyömbér felaprítva, 175 g cukrozott cseresznye negyedelt, 200 g vaj, 175 g porcukor, 4 tojás, 5 ml / 1 teáskanál vanilia esszencia, 30 ml /2 evõkanál konyak, sárgabarack dzsem a kenéshez, 500 g marcipán.

  • Sörös gombóc

    Hozzávalók: 25 dkg sovány sertés- vagy marhahús, 2 zsemle vagy 2 szelet kenyér, 3 dl világos sör, 1 db egész tojás, 1 teáskanál mustár, 2 gerezd fokhagyma, 1 csapott teáskanál só, 1 mokkáskanál õrölt fehér bors, 1 mokkáskanál õrölt gyömbér, késhegynyi cukor, zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Rántott sertésmáj

    Hozzávalók: 70 dkg sertésmáj, zsemlemorzsa, liszt, tojás, só, valamint olaj a kisütéshez.

  • Céklasaláta télire

    Hozzávalók: 3 kg cékla (lehetõleg hosszúkás, bíborhenger fajta), 9 gerezd fokhagyma, 2 mokkáskanál õrölt köménymag, 1 szál tormagyökér, ecet, cukor, só ízlés szerint.

  • Tálon sült tojás parajjal recept

    Hozzávalók:
    8 db tojás, 30 dkg friss paraj, 8 dkg vaj, 2 g törött bors, 4 dkg liszt, 3 dl tej, 2 g szerecsendió, 3 g õrölt fehér bors, 1 dl tejszín, 1 db tojássárga, 10 dkg reszelt sajt, só;

  • Currys csirke

    Hozzávalók:

    4 csirkecomb, 4 csirkeszárny, darabka friss gyömbér, 1 tojássárgája 4 evõkanál olaj, só, bors, 2 evõkanál porított curry, 1 evõkanál méz, 1 teáskanál összezúzott koriandermag

  • Aranyleves

    A feldarabolt tyúkot hideg vízben fõni tesszük, ha forr, a szürkés habot leszedjük, majd a megtisztított zöldséget, fûszert hozzáadjuk. Lassú tûzön 2-3 órán át fõzzük, majd cérnametélttel vagy maceszgombóccal tálaljuk.

  • Tonhalas lasagne

    Hozzávalók: 30 dkg tonhalkonzerv, 2 keménytojás, 5 dkg kapribogyó, 3 dkg vaj, kis doboz paradicsompüré 2 gerezd fokhagyma, bors, oregano, só, 2 ek cukor, 2 ek olaj, fél kg lasagnetészta.

  • Szûzsültes partyfalatka

    Hozzávalók: pirítós, sült szûzpecsenye, vaj.

  • Óriáskifli

    Hozzávalók: 2 óriáskifli, 4 deka vaj, 8 szelet párizsi, 2 szelet sajt, 15 deka kenõmájas, 8 szelet uborka, 2 zöldpaprika, 2 újhagyma, 2 paradicsom.

  • Orosz csirkeleves

    Hozzávalók: 1 kisebb csirkeaprólék, 25 dkg vegyes leveszöldség, 1 kis fej vöröshagyma, 1 db ököl nagyságú cékla, 10 dkg savanyú káposzta, 1 db közepes nagyságú burgonya, 1 dl tejföl, 1 csapott evõkanál paradicsompüré, 1 csokor petrezselyemzöld, ízlés szerint só és törött fekete bors.

  • Brokkolis batyu

    Hozzávalók: 1 csomag réteslap, 30 dkg mirelit brokkoli, 2 db egész tojás, 2 dkg vaj vagy margarin, 2 dl tej, 2 dl tejföl, 2 púpozott evõkanál liszt, 1 csokor petrezselyemzöld, só és törött bors ízlés szerint;

  • Fokhagymás sajtleves

    Hozzávalók: 1 evõkanál liszt, 3 dkg vaj, 8 dl zöldségleves (leveskockábol is lehet), 1 dl fehérbor, 3-4 gerezd fokhagyma, késhegynyi õrölt fehérbors, késhegynyi õrölt szerecsendió, 15 dkg edami sajt, 1 dl tejföl, 2 tojássárgája, 1 csokor petrezselyem.

  • Marhagulyás

    Hozzávalók: 60 dkg marha lábszár, 40 dkg burgonya, 1 sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 kisebb zeller , 1 közepes nagyságú hagyma, 1 paprika, 1 paradicsom, 1 csomó petrezselyem, 1-2 szál zellerlevél, 1 doboz pritamin 1 evokanál étolaj, 1 tojás, 10 dkg liszt, só, orölt pirospaprika, bors, kömény, kakukkfu, 1 marhahúsleves kocka, 1 dl száraz vörösbor.

  • Aszalt szilva rizzsel

    A szilvát cukros vízben fõni tesszük, majd amikor félig kész, hozzáadjuk a rizst, a zsírt, sózzuk, ízlés szerint kevés citromhéjjal ízesítjük. Lassú tûzön megfelelõ állagura fõzzük.

  • Sajtos körte

    Hozzávalók: 300gr sajt (trappista, ementáli,) 2 tojássárgája, só, õrölt bors,õrölt szerecsendió 8db körte ek.vaj.

  • Kapros ínyenc burgonyaleves

    Hozzávalók: 2 db tyúkhúsleves-kocka, kapor (szárított is lehet), pirospaprika, só, olaj, 50 dkg burgonya, 1 fehérpaprika, 1 kis fej vöröshagyma, 1 pici paradicsom (lehet sûrített is), 2 dl tejföl, 2 gerezd fokhagyma, 1 sárgarépa, pici õrölt kömény, pici liszt a berántáshoz.

  • Arab saláta

    Hozzávalók: , 1 salátauborka, 1 csokor retek, 1 csokor sárgarépa, 1 kis fej endívia saláta, 1 húsos zöldpaprika, 1 csokor zöldhagyma, fél citrom leve, 4 evõkanál olaj, só (ízlés szerint), citromkarikák (a díszítéshez).

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...