rss
  • Gorgonzolás polenta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 25 dkg kukoricadara, 2,5 dkg vaj, 2,5 dl tej, só, frissen õrölt feketebors, 2,5 dkg Gorgonzola, 1 babérlevél.

    Egy fazékban felforralom a tejet, 2,5 dl vizet egy tk sóval, beleszórom a kukoricadarát és habverõvel erõsen felkeverem. Takarékra veszem a lángot és idõnként megkeverve addig fõzöm, míg le nem válik az edény faláról. Leveszem a tûzrõl és belekeverem a feldarabolt vajat és a villával összetört gorgonzolát.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Fokhagymás húspástétom

    Hozzávalók: 1 kis doboz vagdalthús-konzerv, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál mustár, 1 teáskanál ketchup, 5 dkg margarin, 1 közepes nagyságú fõtt burgonya, 1 evõkanál tejföl, 1 mokkáskanál törött bors, ízlés szerint só.

  • Tojáskrém

    A tojásokat keményre fõzzök, majd lereszeljük és jól kikeverjük a többi anyaggal. Ha elég sima és krémszerû, akkor a kenyérre kenve egy szelet felvágottal vagy szalámival gyermekeink kedves étele lehet.

  • Spárgakrémleves

    SpárgakrémlevesA spárgát alaposan megtisztítjuk, 2 cm-es darabokra felvágjuk. A megpucolt, apróra vágott vöröshagymával és burgonyával együtt, kevés vízben feltesszük főni. Sóval, ételízesítővel ízesítjük. Amikor megpuhultak a zöldségek, felöntjük 1,5 liter vízzel, majd beleöntjük a kesudió tejfölt, botmixerrel krémesre turmixoljuk, majd összeforraljuk a levest. Amikor lezártuk a levest, hozzátesszük a meleg vizes fürdőben megolvasztott kókuszolajat, és megszórjuk a felaprított snidlinggel. Pirított kenyérkockával tálaljuk.

  • Citromos mártás

    Hozzávalók: 1/2 citrom lereszelt héja és kifacsart leve, 1/2 csokor finomra vágott citromfû levél, 150 g sima joghurt csipetnyi cukor, 1 piros húsú aprított chilipaprika, só, bors.

  • Amaretti

    Hozzávalók kb. 40 db-hoz:

    a tésztához: 3 tojásfehérje, 300 g hámozott és darált mandula, 3 db hámozott és darált keserûmandula vagy 8 csepp keserûmandula-olaj, 300 g cukor

  • Saslik vesepecsenyébõl

    Hozzávalók: 60 dkg vesepecsenye, 2 evõkanál olaj, 2 fej hagyma, 1 citrom, 1 evõkanál apróra vágott kapor, só, õrölt bors, néhány csepp ecet;

  • Ananász leves

    Ananász levesAz ananászt megpucoljuk, összedaraboljuk, (ha pedig konzerv ananászból készítjük, akkor levével együtt mehet az edénybe). Kevés vizet rakunk az edénybe és a kockára vágott ananászt beletesszük, majd ízlés szerint fűszerezzük. Kb. 5 percig főzzük, (nem kell túl sokáig, mert akkor nagyon szétfő az ananász), majd a tejszínbe belerakjuk a pudingport és besűrítem vele a levest. Ha nem elég édes, még cukrozhatjuk, ha pedig sűrű lenne, akkor tejjel hígíthatjuk. Langyosan és hidegen is fogyasztható, évszaktól és ízléstől függően.

  • Birsalmakrémleves sütõtökösen

    Hozzávalók:

    - 2 db birsalma
    - 30 dkg sütõtökpüré
    - cukor
    - 1-2 teáskanál vanília-aroma
    - méz
    - õrölt fahéj
    - reszelt citromhéj
    - gyömbér
    - 2 dl fehérbor
    - 2 dl tejszín
    - 1 l víz

  • Török uborkasaláta

    Hozzávalók: 1 szelet kenyér, 1 gerezd fokhagyma, 4 evõkanál ecet vagy citromlé, só, 50 g dióbél, 500 g kígyóuborka, 4 teáskanál olívaolaj;

  • Ananász mandulával

    Hozzávalók: 2 evõkanál szeletelt mandula, 4 karika ananász, fél citrom, 2 evõkanál méz.

  • Orosz hússaláta

    Hozzávalók:

    20 dkg hideg fõtt vagy sült marha- vagy sertéshús, 15 dkg alma, 20 dkg fõtt burgonya,10 dkg ecetes uborka, kb. 2 dl tartármártás, 1 kemény tojás, só, õrölt bors ízlés szerint

  • Óriáskifli

    Hozzávalók: 2 óriáskifli, 4 deka vaj, 8 szelet párizsi, 2 szelet sajt, 15 deka kenõmájas, 8 szelet uborka, 2 zöldpaprika, 2 újhagyma, 2 paradicsom.

  • Velouté szósz recept

    Hozzávalók:
    10 g vaj, 10 g kockára vágott hagyma, 1 púpozott ek liszt, 375 ml húsleves, 125 ml tejszín, só, fehérbors;

  • Egész liba sütve

    Hozzávalók: 1 db pecsenye liba, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, kevés pirospaprika, l pohár víz, só.

  • Ananászos csirkemell

    Hozzávalók: egy ananász (konzerv), négy csirkemell, fõzõtejszín, vöröshagyma, só, bors, húsleves.

  • Dry Manhattan

    Hozzávalók: 6 cl rye whisky, 3 cl száraz francia vermut, egy öntet gyomorkeserû, jég.

  • Rizses gombaleves

    Hozzávalók: 30 dkg csiperkegomba, fél csésze (lehetõleg barna) rizs, 2 fej hagyma, 1 csokor petre-zselyem,1 evõkanál liszt, 1 kávéskanál olaj 1 teáskanál só, csöpp mustár, csipetnyi curry, csipetnyi õrölt bors ,fél pohár tejföl, vegeta.

  • Gyömbéres paradicsomos káposzta

    Hozzávalók: kisebb fej káposzta, ujjnyi friss gyömbér, 1 fej hagyma, egy gerezd fokhagyma, 1 kiskanál méz, 1 doboz konzerv darabolt paradicsom, só, bors.

  • Töltött padlizsán

    Töltött padlizsánA padlizsánokat félbevágjuk, a belsejüket kikaparjuk. A padlizsáncsónakokat bekenjük olívaolajjal, majd 200 fokos sütőbe tesszük 10 percre. Ezalatt kevés olajon megfonnyasztjuk a felaprított a hagymát és gombát. Beletesszük a felkockázott padlizsánt és a kapribogyót, és pár percig kevergetjük. Megszórjuk a liszttel, majd hozzáadjuk a tejszínt, és lassú tűzön pár percig sütjük. A masszát az elősütött padlizsánokba kanalazzuk, majd meghintjük bőven reszelt sajttal. Végül 200 fokos sütőben 15 percre alatt készre sütjük.

  • Déli sertésborda

    Hozzávalók: 70 dkg sertéskaraj, 30 dkg zöldpaprika, 50 dkg zöldbab, 2 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, törött bors, 10 dkg lángolt kolbász, olaj.