2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Marhahúsleves csirkemájjal

Hozzávalók: 60 dkg marhalábszár, 1 velõs csont, 8 db csirkemáj, 1 csomag zöldség, 1 db karalábé, 1 negyed zeller, só, bors, õrölt bors, levestészta.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése: A megmosott húst feldaraboljuk, s fazékba tesszük. 2,5 liter vízzel felengedjük. Fõzés közben lehabozzuk. Befûszerezzük. Amikor a húsok kezdenek feljönni, beletesszük a zöldségeket.
Lassú tûzön 2,5 órát fõzzük. Ha a hús s a zöldség megpuhult beletesszük a csirkemájat a levesbe, s 5 percig fõzzük. Tálalásnál külön adjuk a tésztát, a zöldséget, a húst és a májat. Az igazi marhahúslevesbe vékony cérnametélt való. Férfiaknak ajánlott egy csipetnyi Erõs Pista.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!