2024.03.29. - Auguszta

Almaleves habgaluskával

Hozzávalók: 4 db alma 8 szem aszaltszilva 2-3 evõkanál cukor reszelt citromhéj, 1/2 teáskanál fahéj õrölt szegfûszeg tejföl(zsírszegény) 1-2 kanál finomliszt a habgaluskához: 2 db tojásfehérje, 1 evõkanál kristálycukor 1,5 teáskanál õrölt fahéj.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A hámozott és feldarabolt almát a szilvával együtt cukros és fûszeres vízben felteszem fõni addig amíg a gyümölcsök meg nem puhulnak. Közben a tejfölbõl és a lisztbõl habarást készítek, amit a fõzõlével simára keverek. Kavargatás közben a leveshez öntöm és éppen csak forrni hagyom.

A habgaluskához: A tojásfehérjét kemény habbá verem a cukorral, és hozzákeverem a fahéjat. A fahéjas habból evõkanál segítségével galuskákat formázok, és cukros vízben kifõzöm õket úgy, mintha a madártejhez fõznénk a habgaluskát. A levest hidegen és melegen is fogyaszthatjuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!