2024.04.19. - Emma

Cseresznyés felfújt

Elõkészítés: A cseresznyét megmossuk, szárát leszedjük, és a gyümölcsöt kimagozzuk. A vaníliarudat hosszában felvágjuk, a belét kikaparjuk.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés: A vajat 10 deka cukorral és a vanília belével (vagy a vaníliás cukorral) krémesre kikeverjük. Hozzáadjuk a túrót, a tejet, a mézet, a búzadarát, a réteslisztet, a tejfölt, a sütõport, és jól összekeverjük. Egy lapos sütõformát kizsírozunk, az aljára helyezzük a kétszersülteket, majd ráöntjük a túrómassza felét. A massza felszínén arányosan elosztjuk a cseresznyét, megszórjuk a maradék cukorral. A túrós massza másik felét simára elegyengetjük a cseresznyeréteg tetején. A hideg sütõ középsõ rácsára helyezzük, és 180 fokra melegítve 40 percig sütjük.

Hozzávalók:

60 dkg cseresznye
1/2 vaníliarúd (vagy 2. cs. vaníliás cukor)
10 dkg vaj
15 dkg cukor
25 dkg túró
2 evõkanál tej
1 evõkanál méz
12,5 dkg búzadara
8 dkg rétesliszt
1 dl tejföl
1 kk. sütõpor
6 szelet kétszersült
és zsiradék a sütõforma kenéséhez

Orbán Szilvia
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!