2024.04.25. - Márk

Francia hagymaleves

Hozzávalók: 4 vöröshagyma (finomra vágva), 4 dkg vaj vagy margarin, 5 dkg reszelt sajt, 1,5 ) víz, só és bors, 4 szelet kenyér, fõzõolaj a sütéshez, 2 evõkanál (30 ml) kukoricaliszt.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A fazékban a zsiradékon süsse aranybarnára az apróra vágott vöröshagymát. Vegye le a tûzrõl és hagyja kissé kihûlni. Öntsön rá 1,5 l hideg vizet. Sózza és borsozza meg. Zárja le a fedõt és melegítse, amíg a teljes nyomás kialakul. Fõzze 5 percig, majd lassan csökkentse a nyomást. Sûrítse be egy kis vízben elkevert 2 evõkanálnyi (30 ml) kukoricaliszttel.

Egy serpenyõben pirítson aranybarnára néhány szelet kenyeret. A szeleteket vágja négy felé. Fektesse õket egy levesestál aljára és öntse rá a levest. Szórja meg reszelt sajttal. Néhány percig melegítse a levesestálat meleg sütõben, majd tálalja.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!