2024.04.24. - György

Francia gombakrémleves

Hozzávalók: 50 dkg apró gomba elõkészítve és finomra felszeletelve (használhat fagyasztott gombát is), 2 dkg vaj, 8 dkg kukoricaliszt 2 dl vízzel elkeverve, 0,5 dl sovány tejszín, só és bors, 7 dl fõzõvíz, 1 csirkehúsleves kocka, 2,5 dl tejszín.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Tegye a gombát és a vajat az edénybe és tegye rá a tetõt. 6 percre tegye maximum 750 W-os teljesítményre állított mikrohullámú sütõbe. Helyezze fel a kést és keverje 30 másodpercig maximális sebességen. Adja hozzá az elkevert kukoricalisztet, a tejszínt, a csirkehúsleves kockát, a sót és a borsot, valamint a forrásban lévõ vizet. Keverje 10 másodpercig maximális sebességen és maximális teljesítményen. Vegye ki a kést. Tegye rá a tetõt és fõzze 7 percig a mikrosütõben. Turmixolja még 15 másodpercig, hogy lágyabb állagot kapjon. Tálalja tejszínnel.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!