rss
  • Burgonya pogácsa

  • Share on Tumblr

    Négy-öt nagyobb burgonyát héjában megfõzünk, leszûrjük s még forrón szitán áttörjük.

    loading...

    Ha kihûlt, két-három kanál liszttel, két tojássárgája és kevés sóval összegyúrjuk, kinyújtjuk ujjnyi vastagságra s egy kisebbfajta fánkszúróval pogácsákat szurkálunk ki belõle és forró zsírban kisütjük.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Házi lúdlábtorta

    Hozzávalók:

    A díszítéshez:

    - meggybefõtt

    A bevonáshoz:

    - 20 dkg étcsokoládé

    A krémhez:

    - 10 dkg étcsokoládé
    - 4 evõkanál kristálycukor
    - 1 csomag (4 dkg) csokoládés pudingpor
    - 3 dl tej
    - 20 dkg margarin

    A töltéshez:

    - 35 dkg magozott meggybefõtt

    A forma kikenéséhez:

    - finomliszt
    - margarin

    A tésztához:

    - 1 csapott evõkanál keserû kakaópor
    - 3 evõkanál finomliszt
    - 3 evõkanál kristálycukor
    - 3 db tojás

  • Halfasírt

    Hozzávalók:

    - 400 g bundájától megszabadított rántott hal
    - 2 db kis konzerv sûrített paradicsom
    - 1 tojás
    - 1/2 csésze apróra vágott újhagyma
    - 1/2 citrom reszelt héja
    - só
    - bors

  • Uborkasaláta túrókrémmel

    Hozzávalók: 50 dkg salátauborka, 2 dkg só, 3 cl ecet, 3 cl olaj, 5 dkg cukor, 15 dkg túró, 1,5 dl tejföl, 1 dkg fokhagyma.

  • Dinnyés longdrink

    Hozzávalók: 1 szelet görögdinnye (kb. 4-5 evõkanálnyi tiszta gyümölcshús szükséges), 1 db õszibarack, 1 ek aperol (olasz keserû likõr), pár csepp (zöld)citromlé, 0,5 dl limonádé (vagy bátrabbaknak száraz pezsgõ).

  • Kelbimbó leves

    Kelbimbó levesA répát-zöldséget megtisztítjuk, felkarikázzuk, a hagymát apróra vágjuk, a kelbimbót alaposan megmossuk, megtisztítjuk, a petrezselyem zöldet felaprítjuk. Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, adunk hozzá 1 teáskanálőrölt pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk. Kb. 1 liter vízzel felengedjük. Hozzáadjuk a zöldségeket majd a kelbimbót is. Ha szükséges, adhatunk még hozzá vizet. Ha puhára főttek benne a zöldségek, a petrezselymet hozzáadjuk, és forralunk rajta egyet. A végén ízlés szerint tejszín is önthető hozzá.

  • Paradicsomsaláta

    Hozzávalók:

    - 1 kg paradicsom
    - 10-12 db félig aszalt paradicsom
    - 2 maréknyi bazsalikomlevél

    Az öntethez:

    - 3 evõkanál extraszûz olívaolaj
    - 2 evõkanál vörösborecet
    - 1 evõkanál mustár
    - kevés só

  • Húsvéti pulykamell

    Hozzávalók: 4 vastag szelet (ha nem olyan szép vastag a szeletünk, akkor készítsük roládnak) filézett pulykamell kb. 60 dkg, 20 dkg fõtt sonka, 2 db fõtt tojás,1/2 piros színû paprika, kevés zöld fûszer, 1 fej vöröshagyma, pici torma, 3 db tojás, 2 ek. liszt, 2 ek. zsemlemorzsa, só, pici szárnyas fûszer, bors, étolaj;

  • Kapros túrógaluska

    A vajat a tojásokkal simára keverjük. Hozzáadjuk az áttört tehéntúrót, a búzadarát, sóval és apróra vágott friss kaporral ízesítjük.

  • Tojás, vagy snidling mártás

    Négy-öt tojást keményre fõzünk, ha megfõtt megtisztítjuk, a sárgáját szitán áttörjük s 3-4 kanál olajjal, kevés sóval jól elkeverjük.

  • Sonkás-zöldséges rizs

    Hozzávalók: 20 dkg rizs, 20 dkg fõtt sonka, 10 dkg sajt, 10 dkg gomba, 10 dkg zöldborsó, 3 paradicsom, 1 vöröshagyma, 1 sárgarépa, 2 gerezd fokhagyma, 1 csomó zöldpetrezselyem, néhány szál sáfrány, 5 dl zöldségleves − készítheted leveskockából, 1 evõkanál olaj, só, bors.

  • Cseh fánk

    Hozzávalók: 3 tojás, 2 dkg élesztõ, 2 ek. porcukor, 1 dl tej, 1 mk. olaj, vaníliás cukor, só.

  • Acapulco saláta

    A kukoricát és a kelbimbót párold meg, és csepegtesd le. A paradicsomot és az uborkát kockázd fel, a salátát tépdesd csíkokra. Az összekevert zöldséget öntsd le vágott kaporral ízesített tartármártással és hûtsd le.

  • Szûznyárs

    Hozzávalók: 80 dkg szûzpecsenye, 1-2 piros színû paprika, 10 dkg húsos szalonna, 1 tk kakukkfû, 1 tk rozmaring, késhegynyi õrölt bors, 1 dl olaj, só.

  • Császár-spagetti

    Hozzávalók: 25 dkg spagetti, 10 dkg szeletelt császárhús (slicced bacon), 2 dl tejföl, 5 dkg reszelt rokfort (márványsajt), 2 tojás, 1 mokkáskanálnyi törött fehér bors, 1 evõkanálnyi apróra vágott friss petrezselyemzöld, 1 evõkanál só.

  • Rácponty

    Hozzávalók: 1 kg ponty, 2 kanál zsír, 10 dkg füstölt szalonna, 1 kg burgonya, 1 fej hagyma, pár kanál lecsó (vagy 1 zöldpaprika, 1 paradicsom), 1 pohár tejföl, 1 kanál liszt, paprika, só.

  • Tejfölös tészta a tenger gyümölcseivel

    Hozzávalók:
    1/2 csomag olasz tészta, 30 dkg fagyasztott tenger gyümölcsei, 1 dl fehérbor (nekem csak vörösbor volt itthon, ezért az került bele), 2 dl tejföl, 1 fej hagyma, só, bors, zöldpetrezselyem és bazsalikom aprítva, olívaolaj, reszelt sajt a tetejére;

  • Örmény toros leves

    Hozzávalók: Húsleves, finomfû, lestyán, kevés hagyma, borsment, petrezselyemzöldje
    A húsgombóchoz: 25 dkg marhahús, 25 dkg disznóhús, 2 tojás, 2 tojásos metélt tészta, só, majoránna, rozmaring, zsálya.

  • Palacsinta-titok

    Hozzávalók: 8 db, a szokásos módon megsütött palacsinta, 20 dkg kimagozott meggy (vagy meggybefõtt), 1 tojássárga, 1-2 teáskanál zsemlemorzsa (vagy édes piskótamorzsa), kevés porcukor, késhegynyi törött szegfûszeg, késhegynyi õrölt fahéj, a bundázáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa;

  • Zöldséges sonkaleves

    Zöldséges sonkalevesA megtisztított zellert és pórét megmossuk, félkarikákra vágjuk. A sárga- és fehérrépát is tisztítás után felaprítjuk. Az olajat felforrósítjuk, megfuttatjuk rajta a kétféle répát, a zellert, majd rátesszük a póréhagymát. Elkeverjük, felöntjük 1,2 liter vízzel. Felforraljuk, amikor forr a leves, beleszórjuk a gerslit és a felkockázott sonkát, majd kíméletesen főzzük 20-25 percig. A tejfölt kikeverjük a liszttel, majd egy merőkanálnyi levessel, visszaöntjük a leves egészéhez. Meghintjük aprított petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk, és összeforraljuk.

  • Gyömbéres csirkeleves

    Hozzávalók:

    - 1 kg csirkehús
    - 5 gerezd fokhagyma
    - 2 fej vöröshagyma
    - 2 ek. olaj
    - 1-1 mk. õrölt bors,kurkuma, gyömbérpor
    - só és citromlé ízlés szerint

loading...