2024.03.19. - József, Bánk

Citromkrém-szeletek

6 deka vajat (5 deka zsírt) 7 deka cukorral és 1 tojással negyedóráig keverünk, majd egy citrom reszelt héját és 15 deka liszttel kevert fél csomag sütõport lassan, keverés közben hozzáadunk.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Zsírozott és lisztezett tepsiben sütjük. A tésztát kihûlés után a következõ krémmel vastagon bevonjuk: 2 csomag citrom-krémport, 6 deka lisztet és 28 deka
cukrot 1 liter hideg tejbe elkeverünk és szabad tûzön állandó keverés mellett sûrûre fõzünk. A meleg krémet, néha-néha megkeverve, hûlni hagyjuk. A felkenés elõtt a krémhez 3 tojásfehérje simára vert habját adjuk hozzá. A bevont süteményt õrölt mandulával vagy dióval szórjuk meg.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!