2024.04.24. - György

Paradicsom befõzése

A paradicsomot megmosva, üstbe, vagy más alkalmas edénybe kissé szétdarabolva beletesszük s gyakori kavarás mellett addig fõzzük, míg a paradicsomról a héja egész leválik és összesodródik.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Ha rézüstbe fõztük rögtön más edénybe kell átönteni, mert ha forrás nélkül csak áll benne a paradicsom, könnyen megkeseredik. Azután átpasszírozzuk s üvegekbe töltve, jól lekötjük dunst papírossal, egy jó órát hagyjuk gõzbe fõni és letakarva másnapig a vízben hagyjuk. Ha szurkolni akarjuk az üvegeket, akkor nem kell gõzbe fõzni, hanem az átpasszírozott paradicsomot még egyszer felfõzzük s forrón tesszük forró üvegekbe, bedugaszoljuk és leszurkoljuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!