2024.04.20. - Tivadar

Almás rétes

Borízû, savanykás almákat, egy kilót, meghámozunk s finom szeletekre vágjuk, vagy gyaluljuk. Egy marék darált mandulát, sok cukrot, kis fahéjat, citromhéjat és mazsolát összekeverünk.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A pihent tésztát a terítõ közepére tesszük s a nyújtófával, amennyire lehet egyenletesen kinyújtjuk s azután kezünkkel húzzuk tovább. Kezünk fejét aládugva mindig óvatosan húzzuk egyenlõen minden oldalon, míg egész az asztal szélén is lehúztuk.

A tészta szélét köröskörül kezünkre csavarva leszedjük s azután száradni hagyjuk a rétestésztát. Zsemlyemorzsát pirítunk zsírban s azzal meglocsoljuk a tésztát, rászórjuk az almát, a cukor, mandula keveréket, mindegyikbõl keveset visszatartva, azután mind a négy' oldalán ráhajtjuk a lelógó üres tésztát, jól belocsoljuk olvasztott zsírral, a hátra maradt almát s mandulás cukrot rászórva gyengén összegöngyöljük, zsírral kikent pléhre tesszük, felül is zsírba mártott tollal jól bekenve, jó tûznél megsütjük, feldaraboljuk és lecukrozva tálra tesszük.

A többi rétesnek a töltelékét alábbiakban közlöm, az eljárás mindegyiknél ugyanaz, mint az almás rétesnél.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!