rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Metélõhagymás kukorica krémleves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók (4 személyre): 20 dkg Bonduelle Gold kukorica, 4 dl húsleves (kockából), 2 dl tejszín, 5 dkg vaj, 2 púpozott evõkanál liszt, 1 csokor metélõhagyma, szerecsendió, õrölt fehérbors, só.

    A kukoricáról leöntjük a levét, és felmelegített vajon megpároljuk. Egy részét félretesszük, a többit pedig lisztszórással besûrítjük. Felöntjük a húslevessel és a tejszínnel, felforraljuk, reszelt szerecsendióval, borssal, ha szükséges kevés sóval ízesítjük, majd a tûzrõl levéve a metélõhagyma felével simára turmixoljuk. Végül az így kapott kukorica krémlevest még egyszer felforraljuk. Tálaláskor a forró krémlevest csészékbe szedjük, beletesszük betétként a félretett párolt kukoricát, és nagyobb darabokra vágott metélõhagymával hintjük meg.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Túrógombóc

    Hozzávalók: 60 dkg túró, pici só, 6 dkg liszt, 2 db szikkadt zsemle, 4 tojás, 6 dkg zsemlemorzsa, 6-8 dkg vaj, 2 dl tejföl.

  • Húsgombócleves pikánsan

    Húsgombócleves pikánsanA húst 2 fej dinsztelt hagymával, borssal, sóval, tojással, fokhagymával összegyúrjuk, apró gombócokat készítünk belőle. A csíkokra vágott sonkát olajban lepirítjuk, majd a másik 2 fej hagymával és zöldségekkel, só, bors, fűszerpaprika, babérlevél hozzáadásával pároljuk tovább - esetleg kevés vizet adunk hozzá. Amikor már elég puha, felengedjük vízzel, hozzáadjuk a burgonyát és a mustárt. Forrás után beletesszük a húsgombócokat, és készre főzzük. A mustár pikáns ízt ad neki, de tálalás előtt sűríthetjük tejföllel, vagy ízléstől függően ki-ki magának tehet bele.

  • Rakott zöldköret

    Hozzávalók: 30 dkg friss vagy 1 csomag mirelit zöldborsó, 4 db sárgarépa, 20 dkg friss vagy fél csomag sárgabab, 3/4 csésze rizs, 1 evõkanál vaj, 1 teáskanál só, vegeta.

  • Diós tallér

    Hozzávalók: 25 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 1 cs vaníliacukor, 25 dkg liszt, 25 dkg darált dió, 2 ek kakaó, 2 tk õrölt fahéj, 1 cs sütõpor, 1 csipetnyi só, dekoráláshoz 1 tojás fehérje és kb. 80-100 negyed dió.

  • Kókusztejes briós

    Hozzávalók:

    115 ml kókusztej 115 ml tej 1 tojás 1 tk. vaníliaaroma 450 g liszt 25 g kókuszreszelék 1/2 tk. só 50 g cukor 40 g vaj 1 tk. sz. élesztõ (2 dkg friss)

  • Vegyes saláta pulykamellel

    Hozzávalók (4 személyre): 2-2 ág kapor és petrezselyemzöld, 300 g joghurt, 1/2 citrom leve, cukor, 40 dkg pulykamellfilé, 1 ek napraforgóolaj, 1-1 kicsi piros, zöld és sárga színû paprika, 1 csomó retek, 15 dkg koktélparadicsom, kb. 25 dkg kígyóuborka, 1 fejes saláta, 1 doboz (212 ml) csemegekukorica, só, bors.

  • Almagombóc

    Hozzávalók: 1 kg savanykás, aromás alma, 10 dkg zsír, 2 egész tojás, 2 dl tej, 10 dkg búzadara, 2 evõkanál cukor, csipetnyi só, kevés zsemlemorzsa. A tetejére fahéjas porcukor.

  • Almaleves argentin módra

    Hozzávalók: 50 dkg alma, 10 dkg kristálycukor, 5 dkg mazsola, 1 tojássárgája, fél citrom reszelt héja.

  • Külföldi tészta különlegesség

    Hozzávalók: 1 csomag Spagetti tészta, szója szósz,uborka,só,olaj, 1/2kg sertés,vagy csirkehús;

  • Mákos-áfonyás kekesz

    Hozzávalók: 5 deka darált mák, 25 deka liszt,15 deka vaj, 8 deka cukor, 8 deka aszalt vörös-áfonya, 1 citrom leve és reszelt héja, 1 kisebb tojás.

  • Birsalma krémleves

    Birsalma krémlevesElkészítés: A birsalmákat megmossuk majd meghámozzuk. Az almákat felkockázzuk, majd felöntjük az almákat annyi vízzel, amennyi teljesen ellepi. Ezután enyhén megsózzuk és hozzáadjuk a fűszereket, a citrom sárga héját, és feltesszük főni. Amikor már megpuhult az alma, hozzáöntjük a tejszínt (ami lehet főzőtejszín vagy kókusztejszín is), még hagyjuk addig amíg még egyszer felforr a leves, citromlével, cukorral vagy édesítővel ízlés szerint édesítjük. Télen forrón tálalhatjuk, nyáron jégbe hűtve, ki hogyan szereti.

  • Kissel (áfonyapuding)

    Hozzávalók: 1/2 kg áfonya, 1/2 l víz, 2,5 dl kristálycukor, 2 ek kukoricakeményítõ, 2 ek narancs juice, 0,5 l zsíros tejszín.

  • Gesztenyés tejberizs

    Hozzávalók 4 személyre: 150 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej, 40 g rizs, 10 g cukor, 15 g gesztenyepüré, 5 g csokoládé.

  • Burgonya saláta másképpen

    A megfõtt tojássárgáját szitán áttörünk, megsózunk s 3-4 kanál olajjal simára keverünk, Kis porcukrot teszünk bele és ecettel hígítjuk.

  • Tejfölös gombás csirkeszárnyak

    Hozzávalók: 1 kg csirkeszárny, 1/2 l tejföl, gomba, 1 csomag sültcsirke fûszersó, 1-2 evõkanál olaj, 1-2 dl víz, foghagyma, só.

  • Walesi szendvics

    Hozzávalók: kenyér szeletek, 12 dkg reszelt sajt, 2 tojás, 1 dl sör.

  • Mediterrán sárgaborsóleves

    Hozzávalók: 20 dkg sárgaborsó vagy lencse, 1 nagy fej hagyma, 1 szál sárgarépa, kis darab zeller, 3 evõkanál olaj, só, bors, keleti kömény.

  • Bélszinlángos zöldvajjal

    Hozzávalók 4 személyre: 800 g bélszín, 100 g olaj, 100 g vaj, só, bors, 1 ek. mustár, 1 cs. petrezselyem, 1 cs. metélõhagyma, 1 ek. ketchup, worchester.

  • Csirkés tortilla

    Hozzávalók a tésztához: 20dkg liszt, 3 tojás, 3dl tej, 1 csipet só.

  • Málnatorta

    Hozzávalók:

    8 fehér zselatinlap
    4 pohár málnás és almás joghurt
    3 dl sima joghurt
    5 dkg cukor
    2 kanál citromlé
    3 dl tejszín
    10 dkg málna
    10 dkg tejcsokoládés keksz