2024.04.18. - Andrea, Ilma

Burgonya metélt

Héjában megfõzünk egy kiló burgonyát s még forrón meghámozzuk, szitán áttörjük, vagy nyújtófával a gyúródeszkán szétnyomkodjuk. Ha kihûlt, 4 deci liszttel, két tojás és kevés sóval összegyúrjuk, ha lágy, még kevés lisztet veszünk hozzá.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Több darabra vágva, hosszura sodorjuk, mint egy vastag metéltet, azt kis darabokra vágva, tenyerünkkel a deszkán, vastag metéltekre formáljuk, közben a tésztát és deszkát is mindig lisztezve, hogy a metéltek össze ne ragadjanak.

Sósvízben kifõzzük s egy megfelelõ lábosba, melyben elõzõleg már egy marék finom zsemlyemorzsát egy nagy kanál zsírban pirítottunk, beletesszük, elkeverjük s egy ideig állni hagyjuk, hogy a tészta kissé lesülhessen.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!