2024.04.20. - Tivadar

Libamelle fasaírozva

A tömött, kövér libának zsíros bõrét lenyúzzuk, A mellcsontról minden hûst leválasztunk, fél kiflit levesben áztatunk. A húst kétszer átdaráljuk a húsvágón, úgyszintén az áztatott, kicsavart kiflit is.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Kis fél fej hagymát és 8-10 szem caprit finomra vágunk, a hagymát dió nagyságú zsírban kissé pároljuk. A darált húst egy tálba tesszük, hagymát, caprit, sót, kis törött borst s egy kis tojást téve hozzá, az egészet jól összegyúrjuk.

A mellcsontot alul egyenesre vágjuk, a húst reá illesztjük olyan formán, mint volt, tojásfehérjével bekenjük, zsemlemorzsa és kis liszt keverékkel behintve, kezünkkel szépen elsimítjuk. Két kanál libazsírral a sütõbe tesszük s elõbb saját levével, késõbb tejjel öntözve, világos barnára sütjük. Egészbe tesszük a tálra s csak kanállal vágjuk, lehet azonban a csont nélkül, hosszúkás alakban sütni s tálalásnál fölszeletelni. Burgonya és rizzsel körítjük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!