2024.03.19. - József, Bánk

Bolognai makaróni (Maccheroni bolognese)

Hozzávalók: 40 dkg darált hús (lehet vagdalthúskonzerv is), 40 dkg sûrített paradicsom, 2 közepes hagyma, 10 dkg szalonna, 1 kk paprika, bors, oregano, só, 5 ek cukor, 3 ek olaj, fél kiló csõtészta, 20 dkg reszelt sajt.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A szalonnát apró kockára vágom és egy evõkanálnyi olajon kiolvasztom. Sárgára pirítom benne az apróra vágott hagymát, majd hozzáadom a darált húst. A hús megfehéredése után jöhet bele a pirospaprika. Egy-két keverést követõen hozzáöntöm a sûrített paradicsomot, majd beleteszem a borsot, a sót, a cukrot és az oreganot.

Az egészet jól összeforralom.: 3 liter vizet felforralok, sózom és beleteszek 2 ek olajat. Mikor forr, beleteszem a tésztát és lassú tûzön, idõnként kevergetve 8-10perc alatt "fogkeményre" fõzöm. Leszûröm és tálba teszem.

Az asztalra teszem a kifõtt tésztát, a sugo-t és a reszelt sajtot.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!