2024.04.20. - Tivadar

Vesepecsenye gombával

Ehhez is feküdt vesepecsenyét veszünk, minden bõrétõl s faggyútól megtisztítjuk, megmossuk, kendõvel leszárítjuk s besózzuk.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Azután finomra vágott gombát kevés zsírban párolunk, apróra vágott hagymát, zöld petrezselymet teszünk bele d egy kevés liszttel behintve felöntjük egy kis vízzel s azt behagyjuk forrni, hogy az egész mint egy szép sûrûségû legyen.

Veszünk egy disznó csepleszt, (netz) - melybe az úgynevezett szûzpecsenyét szokás sütni, - szétterítjük a húst, melyet a gombatömeggel egészen bekentünk, ráfektetjük s egészben belegöngyöljük. Tepsibe tesszük, 2-3 kanál zsírt teszünk rá s folytonos öntözgetés közben, 1,1/2 óra hosszat sütjük, néha pár csepp vizet öntünk rá, hogy meg ne égjen. Burgonya, rizs, vagy más tetszés szerinti körzetekkel tálaljuk be.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!