2024.04.20. - Tivadar

Paradicsomleves

Az érett piros paradicsomot széttördeljük, miután elõzõleg megmostuk s zöld petrezselyem és egy kis fej vereshagymával kevés vízzel tûzhelyre tesszük.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Ha megfõtt, szitán áttörjük, híg rántást készítünk s hozzáöntjük az áttört paradicsomlét vigyázva, hogy csomós ne legyen, megsózzuk, tetszés szerint megcukrozzuk s ha szép simára elfõtt, apró haluskákat fõzünk bele.

Ha szeretjük rizzsel, akkor egy deci rizst megmosunk, egy kanál zsírban kissé pároljuk s az áttört paradicsomlével, melyet még hideg vízzel hígítunk, felöntjük és fõzzük addig, míg a rizs megpuhult. Sokan szeretik tarhonyával is, akkor az egész finom tarhonyát pirítva, megfõve külön tálon adjuk a híg rántással elkészített paradicsomleveshez.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!