rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Macaróni leves

  • Share on Tumblr

    Egy pár szál macarónit sós vízben puhára fõzünk, leszûrjük s apró egyforma darabkákra vágjuk.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Vajból kevés liszttel vékony rántást készítünk, két kanál parmezán sajtot s egy kis paprikát teszünk még hozzá és csont, vagy húslevessel felöntve, megsózva jó ideig fõzzük. Mielõtt tálalnánk, keverünk bele egy kanál tejfelt, az összevagdalt macarónit s reszelt parmezánt kis tányérkán adunk még hozzá.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Ruszlán torta

    Hozzávalók:

    50 dkg tejföl, 45 dkg cukor, 10 dkg margarin, fél teáskanál szódabikarbóna, fél sütõpor, 5 evõkanál liszt, 2 csepp ecet

  • Kolbászos rántotta

    Kevés zsíron egy kávéskanál reszelt vöröshagymát megpirítunk, vékonyra szeletelt kolbászt teszünk bele.

  • Vörösboros vaddisznósült

    Hozzávalók: 1 kg bõrös vaddisznócomb, 3 dkg só, fél kg leveszöldség, 10 dkg hagyma, 5 g fokhagyma, 2 g szemesbors, 1 g kakukkfû, 1 babérlevél, 2 g borókabogyó, 3 dl száraz vörösbor, 10 dkg reszelt torma, 1 citrom, 25 dkg hecsedlilekvár.

  • Babos káposztaleves

    Hozzávalók: 150 g tarkabab, 400 g savanyú káposzta, 1 db füstölt sertéscsülök 50 g vöröshagyma, 10 g fokhagyma, 30 g zsír, 20 g liszt, 3 dl tejföl, fûszerpaprika, babérlevél, csípõs zöldpaprika.

  • Eis-csokoládé

    Hozzávalók személyenként: 1-2 gombóc vanília fagylalt, 1,5 dl tej, 1 evõkanál csokoládészirup. Díszítéshez: tejszínhab, csokoládészirup.

  • Hideg sárgadinnyeleves

    Hozzávalók: 1 cukordinnye, 4 dl joghurt, 2 dl tejföl, 5 ek cukor, csipetnyi só.

  • Hagymás - tejfölös csirkemáj

    Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj (szív nélkül), 50 dkg vöröshagyma, 10 dkg húsos füstölt szalonna, 2 dl tejföl, 1 teáskanál majoránna, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint kevés só.

  • Töltött burgonya

    Hozzávalók: 8 db egyforma közepes nagyságú burgonya, 1 közepes fej vöröshagyma, kb . 1/5 kg kelkáposzta, ízlés szerint só, õrölt bors, 1 evõkanál margarin, 25 dkg darált hús, 2 gerezd fokhagyma, 1-1 csipet majoránna és õrölt kömény, 1-1 evõkanál paradicsompüré és tejföl, 1 tojás.

  • Sörös csirke

    Hozzávalók: 1 közepes nagyságú csirke, 2 dl világos sör, 3 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál burgonyapehely, 1 kis fej vöröshagyma, 1 teáskanál cukor, 1 mokkáskanál õrölt gyömbér, õrölt fekete bors ízlés szerint, só ízlés szerint, kevés liszt;

  • Pikáns Káposzta bajor módra

    Hozzávalók: 1 evõkanál köménymag, 1 teáskanál só, 1 vörös­hagyma, 4 evõkanál olaj, 4 evõkanál fehérbor-ecet, 1/2 teáskanál törött bors, só, 1,25 kg frissen gyalult fehér káposzta.

  • Pudingos barackok

    Hozzávalók:

    - 8 szem fél barack
    - 1 tasak csokoládé ízû pudingpor
    - 2 evõkanál cukor
    - 4 dl tej
    - 1,5 dl tejföl

  • Rattlesnake

    Hozzávalók: 6 cl blended whisky (pl. 7 Crown), 1,5 cl pastis (pl. Ricard vagy Pernod), 1 citrom leve, csipetnyi porcukor, 1 tojás fehérje, jég.

  • Kakaspörkölt túrós csuszával

    Hozzávalók: 1 öregkakas, 2 kanál zsír, 3 fej hagyma, két kanál szines paprika, bors, 2-3 kanálnyi lecsó, erõspaprika.

  • Római articsóka

    Hány személyre: 4 személyre: 4 articsóka, 1 citrom, 125 g szikkadt kenyérbél, 1 pohár olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, 4 ek. borecet, petrezselyem, friss menta, néhány szem édesköménymag, 1 nagy pohár gyümölcsös aromájú fehérbor, 1 nagy pohár borjú- vagy csirkehúsleves, fekete olajbogyó, só és bors.

  • Dél-olasz rakott tészta

    Hozzávalók: 30 dkg spagetti vagy cérnametélt, 1 csomag szója-granulátum, 2 fej hagyma, késhegynyi fokhagymakrém, késhegynyi pirospaprika, 1 ½ pohár tejföl, 2 db paradicsom, 1 evõkanál só, 1 evõkanál olaj, vegeta.

  • Nutellás túrógombóc

    Hozzávalók: 50 dkg tehéntúró, 1 egész tojás, 6 dkg búzadara, 1 kávéskanál liszt, 1 citrom reszelt héja, 1 csipetnyi só, 10 dkg zsemlemorzsa, 1 vaníliáscukor, 1 kávéskanál vaj, nutella, szükség szerint.

  • A befõzés elengedhetetlen lépései

    A nyári gyümölcsök egészséges tartósításához korábban adtunk már tippeket. Ám mielõtt nekilátnánk a befõzésnek néhány fontos és feltétlenül szükséges lépésrõl se feledkezzünk meg, ezek nélkül ugyanis a végeredmény sem lehet tökéletes.

  • Húsos rakott zöldbab

    Húsos rakott zöldbabA zöldbabnak levágjuk a végeit, feldaraboljuk. Egy teáskanál sóval ízesített vízben félpuhára főzzük, leszűrjük. A hagymát felaprózzuk, a zsír felén megdinszteljük, hozzáadjuk a darálthúst, ízesítjük a sóval, borssal és a zúzott fokhagymával, körülbelül tíz percig tovább pirítjuk. A zsemlemorzsát pici zsíron megpirítjuk. Egy tűzálló tálat a maradék zsírral kikenünk, a zsemlemorzsából szórunk az aljára egy keveset. A zöldbab felét belesimítjuk, ráterítjük a darálthúst, beborítjuk a zöldbab másik felével. A tejfölt elkeverjük a tojásokkal, ízesítjük pici sóval és ráöntjük a rakottasra.

  • Daramorzsa

    Hozzávalók: 200 g búzadara, 400 ml tej, 100 g vaj, l/2 citrom, 3 db tojás, só, 100 g porcukor, 100 g mazsola, gyümölcsszirup vagy lekvár.

  • Rántotta zöldpaprikával

    2-3 paprikát vékony szeletekre vágunk s egy kanál zsírban puhára párolunk. Egy paprikához 2 tojást számítva, tehát 6 tojást megsózva, elhabarva ráöntünk, jól elkeverjük s rögtön tálaljuk.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...