rss
  • Citrom-vodka befõtt

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 kg kezeletlen citrom, 3 dl vodka, 20 dkg cukor, 15 mentalevél.

    loading...

    A citromokat megmosom és 6-7 mm-es szeletekre vágom. A mosott mentalevelekkel szép üvegekbe rakom. A cukorból és 2 deci vízbõl szirupot fõzök és a lehûlését követõen belekeverem a vodkát. Ezzel töltöm fel az üvegeket, lezárom õket és kb két hétig érlelem.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Grillsajtos tojássaláta

    Hozzávalók 4 személyre:5 db tojás, 2 csomag Gici grillsajt, kevés olaj, 150g csemege uborka,1 csomag újhagyma, só, fehér bors, porcukor, 1 pohár kefir, fél citrom leve,1 kávéskanál csípõs mustár. Díszítéshez: salátalevél, paradicsom, petrezselyemzöld.

  • Escoffier-öntet

    Hozzávalók: 7 evõkanál majonéz, 2 evõkanál áfonyalekvár, 1 evõkanál Pinot noar mustár, néhány csepp Tabasco-mártás, 1-1 narancs és citrom leve, 1 csipetnyi édes pirospaprika, só.

  • Pácolt csirkecomb Hegedûs módra

    Hozzávalók: 4 szép csirkecomb, 1 dl száraz fehérbor, 15 dkg gomba, 2 evõkanál mazsola, 4 szál zöldhagyma szárával együtt, fél dl tejszín, 2 db egész tojás, 3-4 evõkanál liszt, 3 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 teáskanál só, 1 teáskanál olaj.

  • Pizza quattro stagioni

    Hozzávalók: 10 dkg mozzarella, 40 dkg paradicsom konzerv, 1 ek articsóka, 1 ek gomba (friss), 1 gerezd fokhagyma, 10 dkg tonhal (olajos), 5-6 ek extra szûz olíva olaj, 1-2 csipet só, 1-2 csipet bors (õrölt), 80 dkg pizza tészta.

  • Capresesaláta

    Hozzávalók: fél kg szép, érett paradicsom, 25 dkg mozzarellasajt, olivaolaj, bazsalikom, 5 szem kapribogyó (finomra vágva), só, bors, és oregano.

  • Rakott padlizsán

    Rakott padlizsánMossuk meg a padlizsánt, vágjuk vékony szeletekre, sózzuk meg! Hagyjuk így fél órát, majd töröljük meg. Egy serpenyőbe tegyünk 3-4 evőkanál olajat, lisztezzük be a padlizsánokat, és süssük meg forró olajban mindkét oldalon! Tegyük félre! Pirítsuk meg pár evőkanál olajon az apróra vágott hagymát és a darálthúst, szórjuk meg egy csapott evőkanál liszttel (nem kötelező), majd keverjük össze. Adjuk hozzá a meghámozott és darabokra vágott paradicsomot, sót és borsot, majd keverjük újból össze. Addig hagyjuk a gázon, amíg elpárolog a paradicsom által eresztett víz.

  • Birsalma leves

    Birsalma levesA birsalmákat alaposan megmossuk, meghámozzuk és a magházát eltávolítjuk, és kis darabokra vágjuk, meglocsoljuk citrommal, hogy ne barnuljon meg. Kicsivel több vízben, mint ami ellepi feltesszük főni és hozzáadjuk a fűszereket. Amikor az alma megpuhult, az étkezési keményítőből és tejszínből habarást készítünk, csomómentesen elkeverjük és hozzáadjuk a leveshez, és lassú tűzön besűrítjük. Langyosra hűtjük, majd ezután belekeverjük a mézet, és leturmixoljuk. Fogyaszthatjuk hidegen és melegen egyaránt.

  • Fetasajttal töltött csirkemell, olívás, padlizsános rizzsel

    Hozzávalók: csirkemell 70 dkg, cukkini 1 db, olívabogyó 1 dkg, paradicsom 4 db, petrezselyem 1 csokor, rizs 0,5 kg, sajt (feta) 10 dkg, só, tojás 2 db, vaj 5 dkg, zabpehely 5 dkg, zsálya.

  • Jávai fahéjas kávé

    Hozzávalók 2 adaghoz: 4 kk. instant kávé, 100 ml habtejszín, õrölt fahéj néhány koktélcseresznye, 2 ek. gyömbérszirup, 2-3 ek. cukor.

  • Bounty-s muffin

    Hozzávalók: 15 dkg Bounty csoki feldarabolva, 20 dkg liszt, 10 dkg búzakeményítõ (vagy finomliszt), 2 teáskanál sütõpor, 1 csipet só, 5 dkg kókuszreszelék, 15 dkg vaj, 15 dkg cukor, 1 csomag vaníliáscukor, 4 tojás;

  • Tejszínes diós tarja

    Hozzávalók: 6 szelet tarja (nem kell kikloffolni), 1 fej hagyma, 6 szelet bacon szalonna, kolbász karikák, só bors, 2 dl tejszín, 2 dl ketchup, 2 ek.darált dió.

  • Báránytokány

    Hozzávalók: 1 kg bárányhús (lapocka, vagy comb), 10 dkg füstölt szalonna, 2 dkg só, 3 g õrölt feketebors, 10 dkg hagyma, 3-4 ek olaj, 3 gerezd fokhagyma.

  • Svájci karaj

    Hozzávalók: 4 dupla szelet karaj, 10 dkg gomba, 1 alma, 10 dkg sonka, 3 dkg vaj, 2 kávéskanál citromlé, só, bors, metélõhagyma, 3 evõkanál fehér bor, liszt, tojás, morzsa, olaj.

  • Póréhagymás csirkemell baconbe tekerve

    Póréhagymás csirkemell baconbe tekerveA megmosott csirkemelleket lapjába félbe vágjuk, majd vékonyra kiklopfolva megsózzuk, és enyhén megborsozzuk. A póréhagymát megmossuk, majd akkora darabokra vágjuk fel, amilyen széles a csirkemell. Egy-egy kiklopfolt csirkemellet leteszünk, az egyik felét megkenjük mustárral, majd beleteszünk egy póréhagymát és feltekerjük a csirkemellet. A tekercseket még egy-egy baconba is beletekerjük, majd tűzálló tálba egymás mellé helyezzük. Közepesen meleg sütőben szép pirosra sütjük. Krumplipürével vagy frissen sült krumplival tálalhatjuk.

  • Húsvéti sonkás kenyér

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2 csapott tk porcukor, 3 dkg vaj, 2 dkg élesztö, 1 mk só, 1,5 dl tej, 30-35 dkg fõtt füstölt sonka, vagy más füstölt hús.

  • Római articsóka

    Hány személyre: 4 személyre: 4 articsóka, 1 citrom, 125 g szikkadt kenyérbél, 1 pohár olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, 4 ek. borecet, petrezselyem, friss menta, néhány szem édesköménymag, 1 nagy pohár gyümölcsös aromájú fehérbor, 1 nagy pohár borjú- vagy csirkehúsleves, fekete olajbogyó, só és bors.

  • Mazsolás tejbegríz, fahéjjal

    Hozzávalók: 1 l tej, 30 dkg búzadara, 1 csomag mazsola, fél rúd vanília, 1 kávéskanál reszelt citromhéj, 1 teáskanál fahéj, 1 evõkanál porcukor, 1 evõkanál cukor, 1 evõkanál méz, csipet só.

  • Szegedi fánk

    Hozzávalók: liszt 1 kg, élesztõ 5 dkg, só 1 késhegynyi, tej 2 dl, vaj 15 dkg, tojássárgája 8 db, porcukor 4 dkg, tej 2 dl.

  • Mákos pite

    Hozzávalók:

    fél kg liszt, 25 dkg margarin, 3-4 evõkanál olaj, 10 dkg cukor, csipet só, 4 tojás sárgája, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 3 dkg élesztõ; 4-5 kanál lekvár; máktöltelék: 25 dkg õrölt mák, 1 citrom reszelt héja, 2 fõtt burgonya, reszelve, 4 tojás felvert fehérje, 8 evõkanál cukor, szükség esetén kevés víz

  • Tojás Josephine Baker módra

    Elõször besamelt készítünk 11 dkg vajból, 5 dkg lisztbõl és 2.5 dl tejbõl. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, és enyhén megpirítjuk.

loading...