2024.03.19. - József, Bánk

Sonka carpaccio tarka paprika vinaigrette-vel

Hozzávalók: 20 dkg vékonyan felszeletelt házisonka, 2 ek ecet, só, bors, cukor, 6 ek olivaolaj, 1 kis fej hagyma, 1-1 piros, zöld és sárga paprika, 1 ág zsázsa, 1 csomó metélõhagyma.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A sonkát nagy lapos tányérokra lazán elterítem. A vinaigrette-hez az ecetet a sóval, borssal és cukorral elkeverem. Utána lassan hozzáöntöm az olajat és egy habverõvel erõteljesen felkeverem.

A hagymát és a paprikát megtisztítom és finomra kockázom. A fûszernövényeket megmosom és összevágom. Az össze hozzávalót belekeverem a vinaigrette mártásba és elosztom a sonka carpaccio-n.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!