2024.03.29. - Auguszta

Villányi mandulatorta (liszt nélküli torta)

Hozzávalók: 8 tojás, 20 dkg vékony csíkokra vágott mandula, 50+5 dkg porcukor, 2 cs vaniliás cukor, 1 tk liszt, 30 dkg margarin, 3 ek erõs kávé, 4 db 30 x 30 cm-es sütõpapír, melyre fedõvel, vagy tényérral 25 cm-es átmérõjû köröket rajzolunk, a köröket bevajazzuk, de nem vágjuk ki.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

8 tojás fehérjét, 50 dkg cukorral gõz felett kemény habbá verünk, ha kész, óvatosan beleszórjuk a mandulát és levesszük a tûzrõl. Egyenletesen elosztjuk a 4 papírlapra szépen elsímítva és elõmelegített sütõben pléhtepsire rakva egyenként kisütjük, vagyis szárítjuk, mint a habcsókot (240 fokon kb 5-6 percig a sütõ közepén)

Ha kisültek, a papír könnyen leválasztható, vagy tortamesterrel, vagy 2 széles pengéjû kés segítségével.

8 tojássárgáját 5 dkg cukorral, a lisztet 2 cs vaniliával és a kávéval gõz felett felfõzzük állandó keverés mellett. A tûzrõl levéve átszûrjük és langyosra hûtjük, beleszeljük a margarint és addig keverjük, míg el nem olvad. Kifagyasztjuk és géppel habosra keverjük. Ezzel töltjük 3 sorban a lapokat és a 4. lappal beborítjuk. Kívülrõl nincs bevonva, de pl. csokireszelékkel lehet díszíteni.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!