2024.04.20. - Tivadar

Veszprémi rucás káposzta

Hozzávalók: 1 kacsa, 1 kanál kacsazyír, 60 dkg savanyú káposzta, 1 hagyma, 20 dkg császárszalonna, 10 dkg füstölt kolbász, 2 dl tejföl, só, 1 csomó kapor.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A kacsát feldarabolom, sózom, majd a zsíron hirtelen átsütöm, kiveszem és félreteszem. A zsírban átsütöm a szeletekre vágott hagymát, megszórom a finomra vágott kapor felével, beleteszem a megmosott savanyú káposztát és pár percig párolom. Visszateszem a kacsát, a szalonnaszeleteket, a felkarikázott kolbászt és mintegy 3-4 dl vizet. Letakarva a sütõben puhára párolom. A kacsát tálra teszem és körérakom a tejföllel és a többi kaporral átforralt káposztát.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!