rss
  • Vegyes saslik

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 40 dkg szûzpecsenye, 40 dkg bélszín (gy.k.: ezek ugyanazon alkatrészek, csak más állatból), 20 dkg füstölt szalonna, 25 dkg gombafej, 30 dkg hagyma, grill fûszerkeverék (Kotányi).

    A húsokat felkockázom és megszórom a fûszerkeverékkel. A hagymát méretétõl függõen negyedelem, nyolcadolom. A szalonnát is felkockázom. A hozzávalókat váltakozva nem túl szorosan nyársakra húzom. Parázson körben szép pirosra sütöm.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Paradicsom mártás

    Az érett paradicsomot megmossuk, kissé szétdarabolva egy fazékba tesszük vereshagyma, zöld petrezselyem és egy kevés vízzel fõzzük, amíg a paradicsom héja leválik a húsától.

  • Mascarponés spagetti

    Hozzávalók:

    - spagetti
    - mascarpone
    - reszelt sajt
    - reszelt citromhéj
    - só
    - õrölt bors

  • Cékla leves

    Hozzávalók:

    - 1 nagyobb cékla kis kockára vágva
    - 1 közepes zellergumó kis kockára vágva
    - 2 közepes sárgarépa kis kockára vágva
    - 1 közepes fej vöröshagyma apróra vágva
    - 2 cikk fokhagyma összezúzva
    - 3 dkg vaj
    - 1 kávéskanál õrölt köménymag
    - só
    - 1 kis csokor petrezselyemzöld apróra vágva
    - 1/2 citrom leve
    - 1,5 l víz

  • Sajtos sonkás tészta

    A tésztát kifõzzük és jól lecsepegtetjük.Turmixgépen leturmixoljuk a sonkát és a tésztához adjuk.Hozzáadjuk a lereszelt sajtot,a tojást,sózzuk,borsozzuk és végül a tejfölt.

  • Tengeri halpogácsa

    Hozzávalók: 1 db paradicsomos halkonzerv, 2 dl párolt rizs, 2 db egész tojás, 2-3 ek zsemlemorzsa, 2-3 ek liszt, fél citrom leve, 1 mk reszelt citromhéj, 2 gerezd fokhagyma, 1 mk törött fekete bors, kevés só.

  • Rakott pacal camembert-rel

    Hozzávalók: 1 kg tisztított, fagyasztott pacal, 25 dkg Tihany camembert, 2 tojás, só, durvára õrölt bors, 1 fej hagyma, 2 ek olaj, ételízesítõ, egy csokor vágott petrezselyemzöld.

  • Barackos hajók

    Hozzávalók 8 darabhoz: 13 dkg liszt, 3 tojás, 5 dkg vaj vagy margarin, só, 30 dkg õszibarack, 5 dkg cukor, 3 dl tejszín, 1 citrom, 3 lapzselatin, 4 dkg szálasra vágott mandula.

  • Grill aranykárász kerkenni mártással

    Hozzávalók: 1 db 1,5 kg-os kárász, A kerkenni mártáshoz: 4 db paradicsom, 4 zöldpaprika, 2 fej hagyma, 5-6 mentalevél, petrezselyem zöldje, 1 zellergumó, fél citrom leve, 3 evõkanál olívaolaj, só, õrölt bors, harissza ( észak-afrikai csípõs fûszerkeverék, püréformában), 1 gerezd fokhagyma.

  • Lencsefõzelék

    Hozzávalók: lencse, zsír, liszt, pirospaprika, vöröshagyma, fokhagyma, tejföl, babérlevél, mustár, citromlé, citromhéj, cukor, só.

  • Konyakos körtelepény

    Hozzávalók: 2 nagy, kemény körte, 2 db egész tojás, másfél dl tej, fél dl konyak, 2 evõkanál reszelt étcsokoládé, csipetnyi só, 1 mokkáskanál sütõpor, 20 dkg finomliszt, 8-10 dkg porcukor ízlés szerint;

  • Babbal sült libacomb

    Hozzávalók:

    - 40 dkg fehér gyöngybab
    - 4 db kisebb libacomb
    - 5 evõkanál olaj
    - 1 nagy fej vöröshagyma
    - 3 gerezd fokhagyma
    - 1 púpozott kiskanál pirospaprika
    - 1 csapott evõkanál só
    - 1 mokkáskanál õrölt bors
    - 1 evõkanál liszt

  • Pulykaleves tárkonyosan

    Pulykaleves tárkonyosanA húst lebőrözzük, kicsontozzuk, kockákra vágjuk. Apróra vágott vöröshagymát olajon megpároljuk, majd a húst rárakjuk. Ezután a kockákra vágott zöldségek, majd a borsó és a gomba következik. Felengedjük húslével (kockából is készíthető), tejszín habarással besűrítjük. Apróra vágott zöldpetrezselymet, finomra vágott tárkonyt (vagy szárított tárkonyt) adunk hozzá,majd kevés tárkonyecetet vagy citromlét, pici sót. Ha konzerv borsót és konzerv gombát használunk,akkor adjuk a leveshez ha a hús és a többi zöldség már majdnem készre főtt.

  • Fokhagymás pisztráng

    Hozzávalók: 1,5 kg pisztráng, 10 dkg vaj, 6-8 gerezd fokhagyma, fél csomó petrezselyemzöld, só.

  • Sárgarépa fõzelék

    Hozzávalók: 80 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 2 dkg liszt, 2-3 dkg cukor, tej, petrezselyem, só.

  • Tavaszi vagdalt

    Hozzávalók: 2 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 25 dkg daralt hús, 1 dg tojás, petrezselyem, só, bors;

  • Hollandaise

    Hozzávalók: 250 g vaj, 3 tojássárgája, 1 ek víz, só, fehérbors, 1 ek citromlé;

  • Csuka káposztával

    Hozzávalók: 2 kg-os csuka, 1 kg savanyú káposzta, 10 dkg vöröshagyma, 6 dkg liszt, 1 dkg paprika, 8 dkg zsír, 3 dl tejföl, só.

  • Sült alma

    Hozzávalók: 4 db. édes alma, dió, méz, porcukor.

  • Gesztenyepuding

    Hozzávalók:

    1 zacskó vaníliás pudingpor, 25 dkg gesztenyemassza, 5 dl tej, 10 dkg cukor, 1 evõkanál rum, 1 csésze kimagozott meggybefõtt vagy rumos meggy, 1 dl tejszín

  • Rakott tök

    Rakott tökA tököt meghámozzuk, majd kisebb darabokra vágjuk. Egy jénai tálat olívaolajjal kikenünk, és meghintjük zsemlemorzsával. Az aljára beleteszünk egy sor tököt, megsózzuk és egyenletesen elosztjuk rajta a kis darabokra vágott füstölt sajtot. Meghintjük zsemlemorzsával és rátesszük a következő réteg tököt. Sózzuk, majd a hagymát -vékony karikákra vágva-szétterítjük rajta. Újabb adag zsemlemorzsa következik. A tejfölt elkeverjük az egész tojásokkal és az apróra vágott kaporral. Ezt a keveréket rálocsoljuk a már összerakott tökre.