rss
  • Bakonyi betyárleves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 35 dkg marhaszegy, 1 pár csirkecomb, 20 dkg vegyes zöldség, 1 fej hagyma, só, egész bors, csípõs paprika, csusza tészta, 1 egész tojásból és a hozzávaló lisztbõl.

    Elkészítése: A marhahúst felvágjuk 4 szeletre, és hideg vízben feltesszük fõni. Sóval, egész borssal ízesítjük. Amikor majdnem puha, hozzáadjuk a csirkecombokat, a metéltre vágott zöldséget, a felaprított hagymát, az erõs paprikát, majd készre fõzzük. A lisztbõl és a tojásból vékony, kemény tésztát gyúrunk, a levesbe tépkedjük és megfõzzük.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Fokhagymás tejföllel sült puszta steak

    Hozzávalók: 1 kg sertés vagy baromfi színhús szeletelve, kb. 70 dkg burgonya, liszt, 1 tojás, só, bors, 1 nagy pohár tejföl, 3-4 gerezd fokhagyma, 10 dkg reszelt sajt;

  • Almatorta hercegnõ módra

    Hozzávalók: 15 dkg leveles vajastészta, 5 db jonatánalma, 5 dkg vaj kevés fahéj, 5 dkg porcukor, 3 dkg mazsola.

  • Mézes kukoricagolyók

    Egy tágas serpenyõben pirítsd barnáspirosra a mézet, keverd bele a zsírt, majd folytonos kevergetés mellett add hozzá a pattogatott kukoricát. Addig kevergesd lassú tûzön, amíg a kukorica fel nem szívja a mézet, s akkor húzd félre. Vizes kézzel formálj kis gombócokat a masszából, azokat tedd zsírpapírra, és hagyd kihûlni.

  • Kaviáros falatok

    Hozzávalók 8 személyre (kb. 40 darab): 4 db kifli, 10 dkg vaj, 1 tojássárgája, 10 dkg kaviár, 2 db ecetes uborka, 1 citrom.

  • Banános kenyér

    Hozzávalók: 20 dkg liszt, 1 tk sütõpor, 1 tk szódabikarbóna, 13 dkg margarin, 2 tojás, 1 narancs héja és a fél narancs leve, 15 cukor (fele barna, fele fehér), 2 érett banán, 10 dkg pirított és darabolt dió, 10 dkg apróra vágott keserû csokoládé, 1 csipet só.

  • Sajt házilag

    1 liter tejbe belemorzsolunk 50 dkg tehéntúrót és felforraljuk. Ha a tej felforrt, tésztaszûrõn keresztül átengedjük.

  • Alma ade

    Hozzávalók: 1 deci almalé, 2 cl narancsszörp, 1 deci ásványvíz, vagy szódavíz, 1 szelet narancs, 2 kocka jég.

  • Halleves

    Jó böjti leves a többféle halból készített halleves. Kecsege, harcsa, süllõbõl vágunk nem túl nagy darabokat. Egy lábasba egy kanál zsírba két fej vereshagymát, melyet apróra vágtunk, sárgára pirítunk, egy kávéskanál jó paprikát teszünk hozzá, felöntjük melegvízzel, gyengén megsózzuk és körülbelül, egy- egy és fél óráig fõzzük.

  • Tejes pite barackízzel

    Hozzávalók: 1 liter tej, 6 dkg margarin, 10 dkg vaníliás cukor, 20 dkg liszt, 20 dkg sárgabarackíz, 5 tojás, pici só, 5 cl barackpálinka (ez el is maradhat).

  • Céklaleves

    Hozzávalók:

    - 50 dkg ecetes cékla
    - 1 fej karalábé
    - 1 csokor friss kapor
    - 1 csokor retek
    - 1 kisebb kígyóuborka
    - pár szem roppanós kovászos uborka
    - 1 l kefír
    - fél liter zöldség alaplé
    - só
    - bors

  • Pezsgö koktél

    Hozzávalók: 2 cl Cointreau likõr, 10cl pezsgõ, eper a diszítéshez.

  • Kagylós spagetti

    Hozzávalók: 1 üveg kagyló, 1 ek zöldbors (konzerv), 1 pohár tejföl, 2 ek liszt, 2 deci tej, 5 dkg vaj, fél csokor vágott petrezselyemzöld, 1 csomag spagetti, só, bors.

  • Prézlis karfiol

    Hozzávalók: 15 dkg karfiol, 1 kanál prézli, kevés vaj, olaj vagy zsír, egy negyed erõleveskocka, vagy só, 1 kanál tej, tejföl vagy tartármártás.

  • Csipetke készítése

    Hozzávalók: 1 tojás, amennyi lisztet felvesz, egy csipet só.

  • Töltike – szõlõ vagy tormalevélbõl

    Hozzávalók: 60-70 dkg darált sertéshús, kb 1 szûk bögre rizs (vagy gersli, vagy kukoricadara), 1 tojás, 6-8 cikk fokhagyma, 1 hagyma, másfél kg hordóskáposzta (vagy egy fej édeskáposzta), szükség szerinti mennyiségû szõlõ vagy tormalevél, 1 kisdobozos parpüré (vagy 3-4 paradicsom), só, bors, pirospaprika (+ételízesítõ vagy leveskocka), kanál zsír, púpos kanál liszt, kapor, egy kis ág csombor/borsikafû, ha szárított csapott mokkáskanálnyi (elhagyható), tejföl (elhagyható).

  • Brokkoli krémleves

    A zöldséglevesben puhára fõtt brokkolit összeturmixoljuk, majd a tejföllel és a fûszerekkel ízesítve összekeverjük, és a zöldséglevessel összefõzzük.

  • Tejszínes kukorica

    A hagymát vágd nagyon apróra, vagy reszeld le, majd a vajon párold üvegesre. Ezután add hozzá a kukoricát, szórd meg apróra vágott petrezselyemmel, sóval, borssal és öntsd le a tejszínnel. Csak annyira melegítsd fel, hogy ne forrjon.

  • Tojásos tökfõzelék

    Hozzávalók: 1 kg gyalult tök, 3 db tojás, 3 evõkanál olaj, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 teáskanál pirospaprika, só (ízlés szerint).

  • Köpönyeges virsli

    Hozzávalók: 1/2 kg darált húst elkészítek Maggi Fasírt Fix-szel és 8 felé osztom, ellapítom.

  • Kukoricafõzelék

    Hozzávalók:

    - 50 dkg kukoricakonzerv
    - 5 dkg vaj
    - 1 evõkanál liszt
    - 1-2 dl tej
    - 1 dl tejszín
    - só, õrölt fehér bors
    - 1 csokor petrezselyem