rss
  • Tárkonyos zúza

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 50 dkg csirkezúza, 3 zsemle, 2 tojás, tárkony, olaj a sütéshez, só töröttbors.

    loading...

    A zúzát ledarálom, majd összekeverem a tárkonyos vízben megáztatott és kicsavart zsemlével, a nyers tojással, a finomra vágott tárkonylevéllel, sóval, törött borssal. 25 percig állni hagyom, majd bõ forró olajban - evõkanállal beleszaggatva - pirosra sütöm.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Pekingi csirke

    Hozzávalók (4-6 személyre): 75 dkg csirkehús, 3 evõkanál szójamártás, 1 evõkanál rizspálinka, fél kávéskanál feketebors, 4 újhagyma, 1 tojás, 5 evõkanál kukoricaliszt, 2 evõkanál búzaliszt, olaj a sütéshez.

  • Lecsós sertés comb

    Hozzávalók:

    - 6-8 szelet sertés comb
    - só, bors
    - fokhagymakrém
    - ételízesítõ
    - olaj
    - 1 kg burgonya
    - 1 nagyobb cukkini
    - 1 padlizsán
    - 1 patisszon
    - kész lecsó
    - sajt

  • Paradicsomos rakott tészta

    Hozzávalók:

    - 60 dkg paradicsom
    - 35 dkg szélesmetélt
    - 5 dkg parmezán
    - 4 evõkanál sûrített paradicsom
    - 3 dl tejszín
    - 3 gerezd fokhagyma
    - 2 evõkanál olívaolaj
    - 1 rúd krémsajt
    - 1 evõkanál oregánó
    - 1 evõkanál bazsalikom
    - só
    - bors

  • Intelligens krémes

    Hozzávalók:

    1 liter tej, 30 dkg porcukor, 15 dkg margarin, 8 tojás, 5 csomag vaníliás cukor, 9 evõkanál liszt.

  • Halászlé

    HalászléA pontyot megtisztítjuk, megmossuk, fejét, farkát, uszonyait levágjuk. A halhúst sűrűn beirdaljuk, kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk, besózzuk, hidegre tesszük. A paradicsomot, paprikát megmossuk, félbe vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük. Fazékba rakjuk, ráöntünk 2 liter vizet, beletesszük a hal fejét, farkát és uszonyait. Hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát, sózzuk, felforraljuk, és lassú tűzön kb. 2 órát főzzük. Ez az alaplé. Az alaplevet leszűrjük, a sűrűjét átpasszírozzuk. A levet felforraljuk, belekeverjük a pirospaprikát, beletesszük a halszeleteket, és 8-10 perc alatt megfőzzük.

  • Barbary Coast

    Shakerben összerázzuk, majd pohárba szûrjük.

  • Szilvaleves

    Hozzávalók:

    - 1 kg szilva
    - pár szem szõlõ
    - 1-1,4 l víz
    - 2 dl tejszín
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 6 evõkanál kristálycukor, méz vagy édesítõ
    - 1 evõkanál liszt
    - csipet só
    - szegfûszeg
    - fahéj
    - citromlé

  • Baracklekváros derelye (Baracklekváros barátfüle)

    Hozzávalók: 1 adag raviolitészta, baracklekvár, 10 dkg zsemlemorzsa, olaj, porcukor, 1 tojássárgája.

  • Zöldborsófelfújt

    Hozzávalók: A töltelékhez: 60 dkg kifejtett zöldborsó, 3 tojás, 2 kaliforniai paprika, 2 dl tejföl, só, bors, szerecsendió; a tésztához: 20 dkg liszt, 10 dkg vaj. 10 dkg köles dara vagy búzadara, 1 tojás, só, liszt a nyújtáshoz, zsiradék a formához.

  • Sarokház

    Egyszerû piskóta: 6 db tojás, 15 dkg liszt, 17,5 dkg cukor, 2,5 dkg kakaó, só, pici margarin.

  • Török joghurtleves

    Hozzávalók: 8 dl joghurt, 12 dkg uborka, 1 csomó kapor, 25-30 borsmentalevél, 1 mk só, késhegynyi bors, 3 gerezd fokhagyma.

  • Szegedi halászlé variáció

    Hozzávalók: 1 kg vegyes hal (ponty, keszeg), halbelsõség (ikra, tej), 3 nagy fej finomra vágott vöröshagyma, 2 evõkanál szegedi pirospaprika, 2 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 2 evõkanál zsír, cseresznyepaprika, ízlés szerint só.

  • Almaleves

    Hozzávalók 4 személyre:

    fél kg alma, 1 citrom leve, 15 dkg porcukor, 2 db szegfûszeg, 1 mokkáskanál õrölt fahéj, 1 dl fehérbor, 2 dl tejföl, 1 evõkanál liszt, 1 dl tejszín

  • Falatkák kétféle sajttal

    Hozzávalók: 4 kifli, 10 dkg vaj, 15 dkg gouda sajt, 15 dkg ementáli sajt, 1 kisebb jégretek, 20 dkg nagyon apró csemegeuborka.

  • Sült kukorica

    Hozzávalók: kizárólag nagyon zsenge, vékonyka, tejes kukoricacsövek tetszés szerinti mennyiségben, ízlés szerint só.

  • Kukoricafőzelék

    KukoricafőzelékA konzervkukoricát leszűrjük, és a vajon megforrósítjuk, erős lángon zsírjára sütjük. A liszttel meghintjük, és annyi tejjel engedjük fel, hogy sűrű mártás legyen. Sóval valamint őrölt fehér borssal ízesítjük, és tejszínnel gazdagítva tálaljuk. A tálon meghinthetjük finomra vágott petrezselyemmel is a tetejét. Ha mirelit kukoricát veszünk hozzá, a vajban felolvasztott kukoricát zsírjára sütjük, liszttel meghintjük, és ugyanúgy járunk el vele a továbbiakban, mint a konzervkukoricával. Tetejére tálaláskor lehet szórni egy kis pirított császárszalonnát is.

  • Kolbászos káposzta

    Hozzávalók: 1 kg fehér káposzta, 30 dkg páros debreceni, vagy virsli, 60 dkg burgonya, 1/2 dl olaj,1 húsleves kocka, 2 dl tejföl, só.

  • Almás krumplis csirkesaláta

    Hozzávalók 4 személyre: 300 g sült csirkehús, 150 g füstölt sonka, 400 g alma, 300 g fõtt krumpli, 1 fej saláta, 50 ml olívaolaj, 30 ml balzsamecet, só, bors.

  • Gesztenyepüré badeni módra

    Szép, kerek gesztenyéket hasítsunk be a domború felükön. Sütõben pirítsuk rövid ideig, hogy le tudjuk szedni a külsõ, kemény héjat.

  • Tepsis krumpli

    A meghámozott burgonyát vékony hasábokra vágjuk, egy tepsibe töltjük az olajat, amit sütõben felforrósítunk, majd beletesszük a hasábburgonyát, sózzuk és 200c-on kb. 50 perc alatt aranysárgára sütjük. Végül ízlés szerint pirospaprikával megszórjuk.

loading...